Potrzebuje skana instrukcji obsługi !!!!!!!!!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jo_ker
    Classic
    • 2006
    • 24

zgadza się
    jo_ker
  • daniel0607
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 770

Witam wszyskich zmotoryzowanych.Mam wielką prośbę.Pilnie potrzebuje skana instrukcji obsługi do octavii 1,9 tdi 2001 rok jest to chyba 90 km nie wiem bo w dokumentach napisali 66 kw netto .Może ktoś ma i mugłby mi przesłać , bardzo jej potrzebuje dopiero co zostałem właścicielem octy i moje niedopatrzenia - ma pełno felerów, a przy zakupie jej nie dostałem, chodzi mi m.in. gdzie znajdują się wszystkie bezpieczniki i przekażniki i ogólnie wszystko.Ja już całą kase wydałem i nie mam na glupią książkę.Kto kupił bolid i wydał na ubezpieczenia to wie o co chodzi..Trzeba zrobić ją na busstwo bo wstyd nią jeździć.Z góry bardzo dziękuje.

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 12:11 ]
    A i mam jeszcze jedną prośbę czy wie ktoś może jakich preparatów ( nie drogich - jaka cena ) użyć aby pokryć rysy na lakieże.Jest to kolor granat metalik

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 12:15 ]
    i czy we wszystkich octaviach 2001jest duży wyświetlacz komputera pomiędzy zegarami bo ja chyba nie mam oraz czy pali sie kontrolka otwartych drzwi od roku2001.Bo u mnie sie nie pali ta kontrolka ( światełka w przednich drzwiach też mi się nie palą - żarówki OK)

SORKI ŻE TAKA ROZPIRDUCHA

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

i czy we wszystkich octaviach 2001jest duży wyświetlacz komputera pomiędzy zegarami bo ja chyba nie mam oraz czy pali sie kontrolka otwartych drzwi od roku2001.Bo u mnie sie nie pali ta kontrolka ( światełka w przednich drzwiach też mi się nie palą - żarówki OK)
      duzy wyswietlacz byl tylko w modelu celebrite
      w L&K byl maly wyswietlacz, a w pozostalych nie bylo wogole(

skoro masz swiatelka w drzwiach to w jakims celu konstruktorzy je dali, wiec troche bez sensu pytanie
      musza sie palic chyba ze masz rozwalone wlaczniki( sa w zamkach drzwi)
      albo ci bezpiecznik poszedl

Komentarz

• daniel0607
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 770

no tak ale raz mi z prawych drzwi się zapaliło i już nie działa to chyba nie bezpiecznik.a lewe drzwi jak sie otworzy to światło od podświetlenia wnętrza się pali.To zamek jest ok przynajmniej lewy.Nie wiem czy te światelka w drzwiach sa podłączone do zamka

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 12:46 ]
        może kable gdzieś popękały.ale żeby dwie strony naraz

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 12:47 ]
        może kable gdzieś popękały.ale żeby dwie strony naraz.Prawy zamek napewno nie działa bo nawet sie światł nie włancza. a kontrolka otwartych drzwi pomiędzy zegarami też sie nie pali

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

ZTCW to ze skanem moze byc problem, ale sprobu zadzwonic do ASO, powinni ci to dac, jak potrzebowalem, napisalem maila do volvo, to przyslali mi za darmo ze szwecji
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Nie pali sie kontrolka, nie dziala swiatlo w srodku i nie swieca po bokach to w 99% przypadkow jest mikrostyk zamka. Albo ktos wie jak to wymienic, bez wymiany calego zamka, bo musi sie dac, albo trzeba podrutowac nowy czujnik w innym miejscu

Zacznij tez od sprawdzenia WSZYSTKICH bezpiecznikow wg schematu jaki jest na forum, kilka dni temu walkowane lacznie z tymi przy akumulatorze. Ktos strasznie zapuscil to auto.

P.S. Na moje pytanie z forum, co sie popsulo mozesz tu odpowiedziec, zeby nie ciagnac tam
            Spritmonitor.de

Komentarz

• daniel0607
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 770

Bardzo zepsuł aż boli.Bezpieczniki są wszystkie ok.Ja nie wiem jak wyciągnąć ten mikrostyk, nie pomoże zwykłe pryśnięcie wd40 do zamka??

