[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gaber
    Ambiente
    • 2011
    • 201

Ostatnie pytania na dziś
    - czy kolor deski rozdzielczej i tapicerki jest taki sam w tourze jak w O2 FL ? czyli czarny -- czy element wykończeniowy ( chromowany uśmiech ) na kierownicy O2 FL występuje jako element dodatkowy i w identyczny sposób można go zamontować do toura?
    - i pytanie które zadałem powyżej, czy kupując toura bez alarmu, centralny będzie sterowany radiowo?
    Dzięki za info

Komentarz

• BULI
      Classic
      • 2011
      • 15

Koledzy skoro mowa o pieniądzach to może i ja podam swą ofertę:
      Octavia Tour 1,6+LPG
      lakier metalizowany
      pakiet optimum
      ESP
      przednie reflektory przeciwmgielne
      podłokietnik Jumbo Box
      koło zapasowe
      listwy boczne
      dywaniki
      hak holowniczy
      łącznie:49900zł
      BULI

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Buli, Twoja cena jest chyba OK. (dolozyles widze ESP i podlokietnik i halogeny wiec CI cena urosla, tak bys pewnie mial z dwa klocki taniej?)
        natomiast kolega z obrzydliwym stalinem (niech sie smazy w piekle - Stalin nie kolega...;-) jako avatar, przeplacil, wlasnie cos kolo 3-4 kanty (jak nie 5).... na jego miejscu bym zrezygnowal z zamowienia i kupil taniej.

dzis chyba na drodze z Eblaga do Gdanska napotkalem w koncu O2 z silnikiem 1.4 - kierownik wlokl sie majestatycznie 80 km/h wiec dosc szybko musialem go wyminac.
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• jazzhond
          Ambiente
          • 2011
          • 107
          • Octavia III (5E3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

a mógłbyś podać kiedy zamawiałeś i gdzie?
          pozdrawiam
          oktavia tour 1,6 LPG - pierwsza fotka
          Pozdrawiam

Komentarz

• pandzik
            RS
            • 2011
            • 2254
            • Seat

Zamieszczone przez marlej108
            dzis chyba na drodze z Eblaga do Gdanska napotkalem w koncu O2 z silnikiem 1.4 - kierownik wlokl sie majestatycznie 80 km/h wiec dosc szybko musialem go wyminac.
            To już chyba po dotarciu... :diabelski_usmiech

Stalin, dostałeś już namiary do forumowych sprzedawców. Pisz i czekaj spokojnie.
            Na pewno możesz sobie dziś golnąć.

Stać cię.

Komentarz

• Fota
              Classic
              • 2010
              • 31

BULI, Tak na szybkosci liczac to Twoja cena jest minus 4k od tego co mówi katalog, wiec jest raczej dobrze
              @ Gaber - nie wiem jak wygląda sprawa z kolorem deski i tapicerki, ale centralny na pilota masz w pakiecie OPTIMUM, razem z ręczną klimą i dodatkowymi głoścnikami. Przy kupnie Toura to ten pakiet to najlepiej wydane 2 koła :szeroki_usmiech

Tour II Combi 1,6

Komentarz

• bruce
                Classic
                • 2010
                • 33

Panowie,
                Maksymalny rabat na auto marki Skoda to 7% (cała marża dilera). Oczywiście jak jest akurat promocja na dany model np. 5000 zł rabatu na Octavię FL to jest te 5000 zł + 7%. Jak mają obrót to dostają premię od SAP i z tego żyją. Sam jak szukałem auta to jeden diler dał 3%, inny 5% i mówił że to max. Kraków ma troszkę wyższy upust bo widocznie oddaje coś jeszcze z tej premii by przyciągnąć Klienta. Dodatkowo niektórzy dilerzy jak zamawiasz swinga za 1600zł to ładują takie za 800 zł (nie ma drugiej anteny a jak się ktoś nie zna to się nie kapnie) i maja 800 zł do przodu.

Komentarz

• x_cite
                  L&K
                  • 2011
                  • 1478
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bruce
                  Panowie,
                  Maksymalny rabat na auto marki Skoda to 7% (cała marża dilera). Oczywiście jak jest akurat promocja na dany model np. 5000 zł rabatu na Octavię FL to jest te 5000 zł + 7%. Jak mają obrót to dostają premię od SAP i z tego żyją. Sam jak szukałem auta to jeden diler dał 3%, inny 5% i mówił że to max. Kraków ma troszkę wyższy upust bo widocznie oddaje coś jeszcze z tej premii by przyciągnąć Klienta. Dodatkowo niektórzy dilerzy jak zamawiasz swinga za 1600zł to ładują takie za 800 zł (nie ma drugiej anteny a jak się ktoś nie zna to się nie kapnie) i maja 800 zł do przodu.
                  a jak sprawdzić czy ma się dwie anteny???

