[O1] Znaczki Skody - zniszczone po roku?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wklicki
    Classic
    • 2010
    • 28

Lipny argument.
    To tak jak z kawałami, niezrozumiane nie śmieszą.

Każdy na trasie wie, że najważniejszy jest odbiór.
    A harry ma dobre asc. Stabo z poprawionym cóż, może zadziała, a może nie zadziała.
    Aktualnie: OCTAVIA I 1.8T 20V 150km AGU
    Było: FABIA I 1.4 MPI + LPG
    OCTAVIA 1.9 TDI 90km

• romman
    Ambiente
    • 2009
    • 201

Witam,

Moja O1 ma trochę ponad rok. Podczas mycia zauważyłem, że znaczki Skody (obydwie zielone kury) są już nieco zniszczone. Od góry mają jakieś dziwne białe bąble. Czy to możliwe, że po roku znaczki są już są tak zniszczone? Auto nie jest garażowane, ale jeszcze nie spotkałem się z taką słabą jakością znaczka na masce/klapie. Auta nie myję przesadnie często.

Macie podobny problem? Podlega to gwarancji?

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wymieniają na gwarancji.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• zielony49
        Ambiente
        • 2009
        • 180

albo 70 zł
        Dipol

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

Re: Znaczki Skody - zniszczone po roku?

Zamieszczone przez romman
          Witam,

Moja O1 ma trochę ponad rok. Podczas mycia zauważyłem, że znaczki Skody (obydwie zielone kury) są już nieco zniszczone. Od góry mają jakieś dziwne białe bąble. Czy to możliwe, że po roku znaczki są już są tak zniszczone? Auto nie jest garażowane, ale jeszcze nie spotkałem się z taką słabą jakością znaczka na masce/klapie. Auta nie myję przesadnie często.

Macie podobny problem? Podlega to gwarancji?
          To od słońca:P Ja już cos takiego widziałem na Alfach, Beemkach, Fordach i nawet u Siebie mam to samo:P
          Adam

Komentarz

• romman
            Ambiente
            • 2009
            • 201

Zamieszczone przez shado
            Wymieniają na gwarancji.
            To pewna informacja? Wiesz - nie chcę się wygłupić. Niby to drobiazg, ale drażni :-)

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W ASO nic nie jest na 100%, ale ktoś ostatnio pisał, że mu wymienili na gwarancji. Powiedz, że Cię to denerwuje i że mają wymienić. Dlaczego by mieli nie wymienić skoro zmieniło wygląd? Mi na gwarancji doklejali literkę I z napisu OCTAVIA bo odleciała :szeroki_usmiech
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez romman
                To pewna informacja?
                Tak, ja też miałem wymieniane na gwarancji.
                Czarny Elegance

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

ja jak kupiłem swoją o2 (4lata auto) to znaczek był już dość mocno zmasakrowany
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• JOY
                    Rider
                    • 2008
                    • 641

Nie wiem czy to kogoś pocieszy ale po roku nawet w Superbie znaczek ma dość - tyle że mi zielone zostało a sreberko zniknęło - chyba podjadę wymienić do ASO ale poczekam do jesieni - może będą mieli już znaczki po upgrade

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

W mojej 6-letniej O1 zielone tło wzbogaciło sie o kropki w innym-zielonym kolorze. Dziwne to, bo w 10-cio letniej O1 znaczki były jak nowe...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• adym
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 179