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 15:02 ]
              a jeszcze jedno pytanie czy powinien się włączyć jakiś sygnał dźwiekowy jak się drzwi otworzy normalnie lub przy włączonym zapłonie ?

[ Dodano: Pon 27 Lut, 06 15:03 ]
              bo mój kolega tak ma

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Popsikac zawsze mozna na poczatek. Jak otwierasz drzwi od kierowcy i masz wlaczone swiatla, a kluczyk jest wyjety to powinno piszczec
                Spritmonitor.de

Komentarz

• daniel0607
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 770

A bez włączonych świateł? kolega ma tak że jak otworzy drzwi i przekręci stacyjke to mu piszczy. ale on ma duży wyświetlacz i ocavie 2002 to może dlatego

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

To nie ma nic takiego miejsca, predzej piszczy jak nie ma pasow i to by sie zgadzalo, ze nie ma paliwa, plynu w spryskiwaczu itd
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• daniel0607
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 770

To co ma ktoś możę tego skana instrukcji.Będe bardzo wdzięczny.Byłem w ASO i zaśpiewali mi 50 zł.W dupie ich mam.Na biednych zarabiać.Chamstwo ze skurwysyń...em

[ Dodano: Wto 28 Lut, 06 12:01 ]
                      Plis podarujcie koledze w prezencie.....

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zamieszczone przez daniel0607
                        To co ma ktoś możę tego skana instrukcji.Będe bardzo wdzięczny.Byłem w ASO i zaśpiewali mi 50 zł.W dupie ich mam.Na biednych zarabiać.Chamstwo ze skurwysyń...em
                        No dokladnie o tym pisalem dzis w Off-topic. Juz nie ma wiekszego skurwysyn.twa jak dorabiac sie na nas, biednych ludziach.
                        W ogole uwazam, ze wszelka dzialalnosc zarobkowa powinna byc zakazana, bo to czysty wyzysk i dorabianie sie cudzym kosztem.

Ja bym Ci nawet zeskanaowal ta instrukcje, ale to by mi troche czsu zajelo i nie moglbym wtedy pracowac i gowno bym wtedy zarobil. Dlatego musialbys mi wyplacic jakis ekwiwalent, zebym nie byl stratny. Mysle, ze 500PLN by mnie usatysfakcjonowalo za poswiecenie kilku godzin.

Ale nie wiem czy to Ci sie oplaca? Sam sie zastanow czy dorabiac skurwieli czy zaplacic przyjacielowi z forum, ktory chce Ci pomoc w odruchu dobrego serca.
                        W razie czego pisz na PW - skaner sie grzeje.
                        TDI 205PS

Komentarz

• daniel0607
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 770

500 PLN ??? PRZYJACIELU nie za dużo...

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Zamieszczone przez daniel0607
                            500 PLN ??? PRZYJACIELU nie za dużo...
                            Ale Stary!
                            Zrozum, ze ja na tym nic nie zarabiam. Po prostu mogę zrobić to specjalnie dla Ciebie odrywając się od własnej pracy i poświęcając swój zarobek. Ty mi płacisz jedynie za to, żebym nie był stratny. No ewentualnie możesz jeszcze jakiś browar postawić w ramach wdzięczności, ale tego już nawet nie wymagam.

Jest jeszcze jedna opcja – mogę to zrobić w ramach swojego czasu wolnego, ale wtedy moja żona pewnie urwie Ci jaja, więc uwierz mi, ze te 500 PLN to mimo wszystko dobry interes.
                            No chyba, że wolisz płacić tym skurwielom 50 PLN, ale przecież to zdzierstwo w biały dzień.
                            TDI 205PS

Komentarz

• daniel0607
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 770

Wstawiając ten temat oczekiwałem na poważne propozycje . za 500 stówek to ja se moge malucha kupić.

[ Dodano: Wto 28 Lut, 06 15:17 ]
                              kto tu od kogo zdziera...

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

Ktos nie zrozumial aluzji.
                                Mysle, ze temat sie wyczerpal.

Jak ktos bedzie dysponowal instrukcja w postaci elektronicznej prosze sie skontaktowac ze mna na PW, to wrzuce ja do nas na serwer.
                                "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...