mam pytanie dlaczego nie pali mi się czerwona kontrolka otwartych drzwi na desce rozdzielczej pomiędzy zegarami.Może ktoś wie albo miał taki przypadek proszę o odpowiedź
A czy kiedykolwiek ci się świeciła ??? Bo jeśli nie świeciła to możesz mieć taki przypadek jak ja w swojej. Mam zarówno kontrolkę otwarcia drzwi jak i kontrolkę przepalonych świateł, ale moduł instrumentó tych elementów nie obsługuję, po prostu zegary są uniwersalne a funkcjonalność zależy od zastosowanego modułu sterownika.
nie wiem bo jak ją kupiłem to już nie działało (czyli nie paliła się ta czerwona kontrolka pomiędzy zegarami) włącznie z zapalaniem się prawych przednich i tylnych lewych.czyli nie paliło się oświetlenie wnętrza jak otworzyłem te drzwi.Z pozostałyni jest OK.
[ Dodano: Wto 28 Lut, 06 21:36 ]
A można to jakoś uaktywnić??
[ Dodano: Wto 28 Lut, 06 21:37 ]
To znaczy kupiłem ją używaną to nie wiem.
[ Dodano: Wto 28 Lut, 06 21:37 ]
To znaczy kupiłem ją używaną to nie wiem czy kiedyś działała.
daniel0607, Masz Eleganca chyba z 2001 roku. Tam takie cos swieci i ta lampka powinna sie zapalac. W jednych drzwiach chyba Ci sie to przeciez zapala. Otworz tylna klape i zobacz czy zaswieci :!:
Po pierwsze w tych modelach nie było MaxiDot (tylko L&K) a po drugie to gdybys mial Maxi to bys niemial kontrolki otwartych drzwi, tylko symbol drzwi na Maxi. Nie rozumiem co znaczy "w końcu elegance" ja bym stwierdził "tylko elegance" w porównaniu z wyposażeniem konkurencji.
Ta a koleś ode mnie ma 4 poducvhy, klimatronic , bez skóry- zwykły material, czujnik deszczu, tempomat, spryski na leflektory,nawet tylnia wycieraczka i co najważniejsze MAXI DOT i ma ELEGANCE!!!!! OCTAVIA 2002
daniel0607, czytając pytania, które zadajesz widzimy, że kompletnie nie znasz budowy Octavii i samochodów w ogóle chyba także, więc nie dotykaj niczego bo zepsujesz na bank. Trzeba było zabrać na oględziny przy kupnie kogoś kto ma o tym jakieś pojęcie to nie miałbyś teraz tylu problemów. Wygląda, że kupiłeś rzęcha, to oddaj go teraz w fachowe ręce bo nic innego nie wymyślimy dla Ciebie.
Tym bardziej nikt zapewne nie zechce wziąć na swoje sumienie skutków udzielania Ci porad.
No chyba, że jest jeszcze jedna opcja, tzn. rżniesz głupa i robisz sobie z ludzi jaja :twisted:
No wiesz głupa to może ty rżniesz, a ja sie pytam normalnie po ludzku.Na budowie octavii mw. się znam ale elektrykiem to ja nie jestem.A porad to jak nie chcecie wcale nie musicie udzielać.Kto chce ich udzielić to ich udziela a kto nie niech się w forum nie wpiepsza.Z wyrazami szcunku...
PO TO DO CHOLERY JASNEJ JEST TE FORUM ŻEBY PYTANIA ZADAWAĆ I INFORMACJI UDZIELAĆ.
Rzęcha to miałem skode 105....
[ Dodano: Czw 02 Mar, 06 01:31 ]
RomanS nikt cię nie prosił o krytykę.
daniel0607, Stary spokojnie bym radzil, bo nerwowych ostudzam szybko i madrzeja :!:
Ale jak Ci mamy pomoc, normalnie Ci sie tlumaczy, ze jak jest blad to trzeba znac kod, a nie wiedziec ze blad tylko nie wiedziec jaki. Inaczej sie nie da. Z kontrolka jest to samo. W zamkach sa mikrostyki i najpierw je trzeba sprawdzic, a potem po kolei co sie moglo jeszcze skopac.
No właśnie i to jest konkretna odpowidź.Takich odpowiedzi oczekiwałem a nie wymądrzania się.Zaraz dzwonie do ASO i zobacze ile mi zaśpiewają za komputer.A z tymi zamkami to najpierw je poczyszcze i popsikam jakiegoś w40 do nich i zobaczymy.
[ Dodano: Czw 02 Mar, 06 10:54 ]
Aha jutro bede miał skana instrukcji obsługi postaram się skontaktować z purchawą to je wrzuci.
[ Dodano: Czw 02 Mar, 06 11:02 ]
NO I DZWONIŁEM. W ELBLĄGU SKODA ROL-CAR za podłączenie do komputera i wykasowanie dwóch błedów biorą 100 ZŁ.Normalnie kpiny.Jak ktoś nie wierzy nr telefonu do nich 055 232-50-47.
No dobra, tak mi Daniel0607 przywaliłeś, że poczułem się jakbym w pysk dostał, więc w może w ramach rewanżu : wcale nie musisz jechać do ASO Skoda. Ja osobiście "używam" do tego serwisu Bosch. Raz tam trafiłem przypadkiem, spodobała mi się ich robota i podejście do klienta, więc teraz już tam zawsze na kasowanie błędów. Z tego co pamiętam, to ceny (byłem latem ubiegłego roku) zdecydowanie niższe, rzędu 60-80 zł.
U mojego brata w octavce jest tak ze nie swieci sie kontrolka otwarcia drzwi i nie ma sygnalizacji dzwiekowej pozostawienia na swiatlach, ciekawe czy to jest cos wspolnego czy przypadkiem ma 2 oddzielne problemy... moze ktos sie juz z tym spotakal. Szukalem na pewno to nie wisi na zadnym bezpieczniku.
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
U mnie jest podobny problem.
Mianowicie, świeci mi kontrolka otwartych drzwi.
Z tym, ze u mnie bierze się to z walniętego, bądź uszkodzonego czujnika w zamku klapy bagażnika. Przy każdym zapaleniu maszyny świeci ma kontrolka. Muszę wyjść z auta i otworzyć i zamknąć klapę.
Już wiem jak to zrobić :wink: odepnę wtyczkę i będzie spokój :lol:
Pzdr
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
daniel0607, a ja Ci jeszcze raz powtarzam - nie jedz do ASO! Bo tam sie tak samo gowno znaja. :? Jedz do Gdanska do Roberta i zrobi Ci porzadna diagnoze za uczciwe pieniadze :!:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz