Dlaczego nie kupie nowej Octy w salonie Plichy w 3-city

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yauokim
    Classic
    • 2010
    • 26

Zamieszczone przez djczas
    Pogadaj z Danielem zanim kupisz może lepiej sie wybrać do krakowa i mieć wszystko załatwione jak należy i zaoszczędzić na tym
    Danielcio

Potwierdzam, po odwiedzeniu plichty i groblewskiego ochota na zakup OII w 3city calkowicie mi odeszla - na szczescie jest kolega Danielcio, ktory pomogl mi dobrac samochod do moich potrzeb w dobrej cenie.

- lot Gdansk Krakow - 250pln
    - benzyna na podroz powrotna 250pln

Komentarz

• kpiotrowski
      Classic
      • 2010
      • 10

Ofertę cenowa wstepną juz mam
      jakiś kontakt konkretnydo kolegi Danielcia tel itp na e-mail
      [email protected]
      Krzysztof

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

kpiotrowski, masz podane w linku piszesz pw do niego i on już przejmuje inicjatywę
        w cytacie klikasz na danielcio i gotowe

Zamieszczone przez yauokim
        Zamieszczone przez djczas
        Pogadaj z Danielem zanim kupisz może lepiej sie wybrać do krakowa i mieć wszystko załatwione jak należy i zaoszczędzić na tym
        Danielcio

Potwierdzam, po odwiedzeniu plichty i groblewskiego ochota na zakup OII w 3city calkowicie mi odeszla - na szczescie jest kolega Danielcio, ktory pomogl mi dobrac samochod do moich potrzeb w dobrej cenie.

- lot Gdansk Krakow - 250pln
        - benzyna na podroz powrotna 250pln

Komentarz

• kpiotrowski
          Classic
          • 2010
          • 10

Danielcio danielciem ale jakis konkretny namiar - nazwa salonu telefon itp bo to
          troche mało co jest na linku na stronce
          Krzysztof

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Napisz do Danielcia, ma pw przez forum lub na podanego maila - szybko się dowiesz jaki to salon, dostaniesz telefon i takie tam.

BTW wyświetl sobie wszystkie posty Danielcia i znajdź jego bezpośredni telefon. Znalazłem w 30 s.
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

• avocado
              Ambiente
              • 2010
              • 182

ale Danielcio i chyba zaden salon nie podpisze żadnej umowy kupna-sprzedaży czy się mylę?

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

A o co chodzi z tą umową? Umowę na kupno auta w salonie?
                Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                G.B.Show

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Zamieszczone przez avocado
                  ale Danielcio i chyba zaden salon nie podpisze żadnej umowy kupna-sprzedaży czy się mylę?
                  Kodeks cywilny nie wymaga formy pisemnej dla ważność umowy sprzedaży.

Po jaką cholerę się upierasz przy tej umowie w formie pisemnej ? Nie macie w tej dużej informatycznej firmie jakiego radcy prawnego co by Ci to wytłumaczył ?

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Przecież zamawiając auto wysyła się tylko do dilera podpisany druk zamówienia plus zaliczkę i tyle. Umowa jest w momencie odbioru auta, nie?
                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Pawel11
                      Drive
                      • 2010
                      • 99

Zamieszczone przez MG
                      Wszędzie wygląda tak samo, tylko że zanim otrzymasz do podpisu zamówienie i jesteś na etapie dogadywania szczegółów to nie wiesz w której tabelce dealer wrzuci np. alarm. W moim przypadku było tak, że alarm w wycenie był fabryczny, a w zamówieniu już montowany przez dealera. Ja się w tym temacie z dealerem dogadałem, ale co potwierdzają wpisy na forum nie zawsze ta sprawa jest do końca jasna.
                      Dlatego nigdy nie wieżę w to co mówi sprzedający dopóki nie mam tego na papierze.
                      I moim zdaniem dopiero podpisanie zamówienia jest równoznaczne z zawarciem umowy "przedwstępnej" na zakup samochodu.

Zamieszczone przez avocado
                      Dla mnie taką umową było zamówienie w którym są określone prawa i obowiązki zarówno sprzedającego jak i kupującego.

kpiotrowski, też bym nie kupił samochodu w salonie w którym musiałbym czekać na ofertę dwa tygodnie. Osobiście wysłałem zapytanie do salonu w Siedlcach, ponieważ nie dostałem odpowiedzi zadzwoniłem i dostałem informację, że oferta będzie za godzinę. Mija 7 tydzień oferty nie otrzymałem :roll: ale ja z zakupu u nich i tak zrezygnowałem na drugi dzień.

Zamieszczone przez loyd
                      Po jaką cholerę się upierasz przy tej umowie w formie pisemnej ? Nie macie w tej dużej informatycznej firmie jakiego radcy prawnego co by Ci to wytłumaczył ?
                      Też tego nie mogę zrozumieć, dla mnie ta umowa nic niedaje.

