w niedziele do 14 :| nie mogę muszę być w Gdańsku na lotnisku
Klimatyzacja
Zwiń
X
-
Klimatyzacja
Witam,
dzwoniłem dzisiaj w sprawie serwisu klimatyzacji fo firmy Arkttika. Pan spytał co jest nie takz klimatyzacją. A ja na to, że wszystko ok. Mierzyłem nawet ostatnio temp na kartkach zwykłym termometrem i po 6 min miałem 7 stopni. Samochód ma 2,5 roku gość powiedział że jak dobrze chłodzi to tylko odgrzybianie chyba że nie mam co z pieniędzmi robić to wtedy żebym przyjechał.
Jak to w końcu jest z tą klimą. Trzeba robić tą wymianę czynnika na tych automatach co 2 lata czy nie ?
Z drugiej strony jakby było za mało czynnika albo klimatyzacja była nie szczelna do by dobrze nie chłodziła.
-
-
jedni spece mówią tak. Inni twierdzą, że raz do roku trzeba zrobić pełny przegląd, żeby wykryć ewentualne niedomagania, które po dłuższym okresie używania klimy z usterką mogą dać grubsze wydatki.
Poza tym spadek wydajności chłodzenia można wykryć za późno (przyzwyczajając się do tego z czasem).pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
hadek, może być , ale zależy jeszcze ile było na zewnątrz.
ci się tyczy serwisowania , jak już kiedyś pisałem takie same auta w różnym stopniu gubią czynnik , w związku z tym nie ma reguły .
serwisowanie klimatyzacji jest to normalna czynność obsługowa auta . a jeżeli ktoś chce zaoszczędzić troche grosz to już jego sprawa.., oleju też można nie wymieniać podobno.. :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz