wymiana zderzaka na RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wymiana zderzaka na RS

Dziękuję wszystkim za wspaniałe życzenia - [glow=yellow:9898d97bb6]to bardzo miłe [/glow:9898d97bb6]!!!!!!! - Dzięki.

Myślę,że można stworzyć posta na którym solenizanci dziękowaliby za rzyczenia - co wy na to?

wymiana zderzaka na RS

Witam,
    ponieważ zima poczyniła u mnie delikatne szkody (uszkodzony zderzak przedni ) zastanawiam się nad lekkimi modyfikacjami stylistycznymi swojej Skody. W związku z tym miałbym pytanie, czy wymieniał być może ktoś z Was zderzak od zwykłej Octavii 1.8t na zderzak od RS? Chciałbym się dopytać o ewentualne modyfikacje, jakie trzeba poczynić przy takiej zmianie (np słyszałem, że należy wymienić wzmocnienie czołowe) i jaki jest ewentualny koszt takiej wymiany.

Komentarz

• Luca
      Rider
      • 2004
      • 524

kupuj zderzak i wymieniaj, nie ma problemu, a bedzie ładnie wygladać
      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
      www.dynosoft.pl

Komentarz

• michu
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2004
        • 235

1. Zdejmujesz listwe ochronną tam masz po dwie śrubu z każdej strony ( potrzebny klucz nasadowy z przedłużką ).
        2. Wyjmujesz boczne kratki i tam są też po dwie śrubki (gwiazdki) z każdej strony.
        3. Odkręcasz wszystkie śrubki które łączą zderzak z nadkolem.
        4. i jeszcze po dwie z każdej strony które łączą boczne osłony silnika ( trójkąty ) z nadkolem ( trzeba skręcić koła )
        5. Na koniec odkręcasz trzy śrubki które zasłania gril - zanim zderzak spadnie na glebe to odłącz spryskiwacze ( UWAGA płyn poleci na portki :shock: )
        6. jak zderzak masz już zdjęty to odchaczasz od niego boczne osłony i montujesz je do nowego zderzaka teraz wykonujesz wszystkie czynności w odwrotnej kolejności tz 5,4,3,2,1.

1 h roboty dla jednej osoby + 2 h jazdy próbnej :lol: :lol:
        w razie pytań pisz
        pozdrawiam.

edit: dotyczy octy po lifcie
        - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• mlody
          Ambiente
          • 2005
          • 117

Poprostu jedziesz do zakładu blacharsko lakierniczego i dajesz zderzak od Rs pasuje bez przeróbek zostawiasz autko na dwa dni i po sprawie bo i tak pewnie bedzie malowany , no chyba że zakupisz w takim samym kolorze to sam się możesz pobawić.

Komentarz

• KLOCek
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 411

i może by to przenieść do poradnika? Mam na myśli oczywiście post MICHU

Komentarz

Pracuję...