[O1] opóźnienia w odbiorze nowych samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marektbg
    Elegance
    • 2010
    • 861

Nie straszcie - moja miała być produkowana w 49tyg. - dwa tygodnie sprzedawca zadzwonił, że wskoczyła na 48 czyli albo już albo na dniach będą ją składać. Mam nadzieje, że do świąt auto dotrze :szeroki_usmiech

Komentarz

• mrmoto
      Classic
      • 2010
      • 6

Od razu "nie straszcie". Tutaj nikt nikogo nie straszy. Przecież można jeździć samochodem zielonym w różowe kropki, z trzema kwadratowymi kołami i kierownicą przy tylnym rzędzie siedzeń, który jest odwrócony przeciwnie do kierunku jazdy. Nooo chyba że chcesz pokazać swoje "widzi misie" i stwierdzić że nie taki zamawiałeś :P
      Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec

Komentarz

• DANIEL1987
        Rider
        • 2010
        • 286

ja zamawiałem 15 października i 26 listopada auto już oglądałem na placu w salonie....octavia IIFL 1,9 tdi ambiente ciężarówka tylko czekam az mi przyjdą stalówki pod zimóweczki i jade odebrać bo wczesniejszy plan przyjazdu do dmku na letnich legł w gruzach w tych warunkach atmosferycznych :evil:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Big Wojtek
          Rider
          • 2010
          • 440
          • Hyundai

Jestem po rozmowie z kierownikiem salonu. Stwierdził, że negocjują ze Skodą jakieś specjalne rabaty w związku z niedotrzymaniem przez fabrykę terminów. Rabaty miały by wyrównać stratę na vacie. Podobno śliwka ma paru takich klientów jak ja. Wszystkie takie masakryczne opóźnienia to silnik 1.4 TSI. Jutro ma mi dać odpowiedź

Trochę dziwnie mi brzmią te "refundacje" ze strony Skody, ale jak dostanę wyrównanie strat to nie będę wnikał

Komentarz

• BaaartPL
            Rider
            • 2010
            • 261

Zamieszczone przez Big Wojtek
            Jestem po rozmowie z kierownikiem salonu. Stwierdził, że negocjują ze Skodą jakieś specjalne rabaty w związku z niedotrzymaniem przez fabrykę terminów. Rabaty miały by wyrównać stratę na vacie. Podobno śliwka ma paru takich klientów jak ja. Wszystkie takie masakryczne opóźnienia to silnik 1.4 TSI. Jutro ma mi dać odpowiedź

Trochę dziwnie mi brzmią te "refundacje" ze strony Skody, ale jak dostanę wyrównanie strat to nie będę wnikał
            A nic innego nie byli Ci w stanie zaproponować??

Ciekaw jestem jakie to będą refundacje.

Pozdr
            Bartek
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=644167#644167

Komentarz

• pawelz84
              Classic
              • 2010
              • 25

Ja zamawiałem swoją Octavię na początku października (Polbis Olsztyn) i dzisiaj dostałem informację, że auto ma już numer VIN i odbiór będzie za ok. 2 tygodnie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
              Pozdrawiam,
              Paweł

Komentarz

• Big Wojtek
                Rider
                • 2010
                • 440
                • Hyundai

A nic innego nie byli Ci w stanie zaproponować??
                BaaartPL jeśli idzie o inny samochód to niestety nie.
                Natomiast dostałem w końcu konkretną propozycję tzn wyrównanie strat z tytułu braku odliczenia plus bardzo ładny dodatkowy rabat. Muszę przyznać, że wybrnęli z tego z twarzą.
                Oczywiście nie zaproponowali tego od razu i trzeba było powalczyć ale o to nie mam pretensji.

Zresztą i tak pewnie z tych rabatów nie skorzystam. W projekcie ustawy jest napisane, że można odliczyć vat jeśli do końca roku podpisze się umowę i zatwierdzi się ją w urzędzie skarbowym. Termin odbioru samochodu jest bez znaczenia. Choć z drugiej strony to tylko projekt i cholera wie w jakiej formie to uchwalą.