IMO kpiotrowski kup lepiej samochód gdzieś bliżej, bo z twoim podejściem to nie załatwisz tego u polecanego Dealera na telefon i e-mail, a nasz zacny gród musiałbyś odwiedzić conajmniej z 5 razy i nie wiem czy byłoby to opłacalne, no i te nerwy czy wszystko idzie zgodnie z planem.

Komentarz

• avocado
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 182

ja sie nie upieram tylko autor tematu cos takiego chciał od salonu

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Zamieszczone przez Pawel11
                          Osobiście wysłałem zapytanie do salonu w Siedlcach, ponieważ nie dostałem odpowiedzi zadzwoniłem i dostałem informację, że oferta będzie za godzinę. Mija 7 tydzień oferty nie otrzymałem :roll:
                          No wiesz jak siedzisz i czekasz, to się nie doczekasz. Może w Maybachu oddzwonią szybciutko, bo sprzedaż idzie słabo i każdy klient jest na wagę złota
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Zamieszczone przez Pawel11
                            Zamieszczone przez loyd
                            Jak kupujesz rano chleb i bułki to podpisujesz w spożywczaku umowę sprzedaży ?

Komentarz

• kpiotrowski
                              Classic
                              • 2010
                              • 10

Jak sie okazuje to można ich przycisnąć. Salon jeden już przerobiłem i chcą podpisać bo im zależy na sprzedaniu auta [zaznaczam że Toyota ma standardowe umowy kupna sprzedazy i łachy nie robią ] ale "Danielcio" daje lepszą cenę o niebo i sprawa w toku.
                              i też zaznaczam że nigdzienie macie napisane na standardowych zamówieniach że auto jest fabrycznie nowe. Kolega zamówił auto i jak się okazało to siedzenia przednie mu zamienili z auta które jeżdziło testowo i kapnął sie zapózno. To mu w salonie powiedzieli że sam sobie chyba zamienił i robi ich w tuja. Chodziło o to że zamówił z podgrzewaniem,a auto które przyszło z fabryki takich nie miało pomimo że była instalcja. Mały swap mu zrobili.
                              Krzysztof

Komentarz

• Morgoth
                                L&K
                                • 2010
                                • 1116

Zamieszczone przez kpiotrowski
                                Kolega zamówił auto i jak się okazało to siedzenia przednie mu zamienili ...
                                Pewne marki nie pozwalają sobie na podobne wybryki, z takim dilerem sieć pożegna się bardzo szybko.

No fakt, papierologia w Toyocie jest o wiele bardziej szczegółowa niż w Skodzie.
                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Pawel11
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 99

Zamieszczone przez loyd
                                  Pawel11 napisał/a:

loyd napisał/a:

Jak kupujesz rano chleb i bułki to podpisujesz w spożywczaku umowę sprzedaży ?
                                  To chyba nie do mnie bo ja nie widzę sensu w podpisywaniu umowy zaproponowanej przez kpiotrowski, wystarczy zamówienie.

kpiotrowski, Co to jest samochód fabrycznie nowy? Czy samochód, w którym po lakierni kontrola jakości wykryje wady lakieru i wróci on na lakiernię uznasz za fabrycznie nowy, a jeżeli przy odstawianiu na plac dojdzie do jakiegoś wycieku z silnika (przypadek losowy) i zostanie to naprawione w fabryce będzie nadal fabrycznie nowy?
                                  Ile km może mieć samochód fabrycznie nowy?

Kolega zamówił auto i jak się okazało to siedzenia przednie mu zamienili z auta które jeżdziło testowo i kapnął sie zapózno.
                                  Jeżeli w salonie nie zauważył, to jak do tego doszedł?

Komentarz

• kpiotrowski
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 10

W salonie go zjadły emocje przy odbiorze ale jak sie póżniej przyglądał do zabaczył wytarcia na materiale i plastikach i zrobił dym

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 15:53 ]
                                    no właśnie ile max przebiegu powinno miec auto z salonu
                                    Krzysztof

Komentarz

• Morgoth
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1116

no właśnie ile max przebiegu powinno miec auto z salonu
                                      Tyle ile trzeba :lol: ale znowu bez przesady. Moja Octa w momencie odbioru miała 9 km, a takie Ferrari na przykład może mieć więcej, bo każdy egzemplarz przechodzi jazdy testowe po drogach o okolicach Maranello
                                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

A czemu nie ma treści pierwszego posta?

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez westwi78
                                          A czemu nie ma treści pierwszego posta?
                                          autor wypieprzył
                                          saport techniczny baj DGW
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm
                                          no i nie ma :-)

Komentarz

• westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

Zamieszczone przez szkoda
                                            autor wypieprzył