TVN Turbo Rentgen

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• TVN Turbo Rentgen

Zamieszczone przez Maicroft
    do tego klocki (GreenStuff, Ferodo )
    wg mnie to greeny moga byc troche za slabe do o2 - raczej optowalbym przy red stuffach (sam takie zamowilem i czekam na montaz)

TVN Turbo Rentgen

KLIK

[XVID, 200MB] Enjoy!

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Nie będę zakładał nowego topicu ale czy zawuważyliście że nie ma tego programu a'la TOp Gear z Miecugowem itp ?
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Qulek
        RS
        • 2005
        • 1630
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Testosteron na szczesnie juz nie istnieje i niech tak zostanie.. heh.. k
        BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• sebo
          Ambiente
          • 2004
          • 201

Zamieszczone przez Qulek
          Testosteron na szczesnie juz nie istnieje i niech tak zostanie.. heh.. k
          he he he to była parodia programu motoryzacyjnego obciach dla TVN TURBO 8)

tu jest link do tego tematu TESTOSTERON
          152 KM/342,8 Nm
          ARL, FMIC, dostroił
          Masters Tuning

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

panowie, o tym juz mamy nawet osobny temat :!: :diabelski_usmiech
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez sebo w swoim podpisie
              152 KM/342,8 Nm 0-100 km/h w 7,20 sek.
              Sebo Ty w to wierzysz, ze to napisales, czy to jakas celowa prowokacja??

Przepraszam za O/T, ale jak to ladnie ujal Purchawa w innym topicu, zadaje to pytanie w trosce o nieobnizanie poziomu tego forum do tuning.info, etc.
              TDI 205PS

Komentarz

• wasyl
                L&K
                • 2005
                • 1084

Zamieszczone przez MiKruS

Przepraszam za O/T, ale jak to ladnie ujal Purchawa w innym topicu, zadaje to pytanie w trosce o nieobnizanie poziomu tego forum do tuning.info, etc.
                hehe MikRus, ale tekst.... :jaja
                ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                www.wasilewski-foto.pl
                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• chester121
                  L&K
                  • 2005
                  • 1053

ogladalem ten program i jedno co mnie wkurwilo to porownywac najubozsza octavie(nawet nie miala skory na kierownicu) do dobrze wyposazonej astry( nawet miala xenony)

a pozniej gadanie ze astra w srodku jest przyjemna w dotyku a octavia nie
                  dodatkowo 2 rozne silniki (105 vs 130) ciekawe ktore wygra?????
                  no i koles mnie zagial tym ze w octavi jest mniej miejsca z tylu
                  bylem w salonie opla i siadalem z przody(ustawienie fotela) i pozniej siadalem z tylu
                  to astra wogole nie ma szans (niebo a ziemia)
                  no ale ten kurdupel z rentgena widocznie ma problem z ocena odleglosci

jednym slowem nie podobal mi sie test
                  wedlug mnie auta testowe powinny byc z tym samym silnikiem (lub podobnym) i wersja wyposazenie musi byc jednakowa
                  a on dal dwie skrajnosci
                  dla mnie PORAZKA :evil:

Komentarz

• mariobros
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 551

Zamieszczone przez chester121
                    ogladalem ten program i jedno co mnie wkurwilo to porownywac najubozsza octavie(nawet nie miala skory na kierownicu) do dobrze wyposazonej astry( nawet miala xenony)

a pozniej gadanie ze astra w srodku jest przyjemna w dotyku a octavia nie
                    dodatkowo 2 rozne silniki (105 vs 130) ciekawe ktore wygra?????
                    no i koles mnie zagial tym ze w octavi jest mniej miejsca z tylu
                    bylem w salonie opla i siadalem z przody(ustawienie fotela) i pozniej siadalem z tylu
                    to astra wogole nie ma szans (niebo a ziemia)
                    no ale ten kurdupel z rentgena widocznie ma problem z ocena odleglosci

