Dolna uszczelka uszkodziła lakier...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gustaw78
    Ambiente
    • 2008
    • 182
    • Octavia III (5E3)
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

to i ja podzielę sie swoimi spostrzeżeniami. W moim Skałcie sprawa wygląda tak, że ESP jet świetne, przy większych predkościach i naprzykłąd wyprzedzaniu na śniegu. Wtedy pięknie stabilizuje auto i Skałt rwie do przodu jak z procy - aleeee....co się tyczy jazdy miejskiej takiej jak dziś w warszawie - czyli 30-40 km/h to ESP zdaje mi się być utrudnieniem, zeby nie powiedzieć zagrożeniem przy niskich predkościach. Mianowicie mam wrażenie, że wjeżdżając w zakręt (np. skrzyżowanie gdzie skręcam o 90 stopni) i zrobię to powiedzmy odrobinę za szybko auto staje sie bez gazu podsterowne zatem przyzwyczajenia rajdowe (to taki żarcik dla podderzhenja rozgovora) nakazują dodać gazu (wtedy więcej momentu traifa na tył) auto koryguje tyłem robię kontrę i jest cacy - dokładnie taki scenariusz udaję sie wprowadzić w życie z ESP OFF. Natomiast przy załączonym ESP Skałt pozwala na dodanie gazu przez poł sekundy - co powoduje, że auto odrobinę koryguje tor tyłu ale zaraz zaczyna działać ESP właśnie wtedy kiedy tak naprawdę auto ma sporą predkość ale boczną. Zatem auto posuwa się bokiem ja nie jestem w stanie dodać gazu bo jestem blokowany elektronicznie, kontorwanie niewiele pomaga, bo de facto koła kręcą sie wolno, auto sunie bokiem i pozostaje jedynie hamowanie, które w tej sutuacji jest nieskuteczne. W takich sytuacjach na żaglówkach wrzeszczy się co sił NIESTEROWNY!!! ale trudno żeby szybciutko otwierał okno i w ten sposób ostrzegał innych na drodze
    Identyczne obiawy zauważyłem nadrodze ale i sunąc bokami na różnych placykach - jadąc na wprost powiedzmy 40-50km/h skręcam kierownicę auto zaczyna skręcać ustawia sie bokiem ESP mryga i warczy, gazu sie nie da dodać, kontrować mogę d u...nej śmierci i jadę tak aż wytracę predkość lub owinę sie o drzewo.
    Koledzy z 4x4 macie tak - czy coś bredzę lub moj ESP nie działa jak powinien?
    OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
  • opsia
    Ambiente
    • 2007
    • 189

Dolna uszczelka drzwi uszkodziła lakier w aucie na gwarancji. Tak na długości 20 cm. Auto na gwarancji i mam pytanie. Oczywiście wymienią uszczelkę, ale co zrobią z uszkodzeniem lakieru? Pomalują?? A jesli tak, to będzie widać?
    Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Poczytaj na forum, temat był poruszany w O2 tzw. twarde uszczelki. Wiem, że z malowaniem nie było problemu. Jak dobrze zrobią to widać różnicy nie będzie, a miernikiem tego miejsca raczej nikt nie sprawdza :szeroki_usmiech
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• opsia
        Ambiente
        • 2007
        • 189

OK. Dzięki.
        Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• zgoda150
          Drive
          • 2008
          • 67

trochę odświeżę temat. Czy można dostac jakieś inne uszczelki dolne? od strony pasażera mam tylko lakier przetarty, ale od kierowcy jest gorzej bo już przetarty jest podkład i ruda wychodzi. Od kierowcy mam też drzwi lekko opuszczone, da się je na zawiasach podniesc?

Komentarz

Pracuję...