[O2] Karta SPEED a uruchomienie auta.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _mileq_
    Classic
    • 2011
    • 7

Zamieszczone przez BereT
    VW 2.0 SDI dal rade ale sie bardzo nameczyl
    troche Ot ale...
    Jak jezdzi ten 2.0 SDI bo w sumie nie ma tego za duzo.Pali tez tak mało jak niezniszczalny 1.9SDI-ponoć poniżej 5l/100km.I jak z mocą bo tym 1.9 jezdzić na trasie nie da... chyba ,że tylko prawym pasem :wink:
  • Andii
    Drive
    • 2010
    • 61

Szanowne Grono! chciałbym podzielić się spostrzeżeniem iż w mojej O2 zamontowano Alarm DOG z kartą SPEED bez której teoretycznie nie da sie odpalic auta. Otóż, jakie było moje zdziwienie kiedy nie majac tej karty udało mi sie uruchomic silnik. Możliwe jest to w 1s po włożeniu kluczyka do stacyjki pózniej juz nie daje sie uruchomic. *o tym czasie trzeba na nowo wyciagac kluczyk i znów po włozeniu mamy 1 s na uruchomienie bez karty.
    Proszę sprawdzcie u siebie czy takie działanie jest mozliwe. Podobno zle podłaczony autoalarm. Zobaczymy we wtorek. Pozdrowiam.
    O3 1,4 TSI 140KM MY2015
    BMW7 5,0L 367KM MY2006

Komentarz

• yoschua
      Rider
      • 2006
      • 339

Każdy nowoczesny samochód się tak zachowuje.

Kiedy immo nie odblokuje komputera silnika, lub inne blokada dalej są zablokowane silnik powinno dać się uruchomić na około 1s i sam zgaśnie.

A jest tak dlatego, żeby nie uszkodzić rozrusznika ciągłum kręceniem. Ma to kierowcy dac do zrozumienia, że silnik można uruchomić, ale jest on zablokowany jakimś systemem nadrzędnym. Jeżeli robi to immo to na desce rodzielczej zapalona jest lub moga kontrolka z kluczykiem.

Innymi słowy wszystko jest jak powinno być.
      Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
      HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z tego co ja zrozumiałem, to kolega Andii napisał, że jeśli w ciągu pierwszej sekundy odpali silnik to się to uda i silnik nie zgaśnie. Ale może niech potwierdzi.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Andii
          Proszę sprawdzcie u siebie czy takie działanie jest mozliwe.
          z tego co mówisz to jest możliwe, ale u mnie tak nie było, po uruchomieniu, po jakimś czasie (nie pamiętam, 20 sekund?) gasł.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Andii
            Drive
            • 2010
            • 61

Karta SPEED a uruchomienie auta.

Zamieszczone przez shado
            Z tego co ja zrozumiałem, to kolega Andii napisał, że jeśli w ciągu pierwszej sekundy odpali silnik to się to uda i silnik nie zgaśnie. Ale może niech potwierdzi.
            Kolega Shado ma racje. Auto da sie uruchomić i można nim odjechać bez problemów tylko w srodku "pika" alarm o braku karty co nie przeszkadza w jeżdzie.
            1 sek. ( pierwsza sekunda ) odnosi sie do czasu - włożenie kluczyka do stacyjki a uruchomienie. Reasumujac po wejsciu do auta i włożeniu kluczyka masz sekunde na uruchomienie ( jeśli nie masz karty SPEED )`.
            O3 1,4 TSI 140KM MY2015
            BMW7 5,0L 367KM MY2006

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

aaaaaaaa, przypomniało mi się ops:
              u mnie bez karty w ogóle nie dawało się uruchomić -> zapłon, zapalały się kontrolki, ale już rozrusznik nie reagował na kluczyk nawet gdyby próbować kręcić od razu, sorry, ale pomyliłem się powyżej...
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...