Przepływomierz - ETKA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 32qba32
    Classic
    • 2010
    • 25

Przepływomierz - ETKA

U mnie w BXE widać dolewkę 0.5 litra na bagnecie już po 5 minutach. Nie trzeba dłużej czekać aż spłynie.

Jeśli zapaliła Ci się pomarańczowa kontrolka, to znaczy, że olej był o 3/4 litra poniżej stanu maksymalnego. Jeśli wlałeś już 1 litr - to za dużo. Czemu miałeś taki rozmach? Czy sprawdziłeś bagnetem przy jakim stanie zapaliła się kontrolka?

Lepiej sprawdź dokładnie bagnetem ile masz teraz. Na szczęście w tym silniku odczyt z bagnetu jest bezproblemowy, powtarzalny i jednoznaczny (w przeciwieństwie do wielu innych modeli). Coś mi się wydaje, że nalałeś za dużo. Silnik mieści ok. 4.5 litra - czy sądzisz, że "dolewka" 2 lub nawet 3 litrów to norma? To znaczy, że na ilu jeździł przed dolewką? 2.5 litra? 1.5 litra? Chłopie, gdyby tak było, to dawno zatarłbyś silnik :roll:

Poza tym, jeśli zapaliła się pomarańczowa kontrolka niskiego stanu oleju, to nawet samo otwarcie maski na dłużej niż 30 sekund - bez dolewania ani kropli oleju - powinno spowodować, że kontrolka zgaśnie i zapali się ponownie za ok. 100 km :!:

M.
  • laurin
    Rider
    • 2009
    • 727

Przepływomierz - ETKA

Witam,

Mam od kolegi przepływomierz o nr 0 986 280 204 (to jest regenerowany przez bosch, stary na wymianę poszedł żeby było taniej :szeroki_usmiech ) - może ktoś mi sprawdzić do jakiego silnika pasuje?? (w sumie czy do mojego )

Pozdrawiam

Komentarz

• dj_lawa23
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 127

Pasi do ASZ, AWX, ARL, AGZ, AHY o ile się nie mylę. Pozdro

Komentarz

• bohen
        L&K
        • 2009
        • 1260
        • Audi
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Według Etki pasuje do następujących silników:
        ASZ, ARL, AGZ, AHY, AWX, AVF.

Czyli jak najbardziej podejdzie do twojej Octy.

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

No dzięki

Tak myślałem bo jak założyłem na próbe to normalnie hula

Komentarz

Pracuję...