jednym slowem nie podobal mi sie test
                    wedlug mnie auta testowe powinny byc z tym samym silnikiem (lub podobnym) i wersja wyposazenie musi byc jednakowa
                    a on dal dwie skrajnosci
                    dla mnie PORAZKA :evil:
                    No jak lubię Rentgen, to tutaj jakoś tak trochę inaczej to porównanie było zrobione, niż w poprzednich odcinkach dla innych marek. I były niewielkie błędy merytoryczne (w sumie chyba 2 - jeden dotyczył właśnie ilości miejsca z tyłu, drugi płyty podłogowej - w obu wypadkach jakby nie o O II, a o O I była mowa)...
                    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

no ale zaznaczal ze to byly odpowiednio najslabsze diesle dla Octy i Astry brane pod uwage

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

lec, Jezdzili Octa 1.9TDI 105KM i Astra 2.0 DTI 120KM, a najslabszy silnik diesla w Astrze to 1.3 90KM :twisted: tosz to musi byc rakieta.
                        Do tego Opel ma jeszcze silnik 1.7 100KM, ktory wg mnie jest najwieksza porazka, ale niech im bedzie.

Jakby porownali silnik VW 1.4TDI z tym 1.3 CDTI to bylby fajny test w takich ciezkich gablotach :lol: tylko, tego pierwszego nie daja :twisted:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• chester121
                          L&K
                          • 2005
                          • 1053

zaznaczal ale podczas rozpedzania O2 miala cos kolo 11sec i nie byl tym usatysfakcjonowany, za to ciagle podkreslal ze astra ma okolo 10 sec
                          wiec pytam sie po co :shock: :? ? nie wspominajac juz o hamowanie (prawie 5m roznicy na kozysc O2) :lol:

aha i nie wiem czy tez to uslyszeliscie ale pani z eurotax'u powiedziala ze O2 to segment juz D 8)

Komentarz

Maicroft, ale 1.3 90KM to beznyna a nie diesel. Nie wiem czy sa slabsze diesle w A3 czy nie, ale zaznaczal ze brali najslabsze jakie sa wsadzane w tych autach

chester121, no miala 10s z hakiem ale przy Octavii zaznaczal ze slabsza jednostka + wyzej moment obrotowy

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez lec
                              Maicroft, ale 1.3 90KM to beznyna a nie diesel. Nie wiem czy sa slabsze diesle w A3 czy nie, ale zaznaczal ze brali najslabsze jakie sa wsadzane w tych autach

chester121, no miala 10s z hakiem ale przy Octavii zaznaczal ze slabsza jednostka + wyzej moment obrotowy
                              1,3 CDTI 90KM to diesel, ktory wystepuje w astrze kombi i wg katalogu ma 13,7s do "setki"
                              nie ma tam zadnego benzynowego 1.3, benzyna zaczyna sie od 1,4 90KM
                              to miejsce z tylu tez mnie dziwi?! no ale moze inaczej to ocenialem
                              rzeczywiscie rozne byly te samochody, nawet to, ze octa byla oklejona nalepami TVN Turbo, tez nie pomoglo temu testowi, bo ciezko bylo dla kogos kto nie zna samochodu wyrobic sobie zdanie na temat jego wygladu (fajnie wygladala z tymi nalepkami ).
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• EŁ
                                L&K
                                • 2004
                                • 1168
                                • Octavia III (5E3)
                                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

a to wogule jeszcze ktos oglada ten smietnik pt Tvn Turbo? :lol: ....ja sie staram unikać ..no chyba ze małoznka oglada na drugim TV na TVN Taniec z Gejami :lol: no to ja wtedy z nudów se włacze..ostatnio widzaiałem porównanie BMW bodajże z Saabem chyba...dokąłdnie nie pamietam ale to wtedy co prowadzacy miał kulasa w gipsie....no w pewnym momencie wiedz jedzie pacjent betą i słysze ....."w aucie jest fajnie bo......."..a za chwile ta sama sytuacja tylko w sabie..i pan zaczyna" jest kiepsko bo...."..buheheh...zenada...a jak porównywali opla do octy to miałem wrazenie ze tekt był pisany bez ogladania do samochodów.......archaiczny wyglad octy do opla......powiazanie octy II z golfem IV :lol: ..mało miejsca z tyłu w occie ....te teksty to jakby sie tyczyły OI.....no ale cóż taki poziom..... :lol:

