Pozdrowienia dla załogi czarnej O2 DW 1..FV obtitanej na obwodnicy Świecia w kierunku Bydgoszczy. Myślałem na początku że nie wiecie o co chodzi :szeroki_usmiech
Pozdro! Zorientowaliśmy się jak zobaczyliśmy wlepę z tyłu :szeroki_usmiech
Jak zacząłeś trąbić to myślałem, że zaczniesz bluzgać, że zwolniłem jak mi się do tyłka przykleiłeś :diabelski_usmiech
Drodzy moderatorzy i administratorzy nie bijcie mnie(przynajmniej nie tak mocno) za nie szukanie tematów o moim problemie...niestety sprawa jest bardzo pilna i nie mam czasu szperać i szukać rzeczy podobnych na forum. Krótko i zwięzle...jest tak...przebieg +-9450km...auto kupione 31 grudnia 2009 roku jako nowe...silnik 2.0 TDI 140 klaczy sprzęgnięte z DSG! Dziś komp wywalił pomarańczową kontrolkę i napis:Check oil level! Jest to nasze pierwsze auto z silnikiem diesla więc niezdążyłem się jeszcze zorientować jak wygląda zużycie oleju w tym rodzaju silnika! Póki co to myslałem że nie będę miał z tym problemu...bo to wkońcu nowe auto...ale jednak! Kolega mi podpowiedział,że może być tak że te motory maja jakieś normy zużycia oleju..więc tu moje pytanie...Ile powinien(o ile wogóle powinien nowy motor) zużywać oleju taki silnik?? Jeśli jest ktoś kto ma jakąkolwiek wiedzę i orientację w tym temacie to bardzo proszę o odpowiedzi,spostrzeżenia i podpowiedzi co robić z tym fantem! Oczywiście olej sprawdziłem poziom oleju jest na minimum! Mogę z tym przejechać +-100 km? Pytam bo jutro wybieramy się do serwisu więc mogliby się przy okazji przyjrzeć jeśli jest coś nie tak. Jeśli nie wskazane jest poruszanie się autem z minimalnym poziomem oleju,to jaki olej kupić na dolewki?
Ok...dolany olej...0,5 L i to norma..można temat zamknąć..SORRY ZA ZAMĘT... Wyszło na to że i tak niezle jeszcze wyszliśmy,bo normalnie ludzie dużo wcześniej już dolewają.
Komentarz