Kabelek VAG

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nokius
    Rider
    • 2010
    • 498

Kabelek VAG

Witam Forumowiczow

Przywiozlem z Chin bezposrednio od producenta czyli www.audiosources.net Stacje Multimedialna AS-7608 (http://www.audiosources.net/viewproduct.asp?id=1027) i wczoraj podlaczylem ja wg wskazowek. Niestety nie dzialaja pewne funkcje:
    1. nie jest wyswietlana temperatura Climatronic-a. W zakaldce General w panelu ustawien, jest opcja Show/Display Temeperature... ale po przelaczeiu ja na ON automatycznie wraca do pozycji OFF i nie ma szans zeby cos z tym zrobic.
    2. Czujniki parkowania rowniez nie dzialaja. Po wlaczeniu wstecznego biegu ekran przelacza sie na OPS ale niestety widze przed samochodem zolte kreski, ktore nawet nie drgna. Ostrzeganie glosowe dziala bez zarzutu. Jednoczesnie jesli wlacze system czujnikow przyciskiem wowczas ekran w urzadzeniu pozostaje czarny i nie przelacza sie na system parkowania.
    3. Podlaczenie anteny TV - urzadzenie jest wyposazone w analogowa TV. Dostalem od producenta w komplecie Antene z czyms co o ile sie nie myle nazywa sie wzmacniaczem antenowym. Problem polega na tym ze antena potrzebuje zasilania. Od anteny odchodzi przewod zasilania (z trojnikiem, pozwalajacym sie teoretycznie wpiac pomiedzy cos) ale nie bardzo wiem gdzie to wpiac. Jednoczesnie do urzadzenia otrzymalem w komplecie przejsciowke do podlaczenia zasilania i glosnikow (niestety nie znam fachowych nazw) z ktorej wychodza (od strony urzadzenia) trzy przwody. W jednym z nich (niebieskim) jest prad 12V do ktorego teoretycznie moglbym podlaczyc antene.... pytanie tylko czy mozna.

Napisalem juz do producenta wyjasniajac wszytkie kwestie i proszac o rozwiazanie ale postanowilem wspomniec o tym na forum poniewaz bycmoze ktorys z uzytkownikow bedzie w stanie pomoc szybciej.
    Z dodatkowych informacji, urzadzeni podczas startupu pokazuje logo VW zamiast Skody wiec pomyslalem, ze moze to kwestia zlego firmware'u...
    Bede w Chinach z powrotem dopiero w Marcu dlatego chcialbym rozwiazac problem bez odwiedzin u producenta.

Z gory dziekuje za pomoc.

Jack
    O3
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
    O2
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454
  • p690
    Ambiente
    • 2008
    • 216

Kabelek VAG

Jak już kiedyś pisałem kuna przegryzła wężyk od zaworu EGR w mojej niuni. :hammer
    ASO krzyknęło 700 zł za wiązkę takich wężyków wraz z robocizną i podłączeniem do kompa.
    Wystarczy przecież skleić ten wężyk albo wymienic i wykasować błędy w kompie.
    min w tym celu zakupiłem na alledrogo taki kabelek

Przyda się tym bardziej że mam rónież fabkę którą można by skastomizować.

Prosze o opinie czy to sie do czegoś nada i czy wartało by się wzbogacic o jakis soft :?

Pozdrawiam,

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Kabelek VAG

Zamieszczone przez p690
      Jak już kiedyś pisałem kuna przegryzła wężyk od zaworu EGR w mojej niuni. :hammer
      ASO krzyknęło 700 zł za wiązkę takich wężyków wraz z robocizną i podłączeniem do kompa.
      Wystarczy przecież skleić ten wężyk albo wymienic i wykasować błędy w kompie.
      min w tym celu zakupiłem na alledrogo taki kabelek

Przyda się tym bardziej że mam rónież fabkę którą można by skastomizować.

Prosze o opinie czy to sie do czegoś nada i czy wartało by się wzbogacic o jakis soft :?

Pozdrawiam,
      tym kabelkiem w 0II to mozesz najwyzej cos przywiazac......jak po bagazniku bedzie latało i obawiam sie że tez moze byc do du..y
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• soszek81
        L&K
        • 2010
        • 1245

A czy do O1 FL podejdzie?
        I przy okazji Passata B5?
        Była O1 kombi ALH++ 150/340
        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• chimek11
          Rider
          • 2007
          • 482

na aukcji jak byk napisane że skoda do 2004 r. czyli mniemam że chodzi tylko o O1
          passat pewnie też bo to te same lata.

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Kabelek VAG

Zamieszczone przez p690

Pozdrawiam,
            Następnym razem proponuje poczytać istniejący wątek w którym jest wszystko opisane, a ten kabelek możesz oddać na powodzian....

[ Dodano: Pon 24 Maj, 10 18:48 ]
            A tutaj masz wątek, za którego nie przeczytanie Cię pokarało :szeroki_usmiech
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Mimo wszystko cos jednak dopisze zeby wyprostowac informacje.

Ten kabelek pozwalaja JEDYNIE na diagnostyke silnika. Silnik komunikuje sie po linii K a nie CAN. A tu koledze o nic wiecej nie chodzi, wiec do zrobienia logow wystarczy.

A wiec VAG-COM 3.11n i ten kabel to tyle ile potrzeba do naprawy takiej usterki.
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...