Autocasco [O1] 1.9 TDI !!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolllstg
    Classic
    • 2010
    • 7

pytanko małe koledzy
    wspomnieliście o zaworku zwrotnym do Octy, jakiej średnicy powinny być kroćce ? bo na alledrogo są 8mm, 10mm, 12mm , który z nich wybrać ?

pozdr
    Rafal
  • djquest
    Drive
    • 2009
    • 40

[O1] 1.9 TDI 2001r. Zamierzam wykupić autocasco i chce zasięgnąć waszej opinii odnośnie towarzystwa ubezpieczeniowego ,kosztów ubezpieczenia i waszych przejść przy stłuczkach itp.

Komentarz

• kkuligowski
      Ambiente
      • 2010
      • 178
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wszystko zależy czego wymagasz?
      w pakiecie z OC bedzie dużo taniej niż samo AC
      wiekszość TU posiada udział własny (koszt naprawy który ty ponosisz np 500 pln) i w przypadku zniesienia ubepieczenie jest trochę droższe. niektóre TU zawierają polisy na same szyby lub dodatkowe na kradzież. czasami trzeba doubezpieczyć wyposzażenie (np odtwarzacz DVD)
      ale są również małe AC - pokrywające tylko częściowe szkody
      polecam pakiety w dobrym i wypłacalnym TU np w PZU - za swoją 02 z 2006 z 60% zniżek zapłaciłem 1950 pln (AC, OC, Asistans i NW)
      pamiętaj że wycena wartości samochodu nie powinna być zawyżona bo i tak TU nie pokryje wyższej kwoty niż jest w cenniku.
      ofert na rynku jest sporo
      a przykłady:
      link - od stycznia walcze w firmie o odszkodowanie z polisy sprawcy
      pzu - wypłata po szkodzie z AC po 3 dniach
      Hestia - bez problemu ale trzeba podzwonić, przypilić
      Warta - bez problemu ale też kilka telefonów
      Alianz - formaliści ale płacą
      przykłady na podstawie kilku szkód na samochodach firmowych
      Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
      Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
      A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

• patrolgr93
        Drive
        • 2009
        • 71

Pzu- płacą ładnie i szybko ( przy stłuczkach, bo przy kradzieży i kasacji to lipa u nich)
        Warta- płacą ładnie i szybko
        Hestia- płacą mniej niż koszty naprawy
        Link4- Trzeba ostro się wysilić żeby naprawić auto za sumę którą dali.

Komentarz

• jama89
          L&K
          • 2008
          • 1214

ja mam juz 3 rok w alianz i jestem zadowolony, teraz wyliczyli wartość na 31000 więc tyle po ile chodzą w ogłoszeniach.

nie bierz warty bo podobno jest problem przy naprawach w aso...
          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• AndiT
            Rider
            • 2008
            • 332

Ja odradzam UNIQA i Link4. Nie chce sie rozpisywac, ale dopiero jak sprawa oparla sie o pisma przedprocesowe to wyplata szkody zostala dokonana. Z innymi T.U. jak na razie nie mialem do czynienia i oby tak dalej.
            M47N2

Komentarz

• baca10
              RS
              • 2009
              • 6225

djquest, Ja ze swojej strony odradzam AXA :!:

Komentarz

• Jark7
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2008
                • 777

djquest, z ubezpieczeniami jest dokładnie tak samo jak z każdym innym produktem. Jak napisali przedmówcy wcześniej tanie ubezpieczenia z tanich towarzystw zawsze wiążą się z pewnymi problemami (ograniczenia odpowiedzialności, problemy z likwidacją szkód, problemy z kasą itp.).
                Tanio i dobrze to tylko w Erze.
                Ja też odradzam tanie towarzystwa i tanie polisy. Polecić mogę PZU i Allianz, ten drugi zresztą wychodzi taniej (trochę taniej) przy ubezpieczeniu pakietowym oraz dodatkowym ubezpieczeniu np. mieszkania, dzialki czy np. 2 samochodów.
                Dla potomnych - jeśli na auto jest 2 współwłaścicieli to Allianz ma najciekawszą opcję dotyczącą utraty zniżek w przypadku szkody.
                Pozdrawiam
                Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                Jark7
                było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• kris4724
                  Drive
                  • 2010
                  • 55

ja odradzam serdecznie benefię (szkody likwiduje firma profibiz - robią wszystko żeby nie wypłacić należnego odszkodowania) Nie polecam również innych firm ubezpieczenowych które są obsługiane przez profibiz czyli: interisk, warta, pocztowy, ptu.
                  Polecam serdecznie PZU przez pierwsze 2 lata ubezpieczenia likwidowałem 4 szkody z AC i 1 z OC - żadnych problemów, drożej ale spokojniej

Komentarz

• piciu666
                    Classic
                    • 2009
                    • 24

