Lakierowanie w zimie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lutek
    Classic
    • 2006
    • 7

Lakierowanie w zimie

Arek ... jutro ci zrobie zdjecia

[ Dodano: Wto 02 Maj, 06 10:37 ]
    To sa pierwsze moje wklejane zdjecia na forum .. wiec prosze o wyrozumialosc jesli przesadze z rozmiarami
  • kodyzak
    Classic
    • 2005
    • 39

Lakierowanie w zimie

Jak zrobiła się odwilż, umyłem auto i odkryłem ku swojemu zdumieniu pryszcza o średnicy ok. 5mm na drzwiach pasażera. Auto z 2005 roku, to i zdziwienie spore. Pryszcz w odległości ok. 2 cm od szyby. Byłem z tym w ASO, bo auto na gwarancji - w ASO chcą lakierować cały element.

I pytanie do szanownych forumowiczów:
    - czy można ze spokojem oddać auto do malowania, temperatury jeszcze niskie i obawiam się czy lekarstwo nie będzie gorsze od choroby.

Czy może warto z tym lakierowaniem poczekać, aż się zrobi cieplej?

Komentarz

• henio
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 631

Ja też będę lakierował zderzak i daszek , i też ciekawi mnie jak to jest w zimie .Jakby ktoś z klubowiczów wiedział coś to bylibyśmy wdzięczni :wink:

Komentarz

• maciek
        Ambiente
        • 2005
        • 172

Generalnie dla samego lakieru no problem, położą go w kabinie lakierniczej po czym wysuszą, jednak nowy lakier przez jakis czas nie powinien byc myty w automatycznych myjniach, poza tym ryzyko uszkodzenia lakieru na danym elemencie jest zimą większe niż latem... Wybór należy do was!
        Pozdro!!
        OCTAVIA '01

Komentarz

• howard7
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1120

panowie zadnych przeszkod nie ma do lakierowania w zimie pozatym nie mamy jakis kolosalnych mrozow obecnie
          jesli zaklad jest porzadny i ma pojecie o lakierze to nie ma zadnych przeszkod
          ale po pomalowaniu wstrzymac sie nalerzy od jazdy na automat do czasu temperatur zdecydowanie powyzej zera
          SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
          Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• ===Tomy===
            Rider
            • 2006
            • 552

Re: Lakierowanie w zimie

Zamieszczone przez kodyzak
            Czy może warto z tym lakierowaniem poczekać, aż się zrobi cieplej?
            Nie ma potrzeby. Możesz spokojnie zlecić malowanie. Ostatnio miałem pęcherz na krawędzi styku szyby (tylna klapa w kombi). ASO potwierdziło, że w co "setnej" Kombicy dochodzi do perforacji wody ze względu na zbyt niskie osadzenie tylnej szyby (tylko kombi) i bez problemu jeśli jest gwarancja podejmują się naprawy tego co spartoliła fabryka. Mam pomalowaną całą klapę (przy okazji autko mam no-name). Śmiało maluj jednak unikaj mycia w automatach i nie przesadzać z dużym ciśnieniem z Karchera.
            Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
            Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• kodyzak
              Classic
              • 2005
              • 39

No to będziemy malować .
              Dzięki za odzew.

Komentarz

Pracuję...