Wskazanie czasu, temperatury, spalania itp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Bardzo chetnie jeszcze termin trzeba dokladnie ustalic gdyz nie jestem jedynym uzytkownikiem auta i nie wiem czy bede nim dysponowal. Pozdrawiam

daneczek76 masz w razie czegos jakies wolne naklejki OCP potrzebna by byla jedna na ciemne auto bo moze dojedzie ze mna drugi kolega ze szczytna.
  • Marrat
    Drive
    • 2005
    • 44

Witam.
    Od niedawna jezdze Octavka i zauwazylem nastepujace rzeczy: gdy autko stoi wylaczone na wyswietlaczu z lewej strony pod obrotomierzem wyswietlany jest czas, gdy zapalam Octavke i podczas jazdy wskazywana jest temperatura zewnetrzna i dalej mozna sobie zmianiac (zegar, spalanie, dystans itp.).
    I tutaj jest moje pytanie.
    Czy da sie jakos ustawic zeby podczas zapalania automatycznie na wyswietlaczu pokazywalo sie np. chwilowe spalanie czy zegarek a nie temperatura?[/list]

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Nie wiem czy wogle jest sens , nei możesz od razu po zapaleniu silnika przelecieć po funkcjach w komputerze pokładowym do chwilowego spalania? Inaczej sie nie da
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

temperatura pokazuje sie tylko wtedy jak na dworze jest ponizej 5stC
        jak bedzie powyzej to po zapaleniu autka bedziesz mial ostatnia funkcje wybrana
        czyli np jak wylaczysz autko (na wyswietlaczu bedzie chwilowe spalanie)
        i po wlaczeniu bedzie ponad 5stC odrazu bedziesz mial to wskazanie(chilowe spalanie)

z ta temperatura to jest takie oszczerzenie dla kierowcy zemoze byc slisko
        dlatego automatycznie sie zapala
        pzdr

Komentarz

• Arti23
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 892
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

przy uruchamianiu samochodu wskazywać będzie te dane, które ustawisz przed wyłączeniem silnika, czyli jak będziesz jeździł z wskazaniem chwilowego zużycia paliwa i zgasisz silnik to po ponownym uruchomieniu komputer bedzie wskazywał chwilowe zużycie paliwa.

Jest tylko jeden wyjątek.

Jeżeli temperatura na zewnątrz bedzie oscylowała w przedziale bodajże 0 - -5 st C i będzie dość wysoka wilgotność powietrza włączy się tzw ostrzeżenie przed gołoledzią (przy cyferce wskażnika temp będzie *) wtedy za każdym razem komputer będzie wyświetlał przy uruchamianiu silnika temp zew niezależnie od funkcji jaka była ustawiona przed zgaszeniem silnika.

Pozdr
          Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Nie da sie. Ustawione jest tak, ze ma sie zawsze pokazywac zegarek, jak temp jest ponizej +5'C to ma wskakiwac termometr. Chyba ze od wylaczenia do wlaczenia silnika uplywa iles tam czasu, to pamieta ostatnie polozenie. Wiec zegarek bedzie zawsze na start jak sie ociepli. A czy tam chwilowe spalanie cos mi da, raczej nie. Jak chce patrzec na liczby w okolicach 30l/100km to sam sobie przelacze

EDIT: No to wszyscy napisali to samo w tym samym czasie :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• chester121
              L&K
              • 2005
              • 1053

skoro juz poruszylismy temat wyswietlaczy to mam pytanko
              czy mozna ustawic za pomoca vag'a zeby po wlaczeniu sie rezerw( ikonka i gag)
              na komputerze wyswietlalo sie wskazanie ile mozna jeszcze na paliwie przejechac
              (w sumie podobna funkcja jak z temperatura :wink: )
              czekam na jakies propozycje

[ Dodano: Wto 07 Mar, 06 22:05 ]
              Nie da sie. Ustawione jest tak, ze ma sie zawsze pokazywac zegarek, jak temp jest ponizej +5'C to ma wskakiwac termometr. Chyba ze od wylaczenia do wlaczenia silnika uplywa iles tam czasu, to pamieta ostatnie polozenie. Wiec zegarek bedzie zawsze na start jak sie ociepli. A czy tam chwilowe spalanie cos mi da, raczej nie. Jak chce patrzec na liczby w okolicach 30l/100km to sam sobie przelacze
              nie zgodze sie z toba :wink: jak na dworze jest powyzej 5stC to po zapaleniu autka
              nie wazne ile by stalo to bedzie ostanie wskazanie
              ja mam zawsze ustawione na chwilowe spalanie i jak tylko temp jest wyzsza niz5stC
              to odrazu sam mi zalacza spalanie chwilowe :diabelski_usmiech k

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

chester121, Wiesz kiedy ostatni raz widzialem wiecej niz 5'C jakies pol roku temu :twisted:

Ociepli sie to sprawdze 8)
                Spritmonitor.de

Komentarz

• krzysiek79pl
                  Classic
                  • 2006
                  • 2

yellow, pytanko dot liczników - jak ustawić czas ??

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

W pozycji czas tym pokretlem przytrzymujac w prawo lub w lewo przekrecone
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...