interfejs elm327 lub niebieski Vag usb immo cordoba 1,4/1,6 bfq/1,9 asz skoda octa 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rooy87
    Drive
    • 2013
    • 71
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

interfejs elm327 lub niebieski Vag usb immo cordoba 1,4/1,6 bfq/1,9 asz skoda octa 1

witam, niby temat wałkowany ,ale czytam o tym jakiś czas i ciężko coś. Niby kabel Vag najlepszy niebieski http://allegro.pl/interfejs-diagnost...542901778.html ale jest na usb czyli pod kompa (wiadomo,że najwięcej aplikacji jest na android i kabel mini usb ) a elm327 drogi i słyszałem od sprzedawcy, że weryfikuje tylko problemy z silnikiem a posiadam problem z immmo w seacie cordobie 1,4 2007 dodatkowo chciałbym zweryfikować błędy w skodzie octavi 1,6 bfq 2008 i 1,9 tdi 2004 asz jaki wybrać aby to wszystko działało do 100zł? Może ktoś polecić zestaw ten niebieski bag kkl + darmowy program na kompa lub zestaw elm327 z jakim programem kupić ?
  • o1seba
    Classic
    • 2016
    • 29
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Potrzebny Ci będzie kabel po linii CAN. Ten co podałeś nie będzie nawet masz w opisie że jest do aut do 2004r.

Komentarz

• rooy87
      Drive
      • 2013
      • 71
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez o1seba Zobacz wpis
      Potrzebny Ci będzie kabel po linii CAN. Ten co podałeś nie będzie nawet masz w opisie że jest do aut do 2004r.
      Dobra po lini can to mi dalej nic nie mówi (tu trzeba dobrac kabel i program i czy na kompa z windowsem czy na andorida )podaj proszę zestaw -nazwę- stronę z alledrogo cokolwiek aby można było kupić i pasowało do tych aut po 2) pisałem do firmy i odpisali,że ten kabel obsługuje te auta a po 3) skoda 2008r jedynka fl tour to auto praktycznie można powiedzieć silnikowo i buda rok 1996 ......także tego roku do 2004 bym się tak nie trzymał

Komentarz

• utek
        Elegance
        • 2007
        • 867
        • Superb II combi (3T5)
        • APK 2.0 MPI 115 KM

Ten kabel obsłuży Octavię 1 i zapewne tą Cordobę.

Rod 2004 oznacza modele wypuszczone do tego roku, a nie roczniki produkcji.

Komentarz

• o1seba
          Classic
          • 2016
          • 29
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Jeśli viaken twierdzi że ten kabel obsłuży twoje auta to pewnie tak jest.

Komentarz

• paulob1
            Rider
            • 2008
            • 470
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

ELM 327 zrobili Chińczycy jako niby alternatywę dla VAG-COMa, ale im to średnio wyszło. To jest sprzęt nie wart żadnej kasy, no chyba, że ktoś chce mieć zabawkę do pomiaru przyspieszenia itp. Poza tym jest wiele modeli z grupy VAg, w których nie potrzeba kabla po CAN, wystarczy protokół KWP. Każdą Octavię1 zdiagnozujecie kablem po linii k plus jeszcze niektóre SEATy. Zwyczajnie koncern w różnych latach wprowadzał ten protokół a co za tym idzie inne wiązki przewodów w instalacjach. To nie jest tak, że ktoś tam na alledrogo napisze, że do aut do lub po 2004 roku. Najlepiej zapytać znawcę (np. Viakena - oni w tym siedzą po uszy i się po prostu znają). Konkludując, jeśli nie masz pewności który kupić, kup po linii k i najwyżej go odeślesz. Ja zrobiłem nieco inaczej. Napisałem do Skoda SAP do Poznania, jakim protokołem komunikuje się moje auto przez złącze OBD2 i mi odpowiedzieli, że KWP2000 (czyli po linii k).

Komentarz

• eiksyt
              Drive
              • 2016
              • 64
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kolego jeśli chcesz bawić się w diagnostykę nie polecam dziwnych ELM327 na BT i aplikacji na androida itp. bo tak jak koledzy piszą to jest zabawka do mierzenia jakiś głupot. Ja osobiście polecam jakiegoś klona do VCDS jest tego kilka i można już jakąś tam na poziomie diagnostykę zrobić. Obsłuży staruchy i nowsze na CANie z grupy VAG. Nie wiem czy mogę tu polecać ale ja jakieś 5 lat temu kupiłem kabelek ze stronki eservice pod VCDS 10.6.4(bez limitu) i do tej pory śmiga że hej jest trochę droższy niż Twój budżet ale myślę że warto. Nawet ostatnio widziałem gdzieś jakieś które podejdą pod VCDS 15. Zresztą jak nie jesteś jeszcze w temacie to większość spraw diagnostycznych na forach itp. wykonuje sie przez VCDS czy tam VAG COM jest łatwe w obsłudze i na necie masz mase tutoriali, zresztą chyba jakiś VAG COM też obsługuje elm327 ale tu będą nieco ograniczone możliwości. Ostatnio tak z głupoty kupiłem za pare groszy jakiegoś elma BT i do tego jakaś apka na tel z neta chyba Torque to powiem w skrócie IDZ PAN W CHU... I NIE WRACAJ

Komentarz

Pracuję...