Super sprawa, że do końca roku mamy niecały miesiąc a sejm nie uchwalił ustawy i generalnie nikt nic nie wie. Równie dobrze mogą tego wogóle nie uchwalić

Komentarz

• DANIEL1987
                  Rider
                  • 2010
                  • 286

odebrałem dziś autko.furka zajebista! smignąłem do domku 50km i jestem zadowolony bardzo tym bardziej ze zalałem za 100zl zrobiłem 50km a jeszcze 300 zasieg pokazuje haha spalanie 5,5l/100km jak dla mnie rewelka!!!!!bolero od grygiego smiga az miło ogólnie tylko siadać i jechać choc nie mam czasu juz dzis :szeroki_usmiech

PS.Mechanik od vcds'a to tuman okropny,jak go kierownik zawołał i zacząłem z nim dyskutować o włączaniu funkcji typu cornery,staging itp to on zaczal sie tlumaczyc ze " on nie ma takiej funkcji w prog w komputerze" .Już nie chciałem go przy kierowniku ośmieszać i wdawać się w dłuższą wymianę zdań bo i tak to by nic nie dało.Strach oddawac auto im do reki normalnie :twisted:

Komentarz

• BaaartPL
                    Rider
                    • 2010
                    • 261

Zamieszczone przez DANIEL1987
                    odebrałem dziś autko.furka zajebista! smignąłem do domku 50km i jestem zadowolony bardzo tym bardziej ze zalałem za 100zl zrobiłem 50km a jeszcze 300 zasieg pokazuje haha spalanie 5,5l/100km jak dla mnie rewelka!!!!!bolero od grygiego smiga az miło ogólnie tylko siadać i jechać choc nie mam czasu juz dzis :szeroki_usmiech

PS.Mechanik od vcds'a to tuman okropny,jak go kierownik zawołał i zacząłem z nim dyskutować o włączaniu funkcji typu cornery,staging itp to on zaczal sie tlumaczyc ze " on nie ma takiej funkcji w prog w komputerze" .Już nie chciałem go przy kierowniku ośmieszać i wdawać się w dłuższą wymianę zdań bo i tak to by nic nie dało.Strach oddawac auto im do reki normalnie :twisted:
                    No to gratulacje
                    Ja w dalszym ciągu czekam aż auto dotrze do salonu i będą je mogli przygotować do wydania. :!:

Miłego użytkowania
                    Pozdr
                    Bartek

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

I ja dziś odebrałem auto. :lol: :P :!: Zdjecia wkrótce.

Komentarz

• BaaartPL
                        Rider
                        • 2010
                        • 261

Zamieszczone przez DANIEL1987

miałeś swinga w std??

Ile taka zamiana na bolero??
                        Pozdr
                        Bartek

Komentarz

• DANIEL1987
                          Rider
                          • 2010
                          • 286

swinga zamówiłem i zrezygnowałem w czasie oczekiwania a kupiłem od martina bolero za duzo mniejsze pieniadze niz swing...fakt delikatnie uzywane ale prawie 2,5 tys w kieszeni niz jakbym bral z fabryki bolero takze jesli masz mozliwosc rezygnacji to sie nie zastanawiaj tylko dzwon do martina albo do kropeck sie odezwij ma teraz dwa bolera na ogloszeniu po 1300zeta POLECAM !!!!

