kropki lakieru na lakierze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KzaM
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 56

appk, możesz mieć inne :P

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 16:09 ]
    1. lilo - 2 szt - 2 różne - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    2. Awiater - 2 szt - wzór 1 - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    3. maciek2736 2 szt - 2 różne - potwierdzona wpłata
    4. januszdg 2 szt wzór 1
    5. _Monika_ - 2 szt - 2 różne
    6. Kiniu 2 szt. - 2 różne
    7. SuchyX - 1szt. - wzór 1
    8. ahmed799 - 2szt - 2 różne - potwierdzona wpłata
    9. jago7270 - 2szt. - 2 różne
    10.Moza - 1 szt - wzór 1
    11.Tomasz Pawlik - 1 szt - wzór 1
    12.Octavianski 1 szt. - wzór 1 (kubek_ocp_proj1.jpg) - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    13. Guguś (Wielebny) - oba poproszę
    14. g_rego_r - 2szt.- 2 różne - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    15. majkel123 - 2szt. - 2 różne - potwierdzona wpłata
    16. Jelonek2523 - 2 szt - wzór 1
    17. appk - 2 szt - 2 różne - potwierdzona wpłata
    18. koddi - 2 szt. wzór 2
    19. Skfarek - 1 szt. wzór 2 - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    20. bohen - 2szt. - 2 różne
    21. LordWiader - 1szt. - wzór 1
    22. Jasiek - 1szt. - wzór 2 - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    23. endryu - 1szt. - wzór nr 2 - potwierdzona wpłata ----> wysłano 17.12.2010
    24. Purchawa - 2szt. - 2 rózne - potwierdzona wpłata
  • JaroSz
    Ambiente
    • 2006
    • 166

Pomocy
    Parkuję samochód (zresztą nie tylko ja) na parkingu niedaleko stoczni. W czwartek albo w piatek w zeszłym tygodniu jakiś ^&^$%$%#@#! coś chyba lakierował na statku w stoczni i robił to bez zabezpieczeń, bo prawdopodobnie chmurka pyłu lakierniczego nadciągnęła nad parking i sobie opadła na samochody
    Lakier mam porowaty, bo malutkie drobinki osiadły na samochodzie, takie same kropeczki mam na szybach, wycieraczki pracują jak po piasku. Próbowałem usunąć te kropeczki z lakieru pastą TEMPO, ale uzyskałem jedynie mniej porowatą powierzchnię, kropki dalej widać, na szybę nie mam pomysłu.
    Może któryś z kolegów podpowie jak to bezpiecznie usunąć z lakieru i z szyb.
    JaroSz
    Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)

Komentarz

• Marx
      Elegance
      • 2009
      • 865

na lakierze sproboj glinki
      z szyby powinien zdjac rozpuszczalnik

Komentarz

• maxpaynemm
        RS
        • 2008
        • 1764
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Możesz tez spróbowac jakims preparatem do usówania smoły z lakierów samochodowych.
        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• wicher12
          Ambiente
          • 2008
          • 193

spróbuj wyczyścić samą benzyną, nie próbuj jakimiś rozpuszczalnikami bo lakier szlak trafi !

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

kolega ma probemy z czytaniem? o rozpuszczalniku pisalem ze na szybie...
            a tak wogole mozna zostawic - znajomemu pochlapali auto przy okazji malowania plotu, z czasem sie samo zmylo...

Komentarz

• wicher12
              Ambiente
              • 2008
              • 193

Zamieszczone przez Marx
              kolega ma probemy z czytaniem? o rozpuszczalniku pisalem ze na szybie...
              pisząc to nie miałem wcale na myśli twojego posta, tylko pisałem jako przestroga. Sam kiedyś byłem taki mądry i czyściłem samochód jakimś rozpuszczalnikiem i trochę się lakier zmatowił ale bez obaw, bo był to samochód służbowy

Komentarz

• firmek
                Rider
                • 2008
                • 477

JaroSz, tutaj byl rozwazany podobny problem: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtop...hlight=stoczni
                Sprobuj jakims preparatem do usuwania smoly, np
                http://www.all4auto.pl/autoglym-inte...zew-p-500.html - ten jest bezpieczny dla lakieru i nie zrobi zadnego kuku nawet jak go zostawimy na dluzej czy po prostu zapomnimy gdzies wytrzec. Na dodatek nie jest tlusty i latwo sie go pozbyc z lakieru a na pewno jest skuteczny przy usuwaniu smoly i zywicy. Jak by cos ewentualnie np nafta oswietleniowa, benzyna ekstrakcyjna - z tym ze jesli mial bym jechac cale auto a nie punktowo to poszukal bym czegoc na prawde bezpiecznego.

Jesli to nie da rady to glinka, i obstawiam ze ona rozwiaze problem i to zarowno z nalotem na lakierze jak i na szybach (tylko poczytaj jak jej uzyc!, na pewno auto musi byc bardzo dokladnie umyte! - instrukcja)

Pasta Tempo jest genialnym produktem, najbardziej polecam do mierzenia glebokosci kosza. Pomijajac to, ze jest to badziew pasta scierna nie do tego sluzy.

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Miałem taka akcje raz..... udalo sie zczyścic mozolną praca zwyklym plynem do spryskiwaczy - malowali komin.... wiem ze mozna to zlecic tez lakiernikowi z polisy "malujacego"
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Jeżyk
                    Rider
                    • 2009
                    • 691

JaroSz, jeżeli jesteś pewny, że to ze stoczni to spróbuj pogadać z kimś stamtąd. Jak u mnie w pracy malowali kominy to poleciało na samochody na parkingu (jakieś 200m) i ich ubezpieczyciel załatwił sprawę. Z tym, że to był jakiś syf chemoutwardzalny czy coś takiego i nie szło tego zmyć niczym. Może nie tylko Tobie popaćkali auto a jak was będzie więcej to wiadomo, jest inna siła przebicia. Samodzielne zmywanie tego zawsze Ci zostaje jako alternatywa a spróbować warto.
                    Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• JaroSz
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 166

Dzięki wszystkim za rady. Z szyby faktycznie po mozolnym wycieraniu płynem do spryskiwaczy prawie zeszło. Z lakierem się wstrzymam bo jest nas faktycznie więcej i koledzy coś tam próbują kombinować, może uda się z ubezpieczenia malującego. Jak nic z tego nie wyjdzie, to glinka do ręki i do roboty .....

Jeszcze raz wszystkim dziękuję
                      JaroSz
                      Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)

Komentarz

• strazakp
                        Elegance
                        • 2008
                        • 819
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja na co dzień pracuję w stoczni i muszę ci powiedzieć że każdy kto tu pracuje i przyjeżdża samochodem to lakier jego samochodu jest jak tarka. Wystarczy raz przyjechać do stoczni i trafić na szlakowanie (piaskowanie) lub malowanie statku + odpowiedni wiatr i auto jest załatwione. Jeżeli chodzi o porowatość nadwozia po piaskowaniu to najlepiej radzi sobie z usuwanie glinka (ja używam Sonax). Na szybę też można ją zastosować. Jeżeli przed spłukaniem i usunięciem porowatości na szybie przejechałeś wycieraczkami to na pewno masz już porysowaną szybę.
                        Jeżeli auto masz zachlapane drobinkami farby to na lakierze też powinna się sprawdzić glinka, a szybę rozpuszczalnikiem lub denaturatem.
                        To są niestety właśnie uroki stoczni. Jeżeli ktoś ma auto starsze to pal licho ale dużo się tu kręci aut z wysokiej półki no i tym to współczuje...
                        strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                        Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

Pracuję...