kierownica od RS do O2 2010?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominus
    Classic
    • 2011
    • 1

kropeck, jesli moj ma koncowke AE to moge smialo wymienic na kazdy z listy highendowej?
    dominus
  • macste
    Classic
    • 2010
    • 9

Witam,
    celowo zamówiłem w salonie O2 bez skórzanej kierownicy bo z tego co czytałem można to łatwo wymienić na model z RS-a (pikowana skóra). Zamierzam zakupić kierownicę jak poniżej

lub model bez sterowania. Czy ktoś z Was wie na 100% że będzie to pasowało 1:1 - oczywiście po przepięciu poduszki z kierownicy standardowej? Czy łatwo można podpiąć sterowanie radia oraz sterowanie tel i DSG czy to już wyższa szkoła jazdy - w razie czego ile to może kosztować w serwisie bo raczej poza serwisem nie wolno mi będzie tego robić?

z góry dzięki za wszelkie informacje,
    pozdrawiam wszystkich współgalerników
    mały motor ale jedzie :]

Komentarz

• MrSpike
      Rider
      • 2008
      • 295

sprawe utraty gwarancji oczywiscie uwzgledniles?
      http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
      stage 2 - 287 / 394

Komentarz

• macste
        Classic
        • 2010
        • 9

dlatego piszę że chcę założyć w serwisie. Jak nową, oryginalną założę w serwisie to stracę gwarancję?

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

Zamieszczone przez macste
          dlatego piszę że chcę założyć w serwisie. Jak nową, oryginalną założę w serwisie to stracę gwarancję?
          nie
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Montaż w serwisie jest śmiesznie tani, 160 PLN powinno się zamknąć za wymianę zwykłej na zwykłą o ile dostarczysz taką od RS. Sprawa się komplikuje w przypadku kierownicy ze sterowaniem, bo wtedy może okazać się że potrzeba wymienić sterownik pod kierownicą. Podobno rocznik 2009 ma już taki, który obsługuje wszystko, tyle że jeszcze się tu taki szczęściarz nie znalazł. A koszt części w ASO to 700 PLN. Do tego dochodzi zakodowanie całości i wymiana wiązki. Więc tania zabawa to na pewno nie jest.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• jago7270
              Elegance
              • 2008
              • 815

lub model bez sterowania
              ,
              a jaką zamówiłeś przy odbiorze-multifunkcyjną czy bez?
              to jest istotne bo jak bez to nie będzie 1:1
              Jacek

Komentarz

Zamieszczone przez Enriquez
                Montaż w serwisie jest śmiesznie tani, 160 PLN powinno się zamknąć za wymianę zwykłej na zwykłą o ile dostarczysz taką od RS. Sprawa się komplikuje w przypadku kierownicy ze sterowaniem, bo wtedy może okazać się że potrzeba wymienić sterownik pod kierownicą. Podobno rocznik 2009 ma już taki, który obsługuje wszystko, tyle że jeszcze się tu taki szczęściarz nie znalazł. A koszt części w ASO to 700 PLN. Do tego dochodzi zakodowanie całości i wymiana wiązki. Więc tania zabawa to na pewno nie jest.
                Wymiana wiązki? Myślałem że cały zabieg sprowadza się do wymiany kiery + sterownika?
                Ile może kosztować w Aso wymiana kiery zwykłej bez sterowania na RS'ową ze sterowaniem bez DSG?

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

wiązki w sensie kabelków do airbagu, bo są inne. W multi kierownicy jest dodatkowa wtyczka na te wszystkie przełączniczki i trzeba to odpiąć od poduszki i wpiąć nowy kabelek. A sama wymiana to tak jak piszesz, ale jeszcze zakodować trzeba. Koszty Ci napisałem. Czego Ci tam jeszcze brakuje?
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

racja, nie doczytałem...

Komentarz

• macste
                      Classic
                      • 2010
                      • 9

dzięki za info!

>jago7270
                      kierownicę dostanę z tworzywa, chyba nawet nie ma możliwości mieć takiej multifunkcyjnej - ja takiej mieć nie będę. Dlatego jak będzie rozsądny koszt to będzie multifunkcja, jak nie to "tylko" pikowana skóra którą uwielbiam (jak na razie w audi, ciekawe jaka będzie ta od RS'a, chyba nie powtórzy się jakościowo jak ta od S-LINE'a ...)

Jak się dorwę do O2 i będę miał info z 1-szej ręki co i jak odświeżę wątek

Komentarz

• jago7270
                        Elegance
                        • 2008
                        • 815

chyba nawet nie ma możliwości mieć takiej multifunkcyjnej
                        ,

chyba nie za bardzo rozumiem,możliwość jest zawsze,ty decydujesz co i jak :roll:
                        Jacek

Komentarz

• macste
                          Classic
                          • 2010
                          • 9

możliwość jest ale kwestia ceny -> patrz cennik a kierownicy z tworzywa wielofunkcyjnej nie ma.

Komentarz

Panowie jak jest z gwarancja w przypadku wymiany kiery na trójramienna skórzana wielofunkcyjną. Taka kiera występuje na liście wyposażenia opcjonalnego. Można to robić poza ASO?? Pod czas wizyty w ASO za każdym razem sprawdzają z jakim wyposażeniem auto wyjechało z fabryki??

Komentarz

Pracuję...