[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tenadian
    Classic
    • 2010
    • 13

Mam info o wyprodukowaniu samochodu zamawianego w połowie marca - o2fl liftback 1.4tsi ambiente + dodatki
    Czyli 1,5 miesiąca od zamówienia do produkcji i termin zgody z informacją dilera sprzed kilku tygodni, a zarazem lepszy od początkowych przypuszczeń

Komentarz

• Wojtas_Poznań
      RS
      • 2010
      • 2822

tenadian, po odbiorze uaktualnij profil i jazda na spot :diabelski_usmiech
      SPOT Poznań:
      .....
      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Rok z Bagien
        L&K
        • 2010
        • 1172

Zamieszczone przez [email protected]
        Zresztą nie wiem czy tak mogę zawalć wątek... bo Peugot 308 diesel spalanie miałby ok....
        Z 308 przyjemności nie miałem.
        Z 307, a i owszem.

Jak nadal będziesz myślała o zakupie tego samochodu to się poświęcę i napiszę o usterkach i naprawach 307 na przestrzeni druzgocącego przebiegu 54.000 km :evil: jaki zdołałem przejechać.

pzdr

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

napisz napisz! :-)
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Rok z Bagien
            L&K
            • 2010
            • 1172

Zamieszczone przez marlej108
            napisz napisz! :-)
            Prowokator ! :diabelski_usmiech

- wyjazd z salonu - coś trzeszczy w lewym środkowym słupku (myślę, se "ułoży się")
            - pierwszy przegląd - zgłaszam problem, bo się jednak nie ułożyło (my nic nie widzimy, trzeba do zakładu lakierniczego, rozbiorą słupek i zobaczą)
            - no to wstawiam do autoryzowanego zakładu Pechota (nic nie widzą, ale słyszą problem - nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Do Sądu nie poszedłem i ze skrzypieniem na każdej nierówności jeździłem do końca). W końcu to tylko Pikuś. Radio z 5 kreski przestawiłem na 6.
            - gdzieś tak w trzecim miesiącu użytkowania uj...ł mi się zatrzask od sztywnej rolety zakrywającej przestrzeń ładunkową (a było to kombi) - myślę se "dokupię"; takiej części nie ma trzeba cała roletę kupić za coś koło 500 zł. - w ch...j se myślę, jak trzeszczy słupek to może nie będę słyszał tej podskakującej rolety; nic z tego słyszałem i jedno i drugie. Radio z 6 kreski na 7 - idzie wytrzymać.
            - 16.000 km (z czego ok. 4000 km po autostradach bo właśnie wróciłem z Włoch) - rozj...ał się lewy łącznik drążka stabilizatora (zrobili na gwarancji)
            - 18.000 km - zmieniarka CD przestała działać (naprawa na gwarancji, ale poprzedzona pytaniem: a ma Pan w niej oryginalne płyty ? Bo jak nie to naprawa będzie odpłatna)
            - 21.000 km pierwsza akcja serwisowa ABS (pamiętacie płonące Pechoty 307 ?)
            - 29.000 km druga akcja serwisowa ABS - ta pierwsza się nie powiodła :shock:
            - 37.000 km kierownica mi się telepie, znaczy drży, a przy hamowaniu chce mi zęby wybić - diagnoza z prawej tarczy (tarcze tylko na przodzie) zrobił się czips, wymiana obu tarcz i klocków
            - 41.000 km prawy łącznik drążka stabilizatora (i tak długo wytrzymał
            - 51.000 km jak ruszam spod bloku po raz pierwszy nie słyszę skrzypienie środkowego lewego słupka i telepiącej się rolety Radość trwa krótko, nie słyszę bo wszystko zagłusza uj...ny tłumik (wymiana środkowego i końcowego - poszły na łączeniu oba - ponoć to typowe)
            - do tego ze 6 kompletów żarówek przód i tył
            - 53.000 klima nie chodzi
            - 53.200 klima się włączyła
            - 53.400 klima nie chodzi
            - 54.000 sprzedaję, akurat klima chodziła.....

Jedyne co mogę powiedzieć dobrego to, to że nigdy mnie w drodze nie zawiódł.

pzdr

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

To jest wątek O2.... :diabelski_usmiech

Komentarz

• marektbg
                Elegance
                • 2010
                • 861

Zamieszczone przez pandzik
                To jest wątek O2....
                Hehe od kiedy jesteś taki przepisowy :wink:

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

OII FL jak sa z dziwnymi silnikami i/lub skrzynia DSG to przesuwają się w terminie produkcji do nie wiadomo kiedy :lol:

Pewnie robia miejsce na tasmie na Toura2
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Rok z Bagien - dobry opis!!! - ku przestrodze :-) Dziex :-) potem sie dziwic ze Peugeoty 307 takie tanie na alledrogo :-)

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                    - 18.000 km - zmieniarka CD przestała działać (naprawa na gwarancji, ale poprzedzona pytaniem: a ma Pan w niej oryginalne płyty ? Bo jak nie to naprawa będzie odpłatna)

Jedyne co mogę powiedzieć dobrego to, to że nigdy mnie w drodze nie zawiódł.
                    pzdr

hahaha :-)
                    a byly oryginalne???? :diabelski_usmiech

czyli ostatecznie skoro nigdy Cie nie zawiodl, to rozumiem, ze polecasz to auto? :P Zartuje :-)
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Zamieszczone przez marektbg
                      Hehe od kiedy jesteś taki przepisowy :wink:
                      Wchodzę, czytam, włos dęba staje.... dopiero w połowie tekstu okazuje sie, że to nie o O2. :szeroki_usmiech

Komentarz

• simka29@o2.pl
                        Drive
                        • 2011
                        • 43

Panowie, może będzie jakiś ratunek... jednak w skodzie octavii...

