[O2] Konstrukcja pedałów a "blokada antykradzieżowa na

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikee28
    Classic
    • 2010
    • 24

Iw, omal nie spadłem z łóżka ze śmiechu ,ale pomysł bomba
  • golibroda
    Rider
    • 2009
    • 530

Witam

Przyglądając się różnym blokadom na pedały np:

zastanawiam się nad celowością takiego zabezpieczenie ale w kontekscie zainstalowanych pedałów w mojej OII.

Jak zerknąłem sobie na konstrukcję i materialy z jakich zrobiono pedały to doznałem lekkiego szoku. :shock:

Znając pedały z poprzednich samochodów zrobione z solidnego płaskownika doznałem zaskoczenia, gdy zobaczyłem plastikową dzwignię pedału sprzęgła i wyprofilowana blaszkę od hamulca. Czyżby terażniejsze samochody są aż tak delikatne ?

I tak sobie myślę, że jak pedał można przerżnąć zwyklym brzeszczotem (bo plastikowy) to jaki jest cel zakładania tak solidnego zabezpieczenia gdy element zabezpieczany element jest tak słaby :!:

Proszę o przemyślenia merytoryczne a nie na zasadzie "a po co Ci to" . Chodzi o to czy takie zabezpieczenie ma sens przy takiej konstrukcji pedałów i zastosowanych na nie materiałów :?:
    Pozdrawiam
    Piotr

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14891
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez golibroda
      Chodzi o to czy takie zabezpieczenie ma sens przy takiej konstrukcji pedałów i zastosowanych na nie materiałów
      wychodzi na to, że nie. Tylko wyciągnięcie kasy, a założyć to i zdjąć... masakra.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tomikt
        Rider
        • 2007
        • 391

piękny chiński gadżet
        ale jak ci ktoś na światłach będzie chciał lutnąć to jak mu pojedziesz blokadą przez łeb, to hohoho
        ech...
        TomikT

Komentarz

• Skfarek
          RS
          • 2010
          • 4795
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez golibroda
          I tak sobie myślę, że jak pedał można przerżnąć zwyklym brzeszczotem (bo plastikowy) to jaki jest cel zakładania tak solidnego zabezpieczenia gdy element zabezpieczany element jest tak słaby
          Ale po odcięciu pedału sprzęgła złodziej musiałby się nakombinować nieźle by odjechać autem :P

Sensu zbytniego tego gadżetu nie widzę, jedynie taki, że opóźnisz proces kradzieży auta o te parę sekund potrzebne na otwarcie zamka przy blokadzie :diabelski_usmiech
          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• rastajan
            Drive
            • 2009
            • 93

Jeden znajomy ma taką blokadę w seicento i kiedyś ją ściągał ok 2 min bo mu się kluczyk blokował - wniosek: będziesz miał więcej kłopotu z tą blokadą niż złodziej.
            Ponad to akurat w seicento ma ona sens, bo za takie auta biorą się amatorzy, którzy mogą sobie jednak nie poradzić, natomiast montując ją w nieco droższym aucie jakim jest prawie nowa Octavia co najwyżej możesz liczyć, że atak śmiechu sparaliżuje złoczyńcę na kilka sekund.... a potem sandał w podłogę i nie ma wozu...

Komentarz

• maxpaynemm
              RS
              • 2008
              • 1764
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Napewno każde dodatkowe zabezpieczenie jest dobre jeśli wydłuży złodziejowi czas kradzieży auta. A czego boi sie najbardziej złodziej?? Że długo mu sie z autem zejdzie i ktos go zauważy

Mi kiedys ojciec zrobił taka lagę do zapinania za sprzęgło i kierownicę z giętego na goraco drutu zbrojeniowego fi 18mm i pożądnej hartowanej kłudy Powiem że ktoś musiał by sie tęgo nameczyć żeby to przepiłować

Z doswiadczenia wiem że takie zabezpieczenia jak zaprezentował kolega golibroda, nawet złodziej amator otworzył by szybko, bo oni na takim czymś co mozna kupić sie uczą. Uważam że chyba najlepszym sposobem na zabezpieczanie auta są sposoby własne które złodzieja "zaskoczą".

Pozdrawiam
              Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...