Wszedłem na drugi link - Lista radiowozów, i nie wiem jak w innych częściach kraju ale lista warszawska jest mocno przesadzona, aż tak bogaci to oni nie są. Wydaje mi się że dopisywane są nowe radiowozy ale nie usuwane te, które przeszły w stan spoczynku. Dla przykładu figuruje tam vw vento który jeździł w czasach kiedy jeszcze kiełbase robiło się z mięsa.
Czujnik temperatury silnika
Zwiń
X
-
Czujnik temperatury silnika
Witam gdzie w silniku 1.6 aee znajduje się w/w czujnik, mam problem ze wskazaniem temperatury i myślę się że on jest przyczyną tego problemu. Objaw jest taki że wariuje, silnik dogrzewa się do 90 stopni i w rożnych momentach wskaźnik temperatury spada do 50 a później znowu do 90. Może miał ktoś podobny problem?
-
-
Hej
Tutaj na zdjęciu masz czujnik temp w AEE
Miałem podobną sytuację w swoim akl temp osiągała 90 a potem spadała gwałtownie do 50 - 60. Wadliwy był czujnik na VAG wyświetliło nawet błąd.
Pamiętaj żeby kupić oryginalny czujnik. Ja zamówiłem na allegro za 30 pln niby oryginał ale okazało się że wskazania są nieprawidłowe i musiałem kupić nowy w aso 100 pln. Teraz jest spokój.
Ewentualnie może być niesprawny termostat, u mnie objawy niesprawnego termostatu były takie: po osiągnięciu 90 stopni podczas jazdy temp spadała tak do ok 70 (na desce). Objawem niesprawnego termostatu jest długi czas osiągania temp 90 stopni.
Najlepiej sprawdź błędy w kompie, i rezystancję czujnika w szerokim zakresie temperatur
Powodzenia
Komentarz
-
-
Witam.
Pozwolę sobie podpiąć pod ten wątek.
Ja mam inny problem - też z czujnikiem temp. płynu chłodzącego.
Wskaźnik na desce pokazuje normalnie, ale wyskakuje błąd i zaświeca się żółta kontrolka silnika. Czasem zgaśnie, potem znów się zaświeca.
Podpinam kompa i wychodzi błąd czujnika temp. płynu chłodzącego.
Czasem kontrolka świec się za długo świeci, nawet na ciepłym silniku, ale najczęściej normalnie szybko gaśnie. Gdzie jest ten czujnik powodujący takie dziwne zachowanie?
Silnik to ASZ.
Pozdrawiam
AndrzejSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
Komentarz