ja wymienialem niedawno na gwarancji

Komentarz

• maus
                          Drive
                          • 2010
                          • 73
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Też to zauważyliśmy na naszej skodzince! Chciałbym żeby znaczki wytrzymały chociaż rok...Kupiliśmy auto 31 grudnia 2009 roku...po 3 miesiącach na znaczkach w górnej części zauważyliśmy białe plamy...zarówno na masce jak i na klapie tylnej.! Co prawda auto jest z około marca 2009 roku ale przy zakupie tego nie było! A propos...jak sprawdzić z którego miesiąca jest dokładnie auto? Co do wymiany na gwarancji to jeśli chodzi o takie detale to nie wiem czy warto o to walczyć-powód?-przy wymianie poniszczą 10 innych elementów,albo wstawią kszywo...etc.etc.! Zaczynam się poważnie zastanawiać nad sensem proszenia się o cokolwiek na gwarancji...zwłaszcza jeśli jest to cos co nam się nie podoba(wizualnie) a nie wpływa na jazdę i prowadzenie auta! Chyba,że ma się w okolicy lub zna się serwis,który bez oporów wymienia czy naprawia takie detale oraz robi to tak jak powinno być zrobione. Niestety w temacie wymiany czegoś na gwarancji mam już niemiłe doświadczenie-ale o tym założe osobny temat bo jest o czym pisać! Wracając do nieciekawie wyglądających znaczków po jakimś czasie użytkowania (pomijam fakt ekstremalnie szybkiego samozniszczenia) to jestem zdania,że takie rzeczy powinne być robione,wymieniane,poprawiane i naprawiane bez żadnej dyskusji i oporów ze strony serwisów(wszystkich bez wyjątków). A myslę tak dlatego,że skoro płacimy GRUBĄ kasę za nowe auta to powinniśmy mieć prawo wymagać solidnego wykonania i ewentualnej wymiany takich rzeczy bez najmniejszego oporu ze strony serwisów! Jeśli jest ktoś kto ma pomysł jak wywalczyć "bezstresowe i beznerwowe" prawa do wymian gwarancyjnych to ja sie pod tym pomysłem podpisze "DWOMA RENCAMI"!
                          OIIFL ELEGANCE Hatchback 2.0TDI DSG

Komentarz

• Tony065
                            RS
                            • 2009
                            • 2487
                            • Octavia I (1U2)
                            • ARX 1.8 20VT 150 KM

a ja z innej beczki. ma ktoś sposób na ściągnięcie tych znaczków, emblematów :?: właśnie kupiłem kompletną klapę od RS /spoiler, wycieraczka/, a mam TDI/golas/ i nie chcę drażnić co niektórych tym detalem. zresztą i tak na klapie wyląduje wlepa OCP, więc ozdobników będzie w sam raz. moje pytanie mieści się w ramach tematu, bo zielona strzała przestała być zielona a tych kropek/bąbli jest kilkanaście na całej powierzchni znaczka.
                            Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                            @ by Tune-up Gdańsk
                            TDI VP++ i jeszcze rośnie
                            Antek

Komentarz

• adym
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 179

Znaczki są przyklejane na samoprzylenej taśmie, prawdopodobnie piankowej wiec nalezy oczywiscie je odkleic, tylko ostrożnie. Ja bym użył to tego jakiejś plastikowej szpachelki czy lub czegoś podobnego o wystarczającej sztywności ale na tyle miękkiego by nie pokaleczyć powłoki lakieru.
                              Wazne jest aby odklejać powoli podważając. Klej będzie powoli odpuszczał, potem pozostanie tylko oczyścić blachę z pozostałości np. benzyną ekstrakcyjną.

Komentarz

• suchy
                                Rider
                                • 2009
                                • 682

Najlepiej podgrzać a potem żyłką odkleić.
                                Było, minęło:
                                RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• firmek
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 477

Tony065, tak jak napisal adym, znaczki przylepione sa na samoprzylepnej tasmie piankowej. Pianka ma gdziez 1-2 mm i wchodzi w znaczek (znaczek od spodu jest wklesly). Zeby to odkleic i oczyscic bezpiecznie trzeba sie troche nameczyc. Najpierw odcial bym znaczek, np zylka (dentystyczna) lub po prostu nitka zlozona na 4 (przy podwazaniu bal bym sie czy nie odejdzie razem z lakierem bo trzyma sie mocno). Po odcietym znaczku na pewno zostanie troche tej pianki na lakierze. Zeby sie jej pozbyc dobrze jest ja rozmiekczyc (np benzyna ekstrakcyjna - nic z acetonem) i lekko zeskrobywac czyms co nie uszkodzi lakieru, np plastikowa karta kredytowa (mozna poswiecic jakas do zbierania punktow, chociaz nie powinna sie zniszczyc).
                                  Przed odcinaniem mozna tez podgrzac znaczek suszarka. Po zdjeciu warto umyc auto w tym miejscu zeby pozbyc sie nalotu po benzynie. Niestety po zdjeciu pewnie zostana widoczne slady na lakierze - lakier byl pod znaczkami, nie dzialalo na niego slonce, nie byl rysowany np przy myciu.

Komentarz

• daroo
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 315

Zamieszczone przez suchy
                                    Najlepiej podgrzać a potem żyłką odkleić.
                                    Tyle że tam są kołki ustalające i to może nieco utrudnić zabawę z żyłką nawiasem mówiąc i tak coś trzeba tam dać bo otwory zostaną 8)
                                    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

Pracuję...