A więc tak po wielkich bojach z towarzyszącymi mi w czasie jazdy notlaufami, wymienionym przepływomierzu, nowym zaworku N75 i wciąż nie rozwiązanym problemie poszedłem po rozum do głowy i posłuchałem was drodzy forumowicze (i tu wielkie dzięki), i udałem się na diagnozę do pana Marka Staszewskiego z warszawskiego oddziału Mastera. Pierwszą czynnością wykonaną przez pana Marka było oczywiście podpięcie auta pod komputer, diagnoza: błąd ciśnienia doładowania, druga czynność to wzięcie klucza i sprawdzenie jak się mają kierownice, diagnoza: zapieczone aż piszczy. ( :wink: tu pozdrowienia dla wszystkich innych warsztatów w których byłem wcześniej, cała czynność trwała może z 2 minuty, dlaczego nikt inny nie wpadł na taki pomysł ? Pan Marek nie wziął za to ani grosza i tu jeszcze raz wielkie dzięki) W tym momencie pan Marek polecił mi pana Bogumiła z Nowej Wsi, o którym też już słyszałem dzięki wam.
U Pana Bogumiła zostały rozruszane kierownice, niestety błąd po 2 tygodniach znowu się pojawił po dzisiejszej wizycie w Nowej Wsi zapadł werdykt: mieszek do wymiany.
Wiem że to dość rzadko spotykana część, dzwoniłem po firmach regenerujących turbiny ale proponowali mi regeneracje, rozważam taką opcje, ale generalnie auto ma 107kkm przebiegu, z turbiny dobrze pompuje, autem przejechałem dopiero 7 tysięcy, ale w tym czasie poziom oleju nie zmienił się. Pisałem też do ludzi na allegro którzy sprzedają turbiny, odezwał się jeden człowiek że posiada taką część za 260 złotych, nie wiem czy nową, czy z używanej turbiny, jeszcze mi nie odpowiedział. Na forum wyczytałem że można taki dżinks znaleźć za mniejsze pieniądze więc mam trochę mieszane uczucia . W Niedziele spróbuje jeszcze na giełdzie, może się uda.
I tu pytanie do was czy nie znacie jakichś namiarów gdzie można by o to jeszcze pytać, lub może komuś z was zbędnie zalega i miał by ochotę sprzedać?
Dzięki za sugestie ...
(wiem że temat poruszany kilka razy, ale dosyć dawno)
dzwoniłem tam wczoraj i facet powiedzał że nie sprzedają pojedyńczych części, ale spróbuje osobiście.
Byłem osobiście i była sama kobietka powiedziałe że są po ok 300 zeta,prosiła poczekać na faceta, jak przyszedł facet to powiedziałe że samych nie sprzedają i zaproponował regeneracje.....kit mu w ucho .....
dzięki Luca jak mi się nie uda nic znaleźć będe Ciebie męczył ;-)
[ Dodano: Pią 24 Mar, 06 09:20 ]
a wieć dla ludzi którzy mają taki sam problemc co ja , mieszek udało mi się znaleźć na giełdzie w Grójcu, cena używanego 200 złotych nowy 400, ceny dosyć wysokie, ale towar mało dostępny, nie targowałem(byłem przelotem) się długo może dlatego tylko 50 złociszy opuścili(z 250 na 200). Najwięcej ludzików z turbinami i osprzętem stoi niedalego trybun.....mieszek jeszcze nie zainstalowany, ale mam nadzieje że się dobrze będzie spisywać :-) narazie stary po czyszczeniu denaturatem nie sprawia problemów, miałem jednego notlaufa na ok miesiąc jeżdzenia... w diaktroniku w Jankach też są ale używane po 400 zł z montażem.
Na ul. Obozowej rozmawiałem z facetem, najpierw mówił że są po 300 zł, potem trochę z nim gadałem o regeneracji, tak z ciekawości, i nagle stwierdził że nie mają mieszków i trzeba regenerować cała :-)...nie kontynułowałem tematu....
Kolego dzieki za podpowiedzi. Mam podobny problem, moja Octavia 1,9 TDI 110 KM 2001r. Rowniez traci moc, jezeli ja przegonię. Ewidentnie odczuwam, że turbinka wogóle się nie włącza!! Po wylaczeniu zaplonu i ponownym wlaczeniu, turbina chodzi. Przegonie ja mocniej i znow sie odłącza. Dodam do tego ze turbinka byla regenerowana tydzien temu!!!! Mam przejechane 210 tys km. Co moze byc przyczyna utraty mocy?
Zamieszczone przez Lukasso
dzięki Luca jak mi się nie uda nic znaleźć będe Ciebie męczył ;-)
[ Dodano: Pią 24 Mar, 06 09:20 ]
a wieć dla ludzi którzy mają taki sam problemc co ja , mieszek udało mi się znaleźć na giełdzie w Grójcu, cena używanego 200 złotych nowy 400, ceny dosyć wysokie, ale towar mało dostępny, nie targowałem(byłem przelotem) się długo może dlatego tylko 50 złociszy opuścili(z 250 na 200). Najwięcej ludzików z turbinami i osprzętem stoi niedalego trybun.....mieszek jeszcze nie zainstalowany, ale mam nadzieje że się dobrze będzie spisywać :-) narazie stary po czyszczeniu denaturatem nie sprawia problemów, miałem jednego notlaufa na ok miesiąc jeżdzenia... w diaktroniku w Jankach też są ale używane po 400 zł z montażem.
Na ul. Obozowej rozmawiałem z facetem, najpierw mówił że są po 300 zł, potem trochę z nim gadałem o regeneracji, tak z ciekawości, i nagle stwierdził że nie mają mieszków i trzeba regenerować cała :-)...nie kontynułowałem tematu....
Komentarz