Komentarz

• arturozory
                            Rider
                            • 2010
                            • 688

octavka po 11tyg.odebrana kolorek taki jak chciałem błękit storm :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech .zrobię fotki i pokarzę
                            POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• BaaartPL
                              Rider
                              • 2010
                              • 261

Dokumenty do mnie jadą jutro rejestracja i odbiór w tym tygodniu
                              Bartek

Komentarz

• macluke
                                Elegance
                                • 2010
                                • 875

udało sie komuś wynegocjować w ramach dodatku czy też rekompensaty za opóźnienie całe koła albo przynajmniej opony zimowe? :?:

Komentarz

• SKODAJACK
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 132

Z oponami lub kołami to ciężki temat. Do mnie autko przyjechało z inną tapicerką i jedyne co za to wytargowałem to chlapacze i nakładki na progi,
                                  Przy poprzednim autku 4 lata temu miałem opóźnienie ok 4 tygodni i dostałem 2 opony zimowe gratis

Komentarz

• pikokish
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 10

a moja Octa już stoi w Poznaniu i czeka na podróż do Krakowa, do salonu Danielcia. Oponki też już się grzeją w krakowskiej oponiarni, potem jeszcze tylko test drive do Wawki :szeroki_usmiech

Będzie prezent pod choinkę...

Komentarz

• marcinos80
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 209

Zamieszczone przez BaaartPL
                                      Dokumenty do mnie jadą jutro rejestracja i odbiór w tym tygodniu
                                      To ile jeszcze tych godzin do odbioru zostało,bo antybiotyk mi się skończył a słyszałem że osiówka się już mrozi
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Mam pytanko - ile teoretycznie powinien trwać transport autka z Poznania do dealera? Moja przyjechała do Poznania 3.12, a sprzedawca powiedział, że odbiór gdzieś na 20 grudnia bo są jakieś opóźnienia w transporcie - a jest on teraz cały tydzień na urlopie i nie ma jak się dowiedzieć nic bliżej - ma do mnie dzwonić 13.12 i powiedzieć co i jak a mnie już skręca :evil:

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7460
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Chyba jest 2 tygodnie od produkcji do odbioru samochodu.
                                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• DANIEL1987
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 286

u mnie było 5 listopada wyprodukowane a dopiero 26 oglądałem u dealera...przy obecnym nasileniu na auta z kratka to zrozumiałe bo kratki montuja w poznaniu dopiero.Trzeba czekac i tylko czekać :P ps.dochodza tez warunki pogodowe

Komentarz

• Mach700
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 21

Ja zamówiłem we wrześniu już na 2011 rok - Laurin & Klement 1,8 TSI DSG kombi. Miało być na początek stycznia. Kilka dni temu pytałem dealera, czy może to potwierdzić. NIC, cisza. Czyli będzie luty, albo marzec... :/ Gdyby taka sytuacja zaszła, będę rozmawiał o kolejnych dodatkach, chociaż już niewiele do tego można dodać (oprócz wersji Laurin Klement domówiłem jeszcze kilka rzeczy).
                                              Pozdrawiam wszystkich oczekujących.

Komentarz

• marcinos80
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 209

ja zamówiłem 06.08 w poznaniu było 01.10(choć nie zakładali mi kratki) w salonie było 23.10

[ Dodano: Czw 09 Gru, 10 22:53 ]
                                                Zamieszczone przez Mach700
                                                Ja zamówiłem we wrześniu już na 2011 rok - Laurin & Klement 1,8 TSI DSG kombi. Miało być na początek stycznia. Kilka dni temu pytałem dealera, czy może to potwierdzić. NIC, cisza. Czyli będzie luty, albo marzec... :/ Gdyby taka sytuacja zaszła, będę rozmawiał o kolejnych dodatkach, chociaż już niewiele do tego można dodać (oprócz wersji Laurin Klement domówiłem jeszcze kilka rzeczy).
                                                Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
                                                Z ciekawości spytam jak zamówiłeś w tym roku a odbierasz w przyszłym to będziesz miał w dowodzie rok produkcji 2010 czy 11?
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• BaaartPL
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 261

JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZDJĘCIA DODAM JUŻ NIEBAWEM.

POZDRAWIAM
                                                  Bartek

Komentarz

• Mihau
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7460
                                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

BaaartPL, no to git

ps. zmień caps locka, bo zaraz dostaniesz bonusa do samochodu w postaci owocka
                                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

Pracuję...