nie ma się co kłócić - dla każdego jest jakieś optimum - ja miałem metrówke - przesiadłem się na triflexa i powiem że jestem zadowolony... (styl jazdy 85% miasto reszta trasa) - jakbym wiecej jezdził na trasie to pewnie miałbym ML'ke jako zapas.
Jaki akumulator do O1
Zwiń
X
-
kolego wszystko zależy na jakich odcinkach jeździsz( krótkich czy długich), żeby zdążył się naładować, czy posiadasz w aucie dużo elektryki. ja u siebie mam 53 Centura Futura i mi wystarcza( pierwszy taki sam, tej samej firmy reklamowałem, bo napięcia nie trzymał). Na różnych stronach internetowych można poczytać o doborze akumulatorów np. http://www.akumulator.pl/samochody-o...mulatorow.htmlASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
morfeusz747, Napisz jaki masz silnik bo do diesla z reguły są mocniejsze..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Silnik 1.6i ma standardowo akumulator 44Ah...
[ Dodano: Wto 22 Cze, 10 18:32 ]
Zamieszczone przez morfeusz747benzyna 1.6 GLXi 75kW 102kmA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez Agamek12Silnik 1.6i ma standardowo akumulator 44Ah...
[ Dodano: Wto 22 Cze, 10 18:32 ]
Zamieszczone przez morfeusz747benzyna 1.6 GLXi 75kW 102km
yy rozumiem ten cały duży kod na czerwono mam spisać oj będzie ciężko :P
@up ta stronka jest boska wszystko teraz wiem :P J1P: akumulator220 A (44 Ah)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez morfeusz747yy rozumiem ten cały duży kod na czerwono mam spisać oj będzie ciężkoA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez Agamek12Silnik 1.6i ma standardowo akumulator 44Ah...
W silnikach benzynowych montowano 44Ah, względnie 60Ah (Cedrych - strona 234). W mojej obecnej O1 BFQ '04 (dość bogatej w "elektrykę" wersji Ambiente) zamontowany jest 44Ah, poprzedni akumulator (fabryczny) miał identyczną pojemność. Co więcej, pojemność zamontowanego akumulatora jest wpisana na wlepce - w moim przypadku kod akumulatora to J1P potwierdzajacy 44Ah. Tyle w temacie... :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12A ja się będę trzymał swojej wersji i postawię dolary przeciw orzechom, że mam rację.
Moja BFQ wyjechała z salonu z 60Ah, wiem bo zaglądałem w dniu odbioru, i taki mam do dziś to już ponad 5 lat.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez Agamek12A ja się będę trzymał swojej wersji i postawię dolary przeciw orzechom, że mam rację.
Moja BFQ wyjechała z salonu z 60Ah, wiem bo zaglądałem w dniu odbioru, i taki mam do dziś to już ponad 5 lat.
Co nie zmienia faktu, iż podstawowym akumulatorem dla wszystkich benzyniaków (no może poza 180KM) jest 44Ah...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12No to masz zamontowany akumulator ponadstandardowy...A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
dziś od znajomego otrzymałem akumulator i hmmm jak to powiedzieć - nie pasuje mi on :shock: otóż gdy go włożę skrzyneczka z bezpiecznikami od ABS itp nie dosięga mi jak to nazwać...do klemy/bolca akumulatora. Patrząc na stary aku ewidentnie widać że bieguny są odwrócone...o co biega, jeśli mamy auta z abs musimy mieć inne akumulatory z odwrotną biegunowością czy o co chodzi bo już całkiem zgłupiałem?
Komentarz
-
-
Moja 1.6 BFQ od nowości ma 44Ah. Agamek12 dobrze prawi na temat biegunowości i wymiarów akumulatorów. Jak się kupuje to trzeba taki sam jak jest na wlepce w bagażniku chyba, że się dołożyło co nieco elektrycznych gadżetów. Poza tym jak się wkłada większy akumulator to coś tam chyba trzeba zmienić VAG-iem odnośnie ładowania.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Może to nie ma związku ale kilka lat temu gdzieś czytałem o czymś w rodzaju adaptacji akumulatora VAG-iem przy zmianie jego wielkości. Właśnie po to, żeby nie był niedoładowany jak jest dużo większy. Może to jest tylko po to, żeby się komputer w autku nie czuł nieswojo, że ma włożony inny akumulator niż ten co ma w pamięci. :shock:
znalazłem takie coś w spisie kodów VAG-a:
751-Wskaźnik naładowania akumulatora, Indykator pojemności baterii
Co do samego VAG-a to niech się wypowie ktoś mądrzejszy ode mnie w tym temacie bo ja nigdy z tym nic nie robiłem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem. :szeroki_usmiechSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz