Szum w kole

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mango
    Classic
    • 2006
    • 7

Szum w kole

polecam orginalny
  • hubert
    Ambiente
    • 2006
    • 119

Szum w kole

Witam.Jadąc dzisaj zauważyłem że podczas skrętu w prawo pojawia się szum w prawym kole(chyba w prawym)gdy wyprostuje fajere to szum znika,w lewo tego nie ma,im szybciej jadę tym szum jest głośniejszy.Co to może być :shock:
    X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• Lukasso
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 611

hmm pewnie łożysko się kończy...... sprawdz jeszcze czy się śruby nie poluzowały.
      Jeśli chodzi o łożyska to ktos polecał sklep w Milanówku, niedalek Ciebie ale nie podał chyba adresu z tego co pamiętam......

Komentarz

• hubert
        Ambiente
        • 2006
        • 119

Śruby dokręcone,ale jak podniosłem przednie koła w góre i pokręciłem nimi do przodu i do tyłu to czułem pewien luz i delikatne pukanie :shock:

Komentarz

• skalmar99
          Drive
          • 2006
          • 71

nie przejmuj się ja mam podobny problem. Wymieniłem łożyska... i to samo szum... chyba wada opon

pozdr
          skalmar

Komentarz

• T/J
            Drive
            • 2006
            • 87

Witam
            Jeżeli słyszysz szum w tym kole i to podczas skrętu to jest objaw uszkodzonego łożyska piasty tego koła.Łożyska zastosowane w przednich piastach są typu CBK to znaczy posiadają budowe walcową z doma bierzniami i jedna z tych bierzni jest już uszkodzona co objawia się głośną pracą gdy ją mocniej obciążymy przez jazdę po łuku.Szum się będzie nasilal co może w skrajnym przypadku doprowadzić do zatarcia się łożyska.Lepiej nie czekać i wcześniej je zmienić bo tak tego nie unikniesz a po co dodatkowe kłopoty
            Pozdrawiam

Komentarz

• hubert
              Ambiente
              • 2006
              • 119

Wymieniłem łożyska-w prawym dobre,w lewym się wysrało-problem znikł,a jak cicho sie zrobiło :shock:

Komentarz

Pracuję...