Zgadzam się w 100% z przedmówcami. Ja również od dłuższego czasu szperałem i szukałem TU aby ubezpieczyć moja Octavke. Niestety zarówno warunki ogólne jak i pracownicy Info tych tanich TU nie były do końca jasne. Opinie internautów jeszcze gorsze. Ostatecznie padło na ALIANZ i wcale nie jest aż tak drogo, zważywszy na fakt, że na OC mam 60% a AC podstawowa składka.
                    UP THE IRONS...
                    Polski Fanklub Iron Maiden „Blood Brothers”
                    http://bloodbrothers.pl/
                    Iron Maiden Official Website
                    http://www.ironmaiden.com/

Komentarz

• entranger
                      Drive
                      • 2009
                      • 71

Czy majac samochod zarejestrowany w Polsce, mozna ubezpieczyc sie w zagranicznym TU? Dlaczego musicie kupowac tylko i wyłacznie w polskich firmach?

Skoro na swoj samochod moglem kupic polisy w dwoch roznych krajach i nie bylo z tym problemu, to nie rozumiem dlaczego skupiacie sie na polskich firmach ubezpieczeniowych. Widze z opisow, ze dzialaja opieszale i tak na prawde nie wiadomo jakie sa warunki ubezpieczenia.

Dodam od siebie, ze jezdze na rosyjskim OSAGO (OC), ktore kosztuje mnie pare zlotych, przeliczajac na polska walute. Ruskie OSAGO respektowane jest w innych krajach poniewaz weszli do "zielonej karty". Od zniszczenia samochodu i kradziezy ubezpieczylem sie w Finlandii, bo tam mieli wtedy najlepsze warunki.

Jedynym problemem moze byc infolinia w obcym jezyku, ale to nie jest bariera nie do przejscia.

Powodzenia w poszukiwaniu i wylamywaniu sie z monopolu!!!

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• kbjanek
                        Rider
                        • 2009
                        • 381

entranger,
                        to jest dobre rozwiazanie ale dopoki nie bedzie stluczki,
                        mysle ze jak bedziesz winowajca to problem bedzie z poszkodowanym,
                        przeslanie dokumentow w oryginale itd itp

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Polecam PTU i wykupienie za ok 60 zł tzw małej szkody do 1500 zł nie tracisz zniżek - nieraz ktos ma cos zarysowane itd i szkoda mu tracic znizek i robi auto za kase niz z AC - więc moim zdaniem warto
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kbjanek
                            Rider
                            • 2009
                            • 381

ja polecam pzu,
                            jeszcze nigdy nie mialem problemow biore najdrozszy pakiet - warsztat (chyba tak to sie nazywa) i pzu rozlicza sie z aso i nic mnie nie obchodzi. jak zawsze zgadzaja sie co do cen czesci, ale maja juz odmienne spojrzenie na cene roboczogodziny.
                            mam duze doswiadczenie bo co roku w ojca wjezdza jakis mlokos, a i matka ostatnio idzie w jego slady.

Komentarz

• jacog
                              Rider
                              • 2008
                              • 420
                              • Felicia I (6U1)

AC to tylko PZU. Ale będzie drogo bo dojdą zwyżki z tytułu zniesienia amortyzacji.

Komentarz

• djquest
                                Drive
                                • 2009
                                • 40

Dzięki koledzy. AC Wykupiłem w PZU. OC mam w Compensie ze zniżka 60%. Z OC przeszła zniżka na AC. A więc tak AC (opcja warsztat) na 4 raty 1259zł + PZU Autoszyba 25zł.

Komentarz

• Jagna
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 156

Co do ubezpieczenia ostatnio musiałam wybrać in padło na Avivę dali mi najtaniej i jeszcze mam zniesiony udział własny, naprawa na częściach oryginalnych.

Komentarz

• bartoszkowalski
                                    Drive
                                    • 2007
                                    • 71

ja mam inne auto ubezpieczone w axa, i nie nazekam, a skladke dla skody jaka mi wyliczyli to 375zł za OC rocznie wiec i tam bede za niedługo opłacał szkodnika.. powiedzcie mi czy jest sens płacić AC po 1500zł przy wartośc auta 12000zł??

Komentarz

• Jagna
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 156

ja za oc, ac i nnw w avivie zapłaciłam 1400 wartość auta 24000. Tak uważam że jest sens, ale przede wszystkim musisz patrzeć na warunki umowy.
                                      Ja mam zniesiony udział własny i nie dałam się naciągnąć na żadne bezsensowne dodatki np ochrona prawna czy assistance w wersji rozszerzonej.

Komentarz

• bartoszkowalski
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 71

w avivie powiedzieli mi ze chca 3000 na rok za pakiet.. jestem młody i wszyscy robią odrazu +50% ( po za axa, no ale tam nie chca ubezpieczyć 11 letniego auta od AC)

Komentarz

Pracuję...