wymiana chłodnicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jasiu1907
    Drive
    • 2009
    • 48

wymiana chłodnicy

Enriquez,

jadę tylko na wymianę lewego spryskiwacza,

ale przy okazji zapytam o cenę takiej usługi 8)
  • sauzp
    Classic
    • 2007
    • 28

wymiana chłodnicy

Ostatnio zauważyłem zostawianie plam pod samochodem w przedniej części ... na początku myślałem że to z klimatyzacji ale wyciek był wyraźnie tłusty i słodki jak wziąłem na język - okazało się że w lewym dolnym rogu chłodnicy widać spory wyciek, w przeciągu 2 tygodni dwa razy uzupełniałem płyn i teraz moje pytanie: podobno nie opłaca się próbować naprawiać chłodnicy tylko od razu wymienić na nową ? mam możliwość kupna oryginału za 450zł albo w różnych sklepach 290-420zł może ktoś mi doradzi czy jest sens dopłacać do oryginału czy najtańszy zamiennik też mi wystarczy, mam auto z kilmą. Troche boję się trafić na chińską część do auta.

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli to jest prawdziwy oryginał to 450 PLN to chyba dobry pieniądz. Jak ja wymieniałem to wołali coś koło 1200 PLN za skodowska ori :shock:

Osobiście eksploatuje taką za 210 PLN, wymieniana samodzielnie i jestem zadowolony. Moim zdaniem na kilka ładnych lat wystarczy.

Co do lutowania to masz racje, ceny zaczynają się od 80 PLN a za 200 idzie kupic nową część.

tłusty i słodki jak wziąłem na język
      :diabelski_usmiech
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• sauzp
        Classic
        • 2007
        • 28

Już wymieniona na nową ori, stara wywalona, ogólnie nie wyszło tak strasznie blisko 600zł za chłodnice i wymianę.

Przy okazji podniesionej maski chciałem sprawdzić filtr kabinowy (wymieniony miesiąc temu) i okazało się że (zgodnie z moim mechanikiem) włożony był do góry nogami. W zasadzie to nie wiedziałem że to ma jakąś różnicę ale podobno ma. Filtr był cały zabrudzony, niewiele mniej niż ten który wcześniej wymieniałem. Wszystkie filtry zmieniali mi w wulkanizacji przy okazji zmiany oleju. Ale z tym filtrem to tak tylko pisze przy okazji.

Komentarz

• kmicio
          Ambiente
          • 2008
          • 233

Wymianę chłodnicy w 1.9 AGR też przerabiałem w A3. Dokładnie objawy takie same jak u Ciebie. W dolnym rogu podgniła. Za ori aftermarket Behr zapłaciłem 290zł brutto. Wymiana kosztowała mnie zdrowego kaca . (szwagr mech)
          *1B1B*1.8T*4x4
          *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

Pracuję...