Wymiana poduszki amortyzatora przedniego.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alx
    Drive
    • 2011
    • 51

w Częstochowie hardkor, dosłwonie.........

o LPG w cenie 2,56 już pisałem

a dziś mijając BP na Al.Wojska Polskiego w stronę Katowic, zamurowało mnie, PB98 5,16!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
  • fryta1979
    Ambiente
    • 2010
    • 188

Witam

Znalazłem na sieci opis wymiany poduszki amortyzatora przedniego w felicji

chciałbym się dowiedzieć czy ten sam łatwy sposób ( bez użycia ściągaczy i wyjmowania całego amortyzatora ) można wymienić poduszki w Octavii I ?

Ewentualnie jak ktoś ma jakieś faq to było by miło ]

Z góry dziekuje

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

fryta1979, w octavi niestety tak łatwo tego nie zrobisz. Potrzebne są ściągacze oraz wywalenie całej kolumny na zewnątrz

[ Dodano: Czw 17 Cze, 10 20:55 ]
      jak chcesz to samemu robić to lepiej oddaj mechanikowi jak nie będziesz mieć odpowiednich kluczy to nic nie zdziałasz i nie są to typowe klucze które można dostać w każdym sklepie

[ Dodano: Czw 17 Cze, 10 20:56 ]
      choć gdybyś takowe posiadał to wymiana jest prosta

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

Zamieszczone przez fryta1979
        chciałbym się dowiedzieć czy ten sam łatwy sposób ( bez użycia ściągaczy i wyjmowania całego amortyzatora ) można wymienić poduszki w Octavii I ?
        Wymieniałem amorki 2 dni temu więc jestem świeżo po tej robocie . Jak masz jakiekolwiek pojęcie to nie jest nic strasznego w godz można zrobić jedną stronę ( jak wszystko ładnie schodzi ). Bez ściągaczy niestety nie zrobisz nic a co do kluczy to jakiś cudów nie ma nie są to specjalistyczne klucze . Musisz mieć klucz kopytkowy, imbusy i klucz rurkowy ( ja stosuje klucz do świec od motoru ) no i oczywiście ściągacze do sprężyn + podstawowy komplet kluczy młotek , no i przynajmniej dwa piwka Tu masz opis wymiany amortyzatorów ale ty będziesz miał dokładnie tą samą robotę http://forum.skodaclub.pl/zrob-to-sa...71.html#p40052 . Kolega pisze o drugiej osobie warto mieć ja zrobiłem bez problemu sam

Komentarz

Pracuję...