Kiedys Henio kupil belke od RS-a i chcial zasadzic na to oryginalna felge 15" alu - podszlifowal zacisk i weszlo :lol: Stali nie bylo szans wsadzic. O 14 to juz calkiem mozna zapomniec. Generalnie przeciez na przodzie felga stalowa 16" siedzi na styk (jest tam szpara moze 2-3mm)
Co za cholerny dzień :? .Kupiłem sobie kompletną belkę od RS.Zapierdzielałem kupe kilosów żeby ją nabyć i teraz myślę po jakiego hu.. :x Niedosyć że nie pasuje pod felgi 15 standartowe , to jeszcze ukręciłem odpowietrznik .Belkę kupiłem z zaciskami zielonymi firmy Lucas i z tarczami wentylowanymi , klocki ferodo.Niestety zaciski są o 2 mm za duże do 15 , nie mając wyjścia musiałem je zpiłować .Jak się z tym uporałem to niechcąco ukręciłem odpowietrznik.I mam takie pytanie czy są jakieś nominalne , większe odpowietrzniki od orginału.Wiadomo wymiana zacisku nie wchodzi w grę, jeszcze takiego zacisku.Może ktoś coś takiego już przerabiał.Kupiłem sobie dziś krate piwa bo inaczej zmienie się na kolor czerwony i lepiej nie podchodzić :evil:
Odpowiedz dla henio: tak ja przerabiałem sprawe urwanego odpowietrznika takze z tyłu,mysle ze nie ma czym sie przejmowac,bo odpowierzniki te naszczescie są robione z miekszego materiału niż sam zacisk,także gwint w zacisku powienien być dobry,a odpowietrznik drugi kosztuje jakies 2-5zł już nie pamiętam,do tego gwint w zacisku można przelecieć dla pewności gwintownikiem bo nie wykluczone że zotało tam kawałeczki gwintu odpowietrznika,nie zasyfić tylko tymi opiłkami wnetrznosci zacisku,udanej pracy
PS: poskładaj narzedzia na miejsce i dokończ krate :szeroki_usmiech
Komentarz