A i podoba mi sie jeszcze program bodajże garaż chyba...no w kazdym razie ten gdzie sie wypowiadaja szpece z takiego jednego warsztatu :wink: .taki grubas przewaznie....jak ich widze to normalnie becze jak sobie przypomne jak ci sami szpecze mi wymieniali drazek w skodzie przez tydzień czasu bo nie potrafili dobrać odpowiedniego....co panowie w ASKO zrobili w 5 minut + 20 minut wymiana :lol:

Komentarz

• Purchawa
                                  Admin
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 8007

Michal, Ty moja na programie 153KM wykreciles 7,66sek.
                                  Bez zadnego przygotowania, wiec moze i 7,2s jest realne? :roll:

Oczywiscie wedlug G-techa w wersji USA, czyli do ~96km/h. :szeroki_usmiech
                                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

, To byl ostatni odcinek garazu w tym tygodniu. Od 18 wskakuje nowa ramowka i teraz ma byc program ktory nazywa sie Samochod :twisted:

lec, Wzmocniona wersja tego silnika 1.3 z Pandy. Panda sporting bedzie miec wlasnie ten 90KM. Opel Astra III z silnikiem z Fiata Pandy :lol:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

Oczywiście, że to najprawdziwsza prawda, a jak to nam już kiedyś sebo napisał to nie jego wina, że my wszyscy nie potrafimy jeździć :lol: k
                                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                      http://www.disi-tune.pl
                                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

nie wiem o co Wam chodzi, dla mnie test i tak byl tendencyjny z racji tego ze flota TVN oparta jest na Skodzie, a tu wychodzi na to ze i tak za malo chwalili :P

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez lec
                                          nie wiem o co Wam chodzi, dla mnie test i tak byl tendencyjny z racji tego ze flota TVN oparta jest na Skodzie, a tu wychodzi na to ze i tak za malo chwalili :P
                                          mi chodzilo raczej o to, ze mam zupelnie inne spostrzezenia z "testu" :szeroki_usmiech
                                          a nie o to, ze ktos smial jakos tam zle ocenic octe!
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• daneczek76
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 3642
                                            • Toyota

program sponsorowany przez Opla? hi hi czemu nie!!! Opel miał zawsze deski rozdzeilcze jak w cięzarowce podswietlone na biało feeeeee obbraziłem chyba cięzarówki
                                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• chester121
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1053

napisalem do tego kurdupla maila
                                              ze zanim napisze sie "przemowienie" trzeba by ogladnac auta, ktore ma sie testowac
                                              bo te porownanie to widze ze nie tylko ja odebralem jak by porownywal astre z O1 :twisted:
                                              no poczekamy jak ma odwage to odpisze i wtedy opublikuje tekst :wink:

Komentarz

• daneczek76
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 3642
                                                • Toyota

Widać że Opel był sponsorem programu
                                                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Zamieszczone przez daneczek76
                                                  Widać że Opel był sponsorem programu
                                                  po czym to widac? po tym ze byl Opel w programie ? Panowie popaadacie w jakąś paranoje. Czy normalny zdrowy czlowiek nie potrafi sobie wydedukowac ze ta akurat Astra ma troche mocniejszy silnik to i przyspiesza lepiej ? Zachowujecie sie jak banda urażonych zakonnic :P Gdyby byly silniki identyczne to pewnie by sie ktos przyczepil ze rozmiary obreczy nierowne... itp itd....

Komentarz

Pracuję...