Paliwa i zużycie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bastek016
    Ambiente
    • 2005
    • 163

przepraszam was bardzo tym samochodem jezdzi moj tata ja tylko wpisuje problemy zwiazane z samochodem i spostrzezenia moj tata mierzy spalnie od rezerwy jak mu zaswieci rezerwa to odrazu tankuje za 50 zł i jedize do następnej i w taki sposob miezy

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez bastek016
      przepraszam was bardzo tym samochodem jezdzi moj tata ja tylko wpisuje problemy zwiazane z samochodem i spostrzezenia moj tata mierzy spalnie od rezerwy jak mu zaswieci rezerwa to odrazu tankuje za 50 zł i jedize do następnej i w taki sposob miezy
      juz mierzenie "tankujac do pelna" obarczone jest jakims tam bledem, a tak to juz jest chyba bardzo, ale to bardzo niedokladnie :roll:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

szkoda, Dlatego jesli przejezdzic powiedzmy 20 bakow i wskazania kompa pokrywaja sie z tym co tankujesz mozna przyjac ze komp dziala ok, lub klamie o jakis %. Liczylem i tankowalem na rozne sposoby i roznica max jest 0,1l na 100km czyli na baku komp o caly 1litr klamie :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• arnold
          Classic
          • 2006
          • 8

Mam O1 1.4 16v kupioną w salonie równo rok temu. Tankuję zawsze do pełna Pb95 na Neste24 i tym sposobem wyliczam średnie spalanie. Zużyłem jak dotąd +/- 20 pełnych baków i na tej podstawie przedstawiam swe wyliczenia:
          Spalanie średnie: od 7,0 do 7,5 l/100km (przy czym około 80% to jazda po mieście, tutaj głównie wpływ pory roku i temp. zewnętrznej).
          Spalanie minimalne w trasie: 5,3 l/100km (trasa Dzierżoniów - Gdynia ok. 500km, w tym przejazd przez cały Wrocław, Poznań i Bydgoszcz w środku dnia, dwie dorosłe osoby i zapełnione 1/2 bagażnika, jazda bardzo spokojna, choć bez maksymalnego starania się o bicie rekordu oszczędności).
          Naprawdę dynamiczna jazda miejska przez kilkanaście-kilkadziesiąt kilometrów- max.9,2 l/100km- tutaj na podstawie wskazań komputera. Naprawdę nigdy nie uzyskałem wyższego wyniku średniego spalania na kompie.
          Tak więc na podstawie swych obserwacji i treści postów na tym forum uważam, że O1 z silnikiem 1.4 16v 75KM pali niedużo, w każdych warunkach wyraźnie mniej niż O1 ze 102-konnym motorem 1.6
          arnold

Komentarz

• LuKaS łomża
            Ambiente
            • 2006
            • 117

hm albo moja pali mało, albo wasze dużo mam 1,8 20v 125 koni i w mieście pali mi 10-12 litrów przy normalnej jezdzie na trasie czyli 100-120 wskazanie komputera spada do 5,8- 6,4 na 100 km w warunkach jakie panują teraz.
            AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• jacek2407
              Drive
              • 2006
              • 45

Witam
              Też mam 1,8 20V i średnie spalanie wynosi w okolicach 7,0 l/100km
              Trasa 80% miasto 20%>
              pozdrawiam Jacek
              Biała Kombi teraz z LPG

Komentarz

• -Piotr-
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1018
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mnie jak narazie w trasie nie udało się niżej zejść niż ;

O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Matis68
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 195

Cześc, ja mam trochę inne doświadzczenia. Mam silnik 1.6 75 km, AEE, auto rocznik 1998. Mimo przebiegu ponad 260 000 i zasilania LPG nigdy nie spaliłem więcej jak 10 l benzyny na setkę . Gazu pali od 7,90l/100 ( trasa, spokojna jazda) do 12 l (zima, miasto). Muszę dodać że auto ma dolot metalowy( Godula), przelotowy wydech bez kata, coś tam grzebane w komputerze. Dużo daje wywalenie starego zapchanego katalizatora, co zwykle jest mocno potępiane :lol:
                  http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Matis68, Trzeba bylo wczoraj przyjechac na spota do Kraka, zmierzylo by sie ile masz tych zagazowanych kucy Mowie bardzo powaznie, bo dwie zagazowane fury byly
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Matis68
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 195

Niestety , praca,praca....Ale chętnie nastepnym razem. To nie temat o LPG , ale może ma ktos inne spostrzeżenia na temat spalania gazu w tym silniku??? Ja mam wrażenie że gaz niespecjalnie mu szkodzi.
                      http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

Pracuję...