4x4BKF, dosyć ciężkie to będzie :?
ISOFIX na przednim fotelu pasażera
Zwiń
X
-
ISOFIX na przednim fotelu pasażera
Witam,
mam pytanko
czy jest możliwość zamontowania uchwytów ISOFIX na przednim fotelu pasażera ?
W serwisie powiedzieli że można zmienić jedynie cały fotel pasażera.
Ale wiadomo jak to z serwisami bywa ...
W opcjach widać że niby za 250 PLN można mieć, tylko pytanie czy nie jest to, tak zwana, opcja fabryczna, czyli można mieć jak zamawiasz nowe auto ale potem tylko wymiana całego fotela
-
-
OK jednym słowem trzeba wymienić cały fotel.
Jak kupowałem samochód to pytałem sprzedawcy czy po jakimś czasie będę mógł dokupić akcesoria, otrzymałem odpowiedź, że nie ma problemu.
Szkoda, że nie poinformował, że są takie, które najlepiej jest kupować od razu przy zakupie samochodu. Ale nic następnym razem będę mądrzejszy.
Gdyby pan sprzedawca był mądrzejszy sprzedałby droższy samochód, bo wiele dodatków wstawiłbym na dzień dobry.
Komentarz
-
-
Jak to z tyłu mam isofix ??Zamieszczone przez loyd[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 20:43 ]
Jak nie doplacałem to też mam ?
Zamieszczone przez faun77OK jednym słowem trzeba wymienić cały fotel.
Ja będąc już przezornym kupiłem takie które ma ISOFIX i zapięcie na pas - test ADAC. Cena w PL ~1100-1200zł, w UK ~140 funtów czyli ~700zł. Fotelik do 4 lat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoChyba wszystkie foteliki, które mają ISOFIX mają też możliwość zapinania na pas. Jeszcze przynajmniej nie widziałem innego.
Tak niestety jest, że foteliki w polsce kupuje się aby chronić się przed mandatami a nie w celu ochrony siedzącego w nim dziecka.
Za JAKOŚĆ trzeba zapłacić.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Dzięki za radę
Zamieszczone przez winni77Ja będąc już przezornym kupiłem takie które ma ISOFIX i zapięcie na pas - test ADAC. Cena w PL ~1100-1200zł, w UK ~140 funtów czyli ~700zł. Fotelik do 4 lat.
I do tej pory wszystko było ok bo był zapiety na ISOFIX z tyłu ale ostatnio synek się upiera żeby siedzieć obok tatusiaWiadomo więcej widać i prestiż rośnie
Oczywiście pass jest ok i w testach fotelik jest super ale chciałem mieć jeszcze bezpieczniej i pomyślałem że może uda się zamontować ISOFIX z przodu.
No nic, będę musiał synkowi wmówić że siedzenie z tyłu jest bardziej trendy
Właściwie to sprzodu obok tatusia może siedać jedynie mamamusze to tylko dobrze rozegrać ...
Komentarz
-
-
Re: ISOFIX na przednim fotelu pasażera
Zamieszczone przez faun77Witam,
mam pytanko
czy jest możliwość zamontowania uchwytów ISOFIX na przednim fotelu pasażera ?
Internet i GOOGLE rozwiązało problem.
Możesz domontowac uchwyt ISOFIX do przedniego fotela pasażera.
Potrzebujesz uchwytu numer części 1K0 881 545 i dwóch śrub N 106 227 01
Numery części takie same są w VW i SKODA. Sprawdzałem w ETCE.
Efekt wizualny może być nieco niezadowalający bo trzeba będzie naciąć nieco tapicerkę i warto by było ją jakoś wykończyć.
Tutaj masz link z opisu po niemiecku przeróbki fotela w GOLFIE V. Fotele są prawie identyczne jak w O2. Na dole strony są linki do zdjęć.
Die Suche hat kein Ergebnis geliefert (liefert heute irgendwie gar nichts :-S). Ich möchte in einem Golf V (11/2004 - Comfortline) auf dem Beifahrersitz Iso…
Powodzenia... Daj znac czy się zdecydujesz na przeróbkę.
Koszt części w ASO około 120 zł.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat,
właśnie mały już wyrasta/wyrósł z fotelika i muszę pilnie kupić ostatni już fotelik, czyli 15-36kg (4-12 lat).
Czy ktoś się spotkał z jakąś przeróbką ISOFIXA z tyłu tak żeby dało się montować fotelik po środku kanapy - wiadomo najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie.
A jeśli nie to, czy foteliki z isofixem na paskach dają się wpiąć w ten sposób (jeden w lewy uchwyt isofixa drugi w prawy?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekpo środku kanapy - wiadomo najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie
w przypadku posadzenia na środku pasażer jest bardziej narażony na uderzenia luźnymi przedmiotami z wnętrza pojazdu(jest pozbawiony osłony jaką stanowi fotel kierowcy) oraz ewentualne elementy spoza auta
Zamieszczone przez lpawlakpamietajcie aby wozić dziecko w foteliku z przodu musi być jeszcze wyłacznik przedniej poduszki pasażera. Bo jeśli go nie ma to nici z tego chyba że, ktoś sobie ją programem odłączy(o ile jest taka opcja)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz