pic2ek, to moze od razu zorobimy liste i wszystko bedzie czarno na bialym?
Regeneracja przepływomierzy
Zwiń
X
-
większość jeździ na regenerowanych częściach, przynajmniej te które się dają regenerować.
To słowo kojarzone jest z prowizorką, tu Heniek stuknie młotkiem, tu dospawa, tam posmaruje i jakoś to będzie, ale tak nie jest, na część regenerowaną masz identyczną gwarancję jak na nową.
Nie wiem ile w tym było propagandowej gadki ale na szkoleniu człowiek opisywał proces regeneracji fabrycznej, w przypadku koncernu VW.
W dużym skrócie, część wraca do producenta, przechodzi kontrole czy w ogólne nadaje się do regeneracji, jeśli nie idzie na przemiał. Nadaje się jest regenerowana, przechodzi identyczne kontrole jakości jak części nowe.
Oszczędza to czas, energię, materiały i przy okazji jest proekologiczne podawał wartości ile czego ale to pominę
Komentarz
-
-
Wymienić to sam wymienisz, 5 minut roboty. Co do sprawdzenia to może jakiś OCPowicz podepnie się za dobre piwo i Ci sprawdzi :lol: . Ja osobiście preferuje wymianę na używaną oryginalną przepływkę. Te wszystkie nowe z alledrogo po 100 zl padają zaskakująco szybko :roll:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
No i padaka
BOSCH-SERVICE zrobił mnie w balona. Skur... jak dzwoniłem to mieli mieć regenerowane po 290zł. Jak juz przyjechałem do nich to się okazało, że na miejscu nie mają ale zaczną diagnostykę a w tym czasie przywiozą. No i zadzwonili, że maja tyle, że po 380 + kaucja 105 zł. Ja im, że regenerowany za tyle to dziękuję. Oczywiście ale za dziagnostykę 100zł. Kur...!!! To, że przepływka padła to ja im powiedziałem bo już wcześniej dwa razy na badaniu byłem! I stówki za przypomnienie płacić nie muszę. A poza tym mnie oszukali i jeszcze pół dnia straciłem. Ale Pan z serwisu stwierdził, że on wcześniej nie wiedział dokładnie jaki czujnik będzie pasował co oczywiście jest kłamstwem bo miał te same dane co na miejscu!
Tak więc jestem w punkcie wyjścia lżejszy o 100zł.
Komentarz
-
Komentarz