Kolego tylko mogę potwierdzić wszystko co inni napisali. Temat przerabiałem jakiś miesiąc temu. W miarę prosta operacja aczkolwiek nie obyło się bez ofiar. Jak już wyciągniesz cały mechanizm to uważaj szczególnie przy wybijaniu sworzni bo mnie uleciały obydwa gwinty. Wszystko było tak mocno zapieczone że ledwo w rękach dało radę to ruszyć. Ale nie ma rzeczy niemożliwych, nawet jak gwinty ulecą. Polecam smar miedziowy. Chyba tak to się nazywa. I pamiętaj co gdzie było poskładane....bo po się później wkur...ać i tracić czas. Powodzenia.
jaka klimatyzacja do Octawii 1,6 AEE
Zwiń
X
-
jaka klimatyzacja do Octawii 1,6 AEE
Witam Państwa. Jestem szczęśliwym posiadaczem octavii rok 1999 z silnikiem AEE. Z samochodu jestem bardzo zadowolony ale ma jedną ogromną wadę - nie ma klimy. Byłem w kilku miejscach i nigdzie nie mogę znaleźć możliwości jej założenia. Podobno te do silnika 1,8 zabijają 1,6 a oryginalna jest nie do zdobycia bo była niezwykle rzadka. Czy ktoś ma pomysł oprócz kupna samochodu z klimą ? Sprawa jest poważna bo grozi mi sprzedaż dobrego auta ...
przeszukałem forum i nie znalazłem takiego tematu.
-
-
może to pomoże
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#542457
ok. 3 tys. i masz klimę :szeroki_usmiechASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
mateo15, wszystko zalezy w jakim stanie masz auto. Jeśli jesteś swojego auta pewien, dbasz o nie, regularnie serwisujesz, chuchasz na nie, pielęgnujesz, to osobiście wolałbym założyć klimę i cieszyć się sprawnym autem. Ja tak właśnie zrobiłem i jestem szczęśliwy, że nie dałem sie skusić na zmianę auta (choć klient już był). Wszyscy dobrze wiemy jak wygląda dziś kupowanie aut używanych
Komentarz
-
-
Viniu, nie no jasne ja to rozumiem. Ja tez o swoje autka (a miałem dotychczas same skody) dbałem strasznie !! ale uciekałem z rokiem, chciałem młodszą. Jak sprzedawałem swoja octavie to kupujący był zaskoczony, w środku jak z salonu, kółko zapasowe nówka itp.
Legioner rzeczywiście jak nie chcesz się pozbywać swojej ślicznoty to załóż klimę, ale zrób to tam gdzie chłopaki z forum bo czytałem że zadowoleni są. Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz