Klapka wlewu paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artur!
    Classic
    • 2006
    • 18

Klapka wlewu paliwa

Panie i Panowie Kierowcy
    Proponuję naklać do Skody to co zaleca producent samochodów i co jest stosowane we wszystkich fabrykach Skody:
    Shell 5w40 - pełen syntetyk
    Do TDI proponuję kupić Shell Ultra Racing 10w60 - pełen syntetyk
    Oczywiście do silników z pompo-wtryskami polecam Shell Helix Diesel Plus VA 5w40 - półsyntetyk.
    Odradzam lanie Mobila albo Castrola (sam szlam zostaje w całym silniku), Mobil jest lepszy niż Castrol, ale ja polecam w szczególności do Diesli z turbosprężarkami Shell Helix ULTRA Racing 10W60. Jest to pełen syntetyk mimo dziwnej lepkości przeznaczonej dla pół-syntetyków, jedyny olej na Świecie zaaprobowany przez Ferrari (silniki luźnopasowane o dużych mocach).
    Lepkość ta daje wyśmienite doszczelnienie silników, luźno pasowanych oraz pozostawia duży film smarny.
    sam na nim jeżdzę od 4 lat Octavką i jest poprostu rewelka.

Proponuję dwa poniższe linki, które rozwiją dyskusję jaki olej wlać do Skody:

Pozdrawiam Serdecznie
  • Śniady
    Drive
    • 2005
    • 46
    • Octavia I (1U2)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Klapka wlewu paliwa

Po naciśnieciu przycisku nie odskakuje mi zamknięcie wlewu paliwa. Zamek odblokowujący działa,ale jak puszcze przycisk to i tak się nie mogę dostać. Więc narazie wkładam śrubokręt by przycisk był cały czas wciśnięty i drugim podwarzam drzwiczki wlewu. Więc moje pytanie: Czy jest jakiś bezproblemowy sposób dostania się do spręzyny odpowiedzialnej za odskakiwanie klapki wlewu?
    OUTLANDER BSY TDI

Komentarz

• Sobczyp
      Drive
      • 2004
      • 65

w bagażniku jest dojście do zamka - zdejmiesz tapicerkę i sobie popatrzysz

pozdr
      Przemol

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

tam tez jest awaryjne otworzenie zamka (zebys nie musial srubokretem przytrzymywac :wink: )

Komentarz

• egon1960
          Classic
          • 2005
          • 23

Miałem podobnie. Zamarzł zamek i trzeba go było potraktować podobnie jak w drzwiach i po kłopocie.

Komentarz

Pracuję...