Z Pechowca zrezygnowałam....

Jak wszystko się uda to napisze co i jak i wychwalę pod niebiosa tego i owego...

Muszę czym prędzej swinga u grygry odwołać bo ta ma radio.... z czasem wymienie ale nie teraz...

Komentarz

• r2_r
                          Drive
                          • 2011
                          • 44

Za ok 55kPLN można znaleźć "na placu" O2FL 1.2 TSI wersja MINT w metaliku - np. w stosunku do Toura z LPG za ok 50kPLN brak kurtyn, komputera, halogenów, podłokietników, ale jest ESP. Dynamika i koszty eksploatacji moim zdaniem porównywalne, zwłaszcza jak się "krótkim skokami do przodu" po mieście poruszamy. Jest "zagwozdka", a czasu coraz mniej, bo "rozczarowanych" przybywa. Jakby MINTY miały JUMBOBOXa (a dzięki niemu bieda szkodnik looks like a exclusive limo), to dylematu by nie było, bo braku komputera i kurtyn nie widać ;-).

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

r2_r, Wypasiony Tour niebezpiecznie podchodzi do FL. To fakt.

Na mojego (wzbogaconego a jakże o Jumbo Box) w cenie <45tys zl nie ma raczej alternatywy...

Komentarz

• simka29@o2.pl
                              Drive
                              • 2011
                              • 43

A możecie mi głupiej babie wytłumaczyć, jeśli famili nie ma komputera ani maxi dota to co ma?, jak ta jego deska wygląda i czy coś wyświetla?
                              Sorki za pewnie głupie pytanie....

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

W innych modelach jest taki mniejszy wyświetlacz (powiedzmy połowa z komputera) Znajdziesz tam przebiegi i zegarek może temp..

Komentarz

• simka29@o2.pl
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 43

A czy Maxi Dota można potem domontować, i ile to kosztuje( zawiedziona jestem bo tour to miał) Pewnie zaśmiecam wątek i mnie zabijecie, ale podejmuje teraz ważną decyzję....

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

Tu zobacz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ta%BF+maxi+dot

Komentarz

• r2_r
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 44

simka: maxi-dot = funkcje komputera (m.in średnie zużycie, chwilowe, zasięg) + jeszcze więcej (m.in radio, telefon, komunikaty o stanie auta). Ściągnij sobie manuala do octavki O2FL i Toura (są na stronie Skody) i tam w skrócie jest to opisane.

Komentarz

• simka29@o2.pl
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 43

DObra już wiem, w razie co w przypływie gotówki mogę domontować.... Macie do mnie anielską cierpliwość

Komentarz

• kecaj
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1511
                                          • Superb II (3T4)

Octavia Tour - zamówiona 22.04.2011 - data produkcji 22 tydzień
                                          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

Zamieszczone przez kecaj
                                            Octavia Tour - zamówiona 22.04.2011 - data produkcji 22 tydzień
                                            Krótko.

Ja o swojej jeszcze nic nie wiem, choć teoretycznie w tym tyg. mam odbiór..:P

Komentarz

• Walt
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1065
                                              • Seat

A ja się powoli łamię, i chyba zamówię Roomstera z silnikiem 1,2TSI 105KM i niemalże pełnym wypasem, szklanym dachem, climatronikiem i innymi wodotryskami .
                                              Okazuje się, że cztery miesiące czekania to będzie mało, i termin się jeszcze przesunie
                                              SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

Walt mi Tutaj odradzono Roomstera i chyba dobrze. Jutro jadę odbierać mojego Toura i jestem zadowolony. Warto było poczekać. 8)
                                                Fajna stronka

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Tak obserwuje i wynika, ze auta zamowione w lutym mialy normalny czas realizacji. A te zamowione tydzien pozniej to juz 10 tygodni dluzej
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Walt
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1065
                                                    • Seat

Borsuk2 Nie chcę rozmywać tematu, więc powiem tylko, co mnie przekonuje:
                                                    - wyposażenie (prawie, że pełne)
                                                    - nowoczesny i żwawy silnik
                                                    - fotele wygodniejsze niż o Tourze
                                                    - bagażnik z większą możliwością aranżacji wnętrza (fotele tylne indywidualnie przesuwane i regulowane)
                                                    - mimo kontrowersyjnej stylistyki plusem jest to, że samochód jakoś się z tłumu wyróżnia
                                                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

Pracuję...