[O2] Upgrade MAXI-DOTa?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zasados
    Classic
    • 2010
    • 29
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

[O2] Upgrade MAXI-DOTa?

Zamieszczone przez sazad
    Ja zrobiłem tak - kupiłem same gumy tu http://www.moto.allegro.pl/item93594...rafiowane.html

i to 4 żeby na następną podmianę wystarczyło, zmieniłem same gumy zostawiając te same plastikowe końcówki i wycieracki po takim "updejcie" śmigają lepiej niż pióra zamienniki. Koszt kompletu niecałe 10 zł (przesyłka w cenie).
    Odswieze troche temat Zrobilem tak jak sugerowal sazad, czyli kupilem sobie 4 gumy (na zapas) o tutaj:
    Sklep internetowy. Najlepsze produkty w przystępnych cenach kupisz tylko tutaj !

i wymienilem stare. Plastikowe koncowki z jednej strony zdjalem przy pomocy plaskiego srubokreta, troche podwazania i poszlo. Wystarczy sciagnac jedna koncowke, wyciagnac stara gume i wsunac nowa. Z krotka wycieraczka poszlo bez problemu, guma wcisnela sie szybko. Wiecej mialem problemu z dluzsza. Zalowalem,ze nie przeplukalem wycieraczki po wyjeciu starej gumy, zeby pozbyc sie zanieczyszczen,bo nowa wchodzila bardzo ciezko, ale udalo sie. Nastepnym razem posmaruje mydlem w plynie i na pewno to pomoze.

Jesli chodzi o jakosc zbierania to REWELACJA. Szyba czysciutka i bez smug. Naprawde POLECAM kazdemy taki zamiennik. `10 zl + 15 min roboty i zaoszczedzone okolo 140 zl za komplet VALEO.

Dzieki sazad za pomysl
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

[O2] Upgrade MAXI-DOTa?

Czy ktoś się dowiadywał czy jest to możliwe by zrobić "upgrade" maxi-dota dla modelu O2 FL
    sprzed listopada 2009 o te funkcjonalności co wprowadzono w listopadzie 2009?

Ja dzwoniłem do ASO ... ale ciężko się z nimi gadało. Generalnie wgrywają poprawki do softu jak jest coś z Centrali dla danego modelu.
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........

Komentarz

Pracuję...