Komentarz

• Borsuk2
                    L&K
                    • 2010
                    • 1203

Zamieszczone przez pandzik
                    Skoro podajemy ceny zakupu (już dostałem po nosie w tym temacie) to musze Ci powiedzieć, że przepłaciłeś.
                    przecież to cena katalogowa. :roll:
                    no bez przesady, nie strasz chłopa. Policz spokojnie wszystko z katalogiem, to wyjdzie dużo więcej. Szczególnie za oryginalny hak i przygotowanie pod niego Skoda liczy sobie jak za zborze.
                    Fajna stronka

Komentarz

• grzegorz3737
                      Classic
                      • 2011
                      • 14

Zamieszczone przez bruce
                      Panowie,
                      . Dodatkowo niektórzy dilerzy jak zamawiasz swinga za 1600zł to ładują takie za 800 zł (nie ma drugiej anteny a jak się ktoś nie zna to się nie kapnie) i maja 800 zł do przodu.

Możesz jaśniej z tym Swingiem?

Komentarz

• tomski81
                        Classic
                        • 2011
                        • 24

Zamieszczone przez pandzik
                        Chyba warto BYŁO czekać, bo rozumiem, że już autkiem jeździsz? Jakie wrażenia?
                        Tak, tak auto już u mnie. Pierwsze wrażenia to przestrzeń i cisza (wcześniej był opel astra). Z silnika 1,6 nie jest żadna rakieta ale do normalnej jazdy się nadaje. Jestem na świeżo więc na pewno żadnych wad nie zauważę :-)

Komentarz

• darek_wawa
                          Drive
                          • 2010
                          • 75

Ja byłem wczoraj oglądać swoją octavkę czy wszystko zgodnie z zamówieniem itp itd. Przy okazji czujnikiem sprawdziłem całe nadwozie i niestety wielka D..A. Tyle drzwi od strony pasażera fabrycznie lakierowane 2 razy . Całe nadwozie grubość lakieru od 60-90um a drzwi 140-150um czyli ewidentnie podwójna warstwa lakieru. Oprócz totalnego wkur..... powiedziałem że za takie auto dziękuje i czekam na propozycje rozwiązania sprawy.

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez darek_wawa
                            drzwi od strony pasażera fabrycznie lakierowane 2 razy
                            moim zdaniem dostęp do czujników grubości lakieru doprowadził do jakiejś paranoi :lol:
                            zdaję sobie sprawę, że to kwestia obawy o późniejszą sprzedaż, ale paranoja jest.
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• darek_wawa
                              Drive
                              • 2010
                              • 75

Czyli z uśmiechem mam odebrać auto a za kilka lat przy odsprzedaży tłumaczyć że auto nie jest bite, a drzwi podwójnie lakierowane nie u Pana Mietka tylko w fabryce Skody??. Jakbym kupował używkę za 20-30 tys mógłbym na takie rzeczy przymknąć oko ale jeżeli płace 75 tys w salonie za nowe auto to nie ma wybacz...

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

ale jeżeli płace 75 tys w salonie
                                łał :shock:

Czyli z uśmiechem mam odebrać auto a za kilka lat przy odsprzedaży tłumaczyć że auto nie jest bite, a drzwi podwójnie lakierowane nie u Pana Mietka tylko w fabryce Skody??
                                dokładnie, niech Ci wypiszą taki papierek z pieczątkami i szerokości.
                                w tym samochodzie może być 100 naprawdę kiepskich rzeczy nie tak, ale potrafimy wykryć tylko tę jedną więc każdy będzie się tym brandzlował do nieprzytomności :lol:
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• x_cite
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1478
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

podbijam jeszcze raz co z tym swingiem?? bruce zasiałeś niepewność, więc wyjaśnij co i jak...

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

Zamieszczone przez szkoda
                                    drzwi od strony pasażera fabrycznie lakierowane 2 razy
                                    moim zdaniem dostęp do czujników grubości lakieru doprowadził do jakiejś paranoi :lol:
                                    zdaję sobie sprawę, że to kwestia obawy o późniejszą sprzedaż, ale paranoja jest.
                                    W tym konkretnym przypadku sięz Tobą zgadzam. :szeroki_usmiech
                                    Jadę do Daniela "na gotowe" bez czujnika.

Komentarz

• b8tz
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 368

140-150um czyli ewidentnie podwójna warstwa lakieru
                                      Jest to argument aby jeszcze jakiś gratisik wyciągnąć od delaera. "Zdarza się najlepszym" - powiedział mi kiedyś szef serwisu po ukręceniu świecy żarowej i udupiając mnie na 2 tyg bez samochodu.

