Zakup Octavia II 2.0 TDI, Elegance Edition 100

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Thundi
    L&K
    • 2005
    • 1157

batman_xp1, bartman, ROFL po prostu padłem
    Aż do teraz śmiech powstrzymać nie mogę

Moje stwierdzenie
    Zamieszczone przez Thundi
    Lewy górny róg strony :!:
    Dotyczyło pytania:

Zamieszczone przez batman_xp1
    Co to jest to OCP?
    Może faktycznie zabrakło małego słówka: Lewy górny róg ( tej ) strony.

Gdzie pisząc formułowanie tej strony mam na myśli stronę forum którego właśnie przeglądacie.

To się do działu Humor nadaje

ps: Zdjęcia auta tak wykonane że ja nic nie widzę nie możliwe porównanie szczelin więc ocena wizualna tych zdjęć (aby stwierdzić czy bity itp.) według mnie nie możliwa.

Edit:
    Chłopaki a czy jeżeli uderzenie w bok było większe to boczne poduszki powinny wstrzelić ?
    Generalnie z bocznymi poduszkami jest trochę inaczej niż z przednimi potrzebna dość duża lub specyficzna siła aby je uruchomić np: jak jedziesz drogą i ktoś zmieni pas i uderzy w tylną część auta to może powstać duża szkoda (mocne wgniecenie jeśli to np: tir był ) a poduszki wystrzelić nie muszą. Jeśli zaś na skrzyżowaniu (czyli uderzenie pod kontem prostym) ktoś uderzył to odpalają dość często.

Czy na serwisie oprócz sprawdzenia mechanicznego po podłaczeniu komputera potrafią stwierdzić że były wystrzelone?
    W poduszce jest sterownik który powinien zliczyć odpalenie poduszki i jeśli ten nie został wymieniony to serwis powinien wykryć. Jeśli został wymieniony lub zregenerowany (czego robić nie wolno ale jak jest w Polsce wiadomo) to nie.
    O ortografie dba FF.
    Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
    http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
    Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Co to jest to OCP?
      :shock: :shock: :shock:
      No to chłopie pojechałeś :? :lol:
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Leniwiec
        Rider
        • 2009
        • 624
        • Octavia IV (NX3)
        • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez Thundi
        W poduszce jest sterownik który powinien zliczyć odpalenie poduszki i jeśli ten nie został wymieniony to serwis powinien wykryć. Jeśli został wymieniony lub zregenerowany (czego robić nie wolno ale jak jest w Polsce wiadomo) to nie.
        Sorry za OT, ale czy taki sterowniki może "zgłupieć" :?:
        Jak sprzedawałem Corolle i z kupcem pojechaliśmy do ASO na przegląd, to komp pokazał, że poduchy (2 z 4) były wystrzelone. Tylko że nigdy czegoś takiego nie było i zaliczyłem niezłego zonka.
        Pozdro

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Co to jest to OCP?
          :roll: :diabelski_usmiech :evil:
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Leniwiec
            Przepisy? Mi się cały czas wydawało że to durne wymagania ubezpieczyciela wyłącznie.
            masz rację wymóg ubezpieczyciela.
            Z tego co pamiętam, to chyba 1500 lub 2000 a nie 6k :?
            to zależy od ubezpieczyciela.
            Inna sprawa, czy faktycznie to ktoś robi.
            jak naprawiasz autko w ASO to oni mają taki obowiązek bo (mogę się mylić) nie dostali by kasy.
            Co to jest to OCP?
            :szeroki_usmiech
            OCP - Outsource Center Poland :lol:
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Thundi
              L&K
              • 2005
              • 1157

Sorry za OT, ale czy taki sterowniki może "zgłupieć" :?:
              Jak sprzedawałem Corolle i z kupcem pojechaliśmy do ASO na przegląd, to komp pokazał, że poduchy (2 z 4) były wystrzelone. Tylko że nigdy czegoś takiego nie było i zaliczyłem niezłego zonka.
              Raczej nie powinien. Choć jak to przy elektronice do awarii dochodzić może. I może załapał błąd.

Generalnie to sterowników jest jeden na każdą poduszkę + sterownik w kompie głównym więc jeśli główny twierdzi że jakaś była odpalona to może jakieś przewody zostały przerwane czy tym podobne i nie ma kontaktu z daną poduszką więc stwierdza że odpalona.
              Jednak w takim wypadku poduszka i tak może nie odpalić :!: (a raczej nie może tylko niemal na 99.9% nie odpali)

Jeśli to sterownik danej poduszki tak twierdzi to natychmiast do wymiany bo w razie W poduszka na pewno nie odpali.
              O ortografie dba FF.
              Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
              http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

no z tym ocp to ktoś dojebał w palnik.. :szeroki_usmiech

potwierdzam - e100 na 17" , klient ma taką , opony michelin miał ori , zmasakrowane po 40-paru tyś , dosłownie.. , ząb na zębie.
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Pawel11
                  Drive
                  • 2010
                  • 99

Jak sprzedawałem Corolle i z kupcem pojechaliśmy do ASO na przegląd, to komp pokazał, że poduchy (2 z 4) były wystrzelone.
                  Jeżeli miałeś samochód od nowości i byłeś w 100% pewny jego bezwypadkowości to rzeczywiście dziwna sprawa. Jeżeli byłeś kolejnym użytkownikiem i kupowałeś bezwypadkowy używany to już nie można być tak pewnym. Dziwne, że nie świeciła kontrolka od poduszek na desce. O regeneracji poduszek poczytaj na http://tylik.motogrono.pl/

Chłopaki a czy jeżeli uderzenie w bok było większe to boczne poduszki powinny wstrzelić ?
                  Mi boczna poduszka wystrzeliła po zahaczeniu o wysepkę rozdzielającą pasy jezdni. Kiepskie uczucie, myślałem że o słupek który jest na środku rozwaliłem pół boku. ale uszkodzona była tylko felga ścięte ok 3 cm rantu na obwodzie no i wszystko co związane z wybuchem bocznej poduszki, poszycie fotela, sterownik poduszki napinacz pasów, czasami wymienia się też stelaż siedzenia u mnie nie było potrzeby.

Zamieszczone przez loru
                  to zależy od ubezpieczyciela.
                  Dokładanie tak w 2007 roku w PZU był limit 2 tysiące i mi robili przegląd ale do dowodu nie wbijali bo ten w dowodzie miałem ważny jeszcze 1,5 roku. Nie było więc sensu, ale była taka możliwość.

Komentarz

Pracuję...