[O2] Jaka firma leasingowa???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • edward.iskra
    Classic
    • 2011
    • 8

Maicroft, jeszcze jest tak subtelna różnica w tym że manual nie trzyma temperatury a półautomatyczna trzyma temperaturę w aucie.
  • RoadRunner
    Classic
    • 2010
    • 26

Witam,

ponieważ Szkodnik już zamówiony czas na wybór firmy leasingowej.

Zakładam, że mogą się tu pojawić jakieś "autoreklamy", ale mam nadzieję na naprawdę rzeczową dyskusję.

Pytania:
    Kto daje najlepsze warunki?
    Kto ma najniższe ceny?
    Kto ma najbardziej elastyczną umowę?
    Kto wymaga najmniej formalności?

Podzielcie się doświadczeniami...to mój pierwszy leasing będzie

Pozdrawiam
    RR
    RoadRunner

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Osobiście mogę polecić BRE Leasing ( W-wa ul. Skorupki 5 ). Naprawdę świetna obsługa i to od pierwszego leasingu ( teraz to już będzie gdzieś ok. 30 umowa ). Współpraca praktycznie cały czas ( od jakiś 6-7 lat ) z tymi samymi osobami, minimalna ilość papierologii ( ale to już raczej w związku z tym, że jesteśmy "stałym klientem", który nigdy nie ma zaległości :wink: ). Od podania danych auta ( Faktura proforma od dealera ) do odbioru auta mija zazwyczaj ok. 4-5 dni ( zdarzyło mi się załatwić nawet w niecałe 3 dni ). Dodatkowo całkiem fajna ( ale niestety dodatkowo płatna ) oferta Bre Assistance ( m. in. samochód zastępczy na czas naprawy itp. ). To co także ważne, to ZERO problemów czy pytań w razie stłuczki, wypadku itp.: wypełniasz 1 stronę zgłoszenia ( dane firmy, nr. umowy, nr. szkody, na jaki warsztat wystawić upoważnienie ) i w ciągu 2-3 dni upoważnienie jest w warsztacie i u ubezpieczyciela.
      Miałem też leasingi m. in. w EFL ( nie było źle ), VBLeasing ( raczej kichowato, ale to było dawno ) i jeszcze gdzieś ale to już było bardzo dawno i nie pamiętam...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Psycho Dad
        Rider
        • 2009
        • 629

Ja mam w VW bank jako jedyni dali normalne warunki. Ale firmę w momencie zakupu miałem 2 miesiące
        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• niklaus
          Classic
          • 2010
          • 3

Ja porównywałem oferty kilku firm leasingowych, m.in. BRE, Raiffeisen, VW. Z tych trzech BRE przedstawił mi ofertę najmniej korzystną, został mi wybór pomiędzy VW i RL. Ostatecznie VW nie był w stanie przebić oferty którą dostałem od RL i wybór padł na nich. Jeżeli chodzi o formalności i podpisanie umowy nie miałem problemów. Szybko i sprawnie. Dlatego polecam Raiffeisen.
          L&K 4x4

Komentarz

• Andrev3
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 6116

RoadRunner, ja polecam Santander Bank mogę dac namiar do gościa który jest w moim salonie opiekunem, i polecam BZWBK. Jak się nie mylę to nawet mamy człowieka w Banku Zachodnim to jest adamza. Napisz do niego pw to Ci policzy ofertę.
            Ja u siebie robię jeszcze w PKO jakbyś też chciał ofertę to napisz pw.
            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• adamza
              Ambiente
              • 2010
              • 174

RoadRunner, jak potrzebujesz cos policzyć daj znać na PW ofertę dostaniesz z pewnością korzystną, z ofertą mogę podesłać ci umowę BZ WBK Leasing w celu wcześniejszego zapoznania się z nią. Dlaczego polecam nas - nie dlatego że pracuję - ale dla tego że kupujesz nie % z oferty a umowę w której są przeróżne zapisy na które trzeba zwrócić uwagę. Przy wyborze firmy leasingowej zwróć uwagę na możliwość rozwiązania umowy przed czasem oraz na rozliczenie umowy w razie szkody całkowitej (kasacja oraz kradzież). Często się też zdarza że firma dając niską cenę leasingu odbija sobie to na innych dodatkach do umowy (obowiązkowe ubezpieczeni na przedmiot w firmie itp)
              jest

było

Komentarz

• dmart
                Classic
                • 2010
                • 13

Zawierałem umowę 2 miechy temu z BRE Leasing. Tak jak kolega na górze - polecam ze względu na sprawność obsługi mało formalności. Porównywałem wiele ofert i warunków - dość szczegółowo i np. Pekao chcieli dużo więcej papierów ode mnie niż BRE (gdzie wystarczyły tylko papiery rejestrowe firmy i oświadczenie o dochodach). Jeśli chodzi o ceny, to nic nie szkodzi wysłać zapytania do wielu firm. Na przykład jest takie forum leasingu (tak się chyba nazywa) gdzie można wysłać zapytanie ofertowe za jednym zamachem do chyba 40 firm. Nie wszystkie odpowiadają, ale i tak daje to jakąś orientację na szybko. U mnie BRE dało najpierw warunki porównywalne z innymi, różnice rzędu 0,1 punkta procentowego pomijam, a potem jeszcze trochę obniżyli. Ogólnie polecam, choć na razie mogę tylko ocenić zawarcie umowy i warunki.

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

BRE od 3 lat,bezproblemowo.

Komentarz

• kmicio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 233