Zagubiony plastk II? - ludziska zerknijcie u siebie - please

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skotniol
    Classic
    • 2004
    • 33

Zamieszczone przez jurrek1008
    Mam wrażenie, że problem leży jednak w kluczyku (pilocie), jakieś 3 tygodnie temu jeden z kluczyków zaczął działać z maksymalnie 1 metra, wymiana baterii itp, oczywiście nic nie dała, miałem wybrać się do ASO, ale chwilowo wziąłem drugi kluczyk i działał super, tyle że przez raptem 2,5 tygodnia. Jeśli byłaby to wina odbiornika, to nie działałby żaden pilot. Fakt, że padają dwa piloty w krótkim czasie (z tego jeden pracujący na codzień przez ponad rok a drugi jak mówię przez dwa tygodnie) kojarzy mi się wyłacznie z okresowym wyczerpywaniem (wadą fabryczną ???) jakiegoś elementu. Coś ma działać rok i działa tyle, niezależnie od tego czy się tego używa czy nie. Trochę to dziwne. Ciekawe co powiedzą w ASO. Jest to o tyle upierdliwe, że czasem trezba obejść samochód wokół żeby go otworzyć lub zamknąć. Niby najlepiej działa w okolicy dachu ale też nie zawsze.
    Do ASO wybieram się w przyszłym tygodniu o efektach dam znać.
    Pozdr.
    hmmm, widzę pewną analogię....
    U mnie było podobnie, przestał działać pilot użytkowany ponad dwa lata, z lenistwa wziąłem zapasowego i tamtego do szuflady, po jakimś krótkim okresie (nie wiem może góra 1 miech), przestał działać drugi - pomyślałem o bateriach i kupiłem łącznie 3 sztuki, ale nadal klapa.

W tym wszystkim jeszcze jedna rzecz jest u mnie, czasami pilot, którego obecnie używam działa w miarę normalnie, tzn. działa nawet z kilku metrów, a czasami muszę stać blisko auta, przy samej szybie, ale nie że np. potrzebuje 10 cm, poprostu muszę być blisko auta :roll:
    Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI
  • Sobczyp
    Drive
    • 2004
    • 65

Czy ktoś mógłby sprawdzic czy w oktavii benzynce z lat 98-2001 za zbiornikiem
    wyrównawczym , przy mcparsonie tam gdzie wchodzą przewody ( paliwowy , i od
    wspomagania - chyba też) jest zaslepka do tego kanału w który one wchodzą .

Ostatnio zwróciłem na to uwagę i wydawało mi się że coś tam wcześniej było ( urwało
    się ?) - a może mi się tylko zdawało ?
    w serwisie gość powiedział że chyba nie ma ( tz. w dizlach na bank nie ma a
    w benzynach chyba? )

Bym był bardzo wdzięczny za "luknięcie"

Pozdr
    Przemek

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

ja te przewody mam w takim korytku plastikowym az do tego kanału k
      DACAR.team

Komentarz

• Sobczyp
        Drive
        • 2004
        • 65

A dało by rade jakies zdjecie ? zrobić ?

[ Dodano: Nie 05 Mar, 06 14:38 ]
        Albo moze by sie udało zidentyfikować nr. części ?

Było by super

Pozdr.
        Przemol

Komentarz

Pracuję...