Komentarz

• tomek
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1078

Dokładnie tak. Za uszkodzone/malowane elementy można wyciągnąć od Skody duży rabat. Powiedź, że za te drzwi chcesz 3000 dodatkowego rabatu i świstek z pieczątką o którym mówi Szkoda. Jeżeli to faktycznie jest dodatkowo malowane jeszcze w skodzie, a nie przez dealera, to niech dealer nie marudzi, że się nie da itp, tylko niech pisze pismo do SAP. Myślę, że jeszcze będziesz zadowolony. W superbie kumplowi za lekką, ledwo widoczną rysę na drzwiach dali o ile dobrze pamiętam ok 3000.
                                        Zamieszczone przez abc_rlz.
                                        I tym sposobem za kilka lat będzie tylko salon w KRK i Danielcio bo resztę wykończyło " OCP " nie dając innym zarobić :lol:
                                        Na swoją RSke w warszawie dostałem cenę praktycznie taką samą jak w krakowie - jak policzyłem koszt paliwa i dnia urlopu na odbiór to mi się nie opłacało jechać. Poza tym, jak się wydaje kilkadziesiąt tysięcy, to lepiej mieć dealera na miejscu i obejrzeć sobie samochód przed zapłaceniem. Dodatkowo, miałem niezgodność z zamówieniem, przez co opóźniałem odbiór żądając rekompensaty od SAP. Jakby to było w krakowie, to pewnie bym miał z tym problem.
                                        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Całe nadwozie grubość lakieru od 60-90um a drzwi 140-150um czyli ewidentnie podwójna warstwa lakieru
                                          Ty sobie skalibruj ten miernik, bo 60 um to cos zbt mało jak na grobośc lakieru w nowym aucie To juz bardziej martwiłbym sie ta zbyt małą grobościa lakieru jesli okaze sie to prawdą.
                                          Normą dla bezwypadkowych aut jest ok. 180 um, to jest normalna grubośc lakieru, a juz na 100% 140-150 um jest wartością jak najbardziej normalną i mowiąca o bezwypadkowości auta.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• darek_wawa
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 75

Licznik jest skalibrowany prawidłowo, nie jest to jakiś magnetyczny wynalazek z allegro tylko miernik za 3 tys zł z którego na co dzień korzystają rzeczoznawcy.

Piszesz że "Normą dla bezwypadkowych aut jest ok. 180 um" jak wiec wytłumaczysz fakt że oprócz mojej octavii mierzyłem stojące na placu 2 fabie i 2 octavie i w żadnym egzemplarzu grubość lakieru nie przekraczała 100um ???????.

W nowym samochodach z "ekologicznymi" lakierami wartość poniżej 100un nie jest zaskoczeniem natomiast jedne drzwi z grubością dokładnie 2 razy większką niż reszta nadwozia to ewidentnie podwójne lakierowanie w fabryce.

Komentarz

• Pawel11
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 99

Zamieszczone przez szkoda
                                              Oj dokładnie, jak by większość ludzi zobaczyła jak są naprawiane uszkodzenia w fabryce, gdzie z uszkodzonych wytłoczek zdziera się Ocynk, samochód wraca na lakiernie ze względu na uszkodzenia lakieru, a osoby odprowadzające samochody na stok robią wyścigi, albo "sprawdzają" co mocniejsze wersję będące rzadko w produkcji to by się chyba mocno zdziwili.

Większość myśli, że w fabryce i u dealera, każdy samochód traktują wyjątkowa, a to jest tylko kolejny towar.

Dlatego ja chociaż mam dostęp do wysokiej klasy czujnika lakieru, nie brałem go na odbiór po co miałbym się denerwować jakimiś poprawkami. Autem zamierzam jeździć 10 lat i przy odsprzedaży nie specjalnie będzie dla mnie istotne co powiedzą wtedy klienci. Zresztą w tym czasie (odpukać) dużo może się wydarzyć. W poprzednich samochodach miałem drobne przygody i jakoś specjalnie nie rzutowały one na sprzedaż, kupujący już w ogłoszeniu był o wszystkim poinformowany i były to samochody "ciężkie do sprzedaż" (wszystkie na "F").

Naprawdę należy zachować, jakiś rozsądek. A życie będzie spokojniejsze.

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Naprawdę należy zachować, jakiś rozsądek. A życie będzie spokojniejsze.
                                                o tototo :szeroki_usmiech
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• mar900
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 9

Nowa Octavia TOUR - czas oczekiwania 4,5 miesiąca

Witam wszystkich jestem nowym forumowiczem, niestety jeszcze nie właścicielem Octavi. Moja została zamówiona 17.03.2011 Skoda Octawia II Combi 1,6 TOUR LPG w kolorze Rosso Brunnello. Termin realizacji zamówienia 30.06.2011 r! i to jescze nie jest pewny temin. Mam duże obawy co do kooru ponieważ nie widziałem jeszcze takiej Octavi TOUR II. Na O2LF ten kolor inaczej wygląda bo więcej elementów malowanych (listwy lusterka). Wiec prośba do WAS forumowiczów o zdjęcia takiego autka. Ewentualnie mogę zmienić kolor do 1.04.2011 r.

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez mar900
                                                    Wiec prośba do WAS forumowiczów o zdjęcia takiego autka. Ewentualnie mogę zmienić kolor do 1.04.2011 r.
                                                    nie muszisz nikogo o nic prosić, zajrzyj do "nasze auta"
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...