oczywiście z OC TIRa.
Najpierw powiedział, że mnie nie widział i nie wie jak się znalazłem przed nim, potem się odgrażał, że to nie jego wina. Ja powiedziałem "OKEJ, wzywamy misiaczków". Mieliśmy czekać na nich do 3 godzin i już miałem dzwonić, żeby ich tam pośpieszyć, gdy powiedział, że się przyznaje. Młody chłopaczek - 26lat (pierwszy dzień w pracy w nowej firmie). No cóż, zdarza się....
Co do wymiany błotnika, to będę rozmawiał z mądrzejszymi (czytaj dobrymi blacharzami) o tym czy lepiej wymienić, czy wyklepać. Mi się coś zdaje, ze będzie klepane. Zastanawiam się tylko, jak to potraktuje PZU przy pierwszych oględzinach.
błędna diagnoza. Jest to odcinek przejściowy na ul Klecińskiej we
Wrocławiu, gdzie dwupasnówka przechodzi w jednopasmówkę
poza tym odoje toczyliśmy się. Jak miałem 5km/h to max. Nie chciałbym nawet myśleć, co by się stało przy takim puknięci przy większej prędkości. Gdzieś z 2 tyg temu też na Klecińskiej doszło właśnie do "Ktos tu wymusil pierwszenstwo i cos mi sie wydaje, ze ktos zmienil pas, bo myslal ze bedzie szybszy" . Maluch leciutko dotknął sierry i jak sierra wpadła w poślizg, to zawineła się wokoło drzewka.
A oto fotka: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3172227.html
[ Dodano: Czw 02 Mar, 06 22:47 ]
Zamieszczone przez Martinez
Zamieszczone przez KLOCek
Młody chłopaczek - 26lat (pierwszy dzień w pracy w nowej firmie).
Hmmm, dziwny tekst w ustach 20 -latka
Może wiele ich nie widziałem, ale spotkać na tirze kogoś poniżej 35lat jest chyba naprawdę ciężko
Miałem bardzo podobne załamanie na tylnym błotniku
A więc bierz kase od ubezpieczyciela za nowy błotnik i jego wymiane , ale nie wymieniaj błotnika tylko daj wyklepać
Przy wymianie trzeba ciąć a potem lutować no i oczywiście zgrzewy których nikt nie zrobi tak jak było w fabryce, a uszkodzenie nie wielkie....
klocek wspolczuje ci bardzo
bierz autko do naszego zakladu przynajmniej moja octavia nie bedzie samotna k
a co do ceny to HDI przyznalo mi wszystkie czesci nowe nawet listwe na drzwiach
a ona byla tylko lekko wgnieciona(nawet nie porysowana)
wiec bedziesz mial 2 rzeczy nowe: blotnik i tylna cwiartke
no i moze wycyganisz ta tylna listwe???
daj znac gdzie bedziesz ja zawozil
Brak doswiadczenia, albo rutyna. Nie wjezdza sie przed TIR-y bez upewnienia sie, ze nas zauwazyli, bo oni z kabiny gowno widza w odelglosci paru ladnych metrow przed sobą.
Jest to czesty powod stluczki, bo ludzie zapominaja o tym, ze TIR to nie samochod osobowy.
Inna sprawa, ze czesto kierowcy TIR-ow maja wszystko w dupie, ale niestety musimy sie z tym liczyc.
Generalnie wspolczuje.
Co do rozliczenia ubezpieczenia. To Panowie mam do Was gorącą prośbę. Ja juz kiedys pisalem, ze jestesmy krajem degeneratow, gdzie kazdy okrada kazdego i robmy to dalej, ale do kurwy nedzy chociaz zachowajcie minimum godnosci i nie piszcie o tym na forum jakby to bylo jedzenie bulki z maslem. Tym bardziej, ze za chwile ktos bedzie pisal jak to go PZU albo inna Warta chce wydymac. TAK! Chce wydymac tak samo jak my chcemy wydymac ją!
Poprostu mam prosbe - nie piszcie o tym tak lekką ręką, bo mi zal dupe sciska jako modowi na tym szlechetnym forum.
Ja i tak nie lubie brać aut zastępczych z addac'u (dla niewtajemniczonych www.addac.com.pl ). Opowiadał Ci przecież Janusz w środę jak jeżdziłem jego CC ... (biedne auta zastępcze, tyle pieniążków mnie to kosztowało... całe 8stówek)
liste boczną już sam zakfalifikowałem do wymiany :lol:
napewno będę robił w Centrum TMT w Dzierżoniowie, bo biorę na bezgotówkowo i będę malował chyba jeszcze właśnie tą czarną listwę w kolor. Zastanawiam się co z czujnikami cofania. Też w kolor ? będą poprawnie działać ?
Gdzieś z 2 tyg temu też na Klecińskiej doszło właśnie do "Ktos tu wymusil pierwszenstwo i cos mi sie wydaje, ze ktos zmienil pas, bo myslal ze bedzie szybszy" . Maluch leciutko dotknął sierry i jak sierra wpadła w poślizg, to zawineła się wokoło drzewka.
A oto fotka: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3172227.html
To było na Strzegomskiej w sobotę tydzień temu! Ten wypadek nie ma nic wspólnego z tym co Tobie się stało!! Szkoda tych chłopaków, ale szczęśliwie nie udało im się zabić nikogo innego. Nie myl stłuczki z brawurową jazdą kretynów :?
Co do Klecińskiej to tam takie stłuczki to normalka zwłaszcza jak jest ślisko
7,40 wjechałem na halę
8,05 pierwszy kosztorys: listwa-wymiana, błotnik i zderzak - naprawa. Moja irytacja Panem wyceniającym, jeden telefon, proźba o poczekanie jakieś 5 min na poprawę
8,15 - drugi kosztorys: wymiana wszystkiego.
Sebastian_M26, masz rację, najprawdopodobniej nie będę wymieniał błotnika tylko klepał. wszystko rozstrzygnie się chyba we wtorek.
A właśnie się spostrzegłem, że mmoja Octavia to "Octavia II 04-" . Taki psikus.
najprawdopodobniej nie będę wymieniał błotnika tylko klepał
nie jestem przekonany ze jest to dobry pomysł ja na twoim miejscu bym wymienil element jrst to niewielkie ale jednak paskudne uszkodzenie (zalamanie łuku w miejscu przechodzenia wzmocnienia) by to dobrze wyklepac musisc niezle nagrzac miejsce bo na zimno bedzie to trodne do wykonania
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
to można na zimno zrobić
a wymiana błotnika to trzeba go wyciąć przy progu oraz przy słupku tylnym oraz rozwiercić wszystkie zgrzewy, potem to już wlutowywanie i zgrzewanie na nowo
Po wymianie jak tylko otworzysz klape będzie widać inne zgrzewy po prawej i po lewej
Komentarz