Dag, to już któryś przypadek jak się nie mylę :|
ASO - brak potwierdzenia wykonanej usługi
Zwiń
X
-
ASO - brak potwierdzenia wykonanej usługi
byłem w ASO w sprawie dokonania drobnych poprawek w mojej OIIFL
samochodzik został przyjety, zgłoszone usterki z lepszym lub gorszym
skutkiem wyeliminowane,Pan z ASO mówił że została wykonana również
diagnostyka silnika. Ale przy odbiorze auta nie dostałem żadnego dokumentu
potwierdzajacego co zostało wykonane , jakie zostały zastosowane materiały,
zupełnie nic.
Waszym zdaniem jest ok. czy powinienem coś dostać.
Była to usługa gwarancyjna nie dokonywałem zadnych płatnosci.
-
-
usług gwarancyjnych często nie chcą wpisywać do książki tłumacząc to tym, że lepiej dla Ciebie będzie (np. przy sprzedaży) jak nie będziesz tam miał nic nasmarowane (czasem dotyczy to też całkiem grubych i niekoniecznie gwarancyjnych spraw :lol: )
minus jak rozumiem jest taki, że nie możesz się powoływać na to, ze już 10x naprawiali ci jakąś rzecz, chociaż na dobrą sprawę teoretycznie powinien zostawać jeszcze jakiś ślad w systemie, ale znając życie nie zostaje.
IMO lepiej brać takie wpisy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, wystarczy wziąć zlecenie naprawy
na nim są wyszczególnione zgłaszane przez ciebie usterki, to dostateczny dowódprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyszkoda, wystarczy wziąć zlecenie naprawy
na nim są wyszczególnione zgłaszane przez ciebie usterki, to dostateczny dowód
nic mowy o tym w jaki sposób to naprawili,jakie zastosowali materiały itp.
Komentarz
-
-
maba8, oni resztę mają w swojej dokumentacji
tobie nic do tego co oni zrobili
ty zgłaszasz usterki- jeśli nie są usunięte, nie odbierasz auta
zasadniczo wszystko masz w historii pojazdu w ASO(a grubsze naprawy powinny być w systemie ELSA)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Troche dziwne, przynajmniej przy przegladzie dostaje zawsze fakture na ktorej sa wyszczegolnione wszystkie uzyte materialy, lacznie z pierdolami typu sruba za pare zlotych oraz poszczegolne czynnosci, uwzgledniajac czas trwania oraz koszt za godzine. Do tego sa 3 strony A4 z tabala ktora zawiera czynnosc, i trzy kolumny - sprawdzono, stan ok, skorygowano - np sprawdzic stan powietrza w kolach, potem nie ok, i haczyk na skorygowano.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaze już 10x naprawiali ci j
Zamieszczone przez piotrek_gdywystarczy wziąć zlecenie naprawy
Zamieszczone przez firmekprzynajmniej przy przegladzie dostaje zawsze fakturepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maba8byłem w ASO (...) przy odbiorze auta nie dostałem żadnego dokumentu
potwierdzajacego co zostało wykonane , jakie zostały zastosowane materiały,
zupełnie nic.
Waszym zdaniem jest ok. czy powinienem coś dostać.
Była to usługa gwarancyjna nie dokonywałem zadnych płatnosci.
Inna szkoła to wprowadzanie wszystkich takich informacji o naprawach do systemu (tak robi Toyota, co potwierdzają także papierowym dokumentem dla klienta) i z każdego ASO w kraju można zajrzeć do historii auta.
Pytanie czy ASO Skody faktycznie coś wpisało do systemu i czy jest to dostępne w całej sieci ASO, czy tylko w tym jednym. Możesz ich przy okazji zapytać.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz