Octavia II problem z guma ( fabryczny brak)..tylko w Litwie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ukasz_q
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez lysy_00
    Ja jestem właśnie po wymianie filtru paliwa zaworu powrotnego, sprawdzony kąt wtrysku i to samo co było wcześniej. Czyli po nocnym postoju samochodu (w nocy ok. -9 st.), świece grzane na dwa razy odpalamy i co: kręci jakieś 7 s, ciężko mu odpalić po czym załapuje i obroty na poziomie 1100 obr/min. Świece żarowe nowe, przekaźnik od świec słychać jak działa, czujnik G62 wymieniany na nowy, błędów nie pokazuje żadnych. Czy pozostaje jeszcze tylko sprawdzenie wtrysków??? Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co tu można zrobić??
    Jak miałem ustawiany kąt wtrysku u siebie to mechanik który to robił powiedział że jak w moim przypadku nie pomoże to można poprawić "dawkę rozruchową" jak dobrze to zapamiętałem.
  • klukan
    Classic
    • 2008
    • 7

Witam wszystkich,
    Na Litwie u mnie i u innych uzytkownikow Skody Octavii II ( rok produkcji 2005-2007) sa problemy z guma ktora jest przyklejona do drzwi, uszczelnia pozniej drzwi do nadwozia . wlasnie guma przetarla lak fabryczny, farbe,i powstaje rys, ktory juz rdzwieje... i to jest samochod 2005 roku.
    W Skoda AXE (Litwa) powiedzieli ze to fabryczny brak. robia zdjecia, wysylaja do fabryki i pozniej jak otrzymaja odpowiedz robia samochod, za nowa malowanie progow..
    czy mieliscie takie problemy w Polsce?
    postaram sie wrzucic foto, jak wyglada to... pozniej,.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

wrzuć foto, bo sprawa uszczelek wycierających lakier jest dobrze znana, natomiast "brak gumy" jak na razie chyba nie :idea:

[ Dodano: Wto 29 Cze, 10 18:54 ]
      pomóżcie mi wrzucić link o uszczelkach bo nie mogę znaleźć :evil:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• klukan
        Classic
        • 2008
        • 7

po polsku poprawnie to chyba i beda uszczelki

Komentarz

• biff
          Classic
          • 2008
          • 14

moje autko właśnie malują w związku z tą wadą. Rocznik 2005 ale miał wszystkie przeglądy robione w ASO

Komentarz

• klukan
            Classic
            • 2008
            • 7

U nas na Litwie to samo jest: auto musi miec wszystkie przeglady w ASO, wtedy beda cos robic a ktos wie ile to czasu zajmie? na ile dni zabiora autko? jaka cena w lotowkach, jesli klient sam robic mialby> u nas sa przypadki ze klienci niektorzy musieli doplacac, gdyz niemieli w ASO przegladow...

Komentarz

• bohen
              L&K
              • 2009
              • 1260
              • Audi
              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez szkoda
              ... pomóżcie mi wrzucić link o uszczelkach bo nie mogę znaleźć :evil:

proszę bardzo

Komentarz

• studi79
                Classic
                • 2010
                • 34

"fabryczny brak" należy rozumieć chyba jako "fabryczna wada - wybrakowanie" a nie że ich tam nie ma

Komentarz

Pracuję...