Dobry servis gdzie w Olsztynie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

no widzę, że kolegom "napisy" się zmieniły : :

a co do spotu bardzo chętnie - tylko kalendarz napięty dopiero w piątek będę wiedział czy przyjadę
    pozdro
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

Mam pytanie gdzie w Olsztynie jest jakiś dobry mechanik bo niestety mieszkam w tym mieście od jakiegoś czasu i jak narazie się nic nie wydarzyło z autkiem ale na wszelki wypadek dobrze mieć namiar. We Wrocławiu w moim pieknym rodzinnym mieście jakby ktoś zwas chciał moge podac dobrego mechanika jak tam mieszkałem to korzystałem.pozdrawiam
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Pablo28
      Drive
      • 2005
      • 63

Wydaje mi się, że chyba serwis Skody na Partyzantów będzie w miarę bezpieczny, ale nie słyszałem zbyt wielu dobrych opinii o nich (złych zresztą też nie, ale...). Inną opcją jest VW Palmowski na Rataja, ale z tego co wiem, walą ceny z kosmosu lekko... Ja na razie serwisuję swoją szkodniczkę sam i dalej jeździ

[ Dodano: Pią 17 Mar, 06 20:56 ]
      Dodam jeszcze, że jutro zamierzam zmienić świeczki żarowe, bo padła mi jedna zdaje się. Tutaj nie jest to tragedią, bo generalnie ciepło jest, ale boję się, że jak w kwietniu w PL będę, to może zimniej być i... będzie bida I tu kolejna refleksja o brytyjskich "warunkach": komplet świec żarowych Boscha: 55 funtów, czyli jakieś 270zł. Ile w Polsce?
      Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
      Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Dobre w sklepie tez kosztuja mniej wiecej w takich cenach. Jakies lipne okolo 100zl, ale mi takie w starym aucie padly po pol roku :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Pablo28
          Drive
          • 2005
          • 63

No i świeczki pozmieniane. Mówiąc uczciwie liczyłem, że może nawet dwie są zdechnięte, bo chmurka niebieskiego dymu z tyłu podczas zapalania niepokojąco ostatnio wzrosła, trzeba było rano pokręcić jakieś 3-4 obroty wału korbowego, a i pierwsze kilka obrotów uruchomionego silnika pokazywało, że jakby lekko "kulały" dwa cylindry. Cóż się okazało: WSZYSTKIE CZTERY ŚWIECE ZDECHŁY... (!!!) Skodzinka paliła elegancko jak trzeba do końca na czterech zdechniętych świeczkach....

Mała rada dla potencjalnych majsterkowiczów, gdyby chcieli sami zrobić to samo: warto mieć pod ręką gwintownik (M10 x 1,0) na wypadek, gdyby nowe świece nie chciały dać się wkręcić. U mnie oparła się jedna i nawet zaczęła nowy gwint nacinać (!!!). Szybkie przejechanie gwintu w głowicy (prewencyjne w sumie) i weszła elegancko.

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

Dobre w sklepie tez kosztuja mniej wiecej w takich cenach. Jakies lipne okolo 100zl, ale mi takie w starym aucie padly po pol roku
            u bogusia w sklepie (MT) oryginalne swieczki kosztuja ok. 30zl/szt.

w ASO jest cos ponad 35zl/szt
            wiec w 150zl mozna miec oryginalne swieczki! Polska- Anglia 1:0

Komentarz

• Pablo28
              Drive
              • 2005
              • 63

Polska- Anglia 1:0
              Właściwie, to PL wygrywa zawsze przy kosztach zakupu części... Średnio 30 do 70 % tańsze (mówię wyłącznie o markowych lub oryginałach). Ale przy zakupie auta wynik jest 5:0 dla Anglii

Komentarz

• PPK
                Ambiente
                • 2004
                • 188

daneczek76 jedz na Partyzantów do salony skody ja tam serwisuje auto i nie mam zastrzezeń, jak sie im patrzy na rece bardzo sumiennie wszystko robią
                Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm

Komentarz

• Pablo28
                  Drive
                  • 2005
                  • 63

PPK,
                  Niestety tylko 130 PS JEDYNY Reprezentant OCP w Warmińsko-Mazurskim
                  no nie jedyny, jeszcze ja jestem
                  choć na codzień UK, to właśnie w warmińsko-mazurskim żonę posiadam i synka
                  A może by spota jakiegoś zmajstrować niebawem z daneczkiem76? Bedę w PL między 7 a 21 kwietnia więc gdzieś w Olsztynie...??

Komentarz

• PPK
                    Ambiente
                    • 2004
                    • 188

No to juz nie jedyny. No cos mozemy wykabinowac czesto jestem w olsztynie rzut kamieniem (21 minut drogi :diabelski_usmiech)

Komentarz

• Pablo28
                      Drive
                      • 2005
                      • 63

Łomatko.... 21 minut to chyba niemożliwy czas... Ile masz zakrętów do Olsztyna?? Jeśli dobrze pamiętam to dwieście kilka, z czego kilkanaście 90 stopni...?? Coś mi kiedyś znajomy gliniarz ze Szczytna opowiadał, że liczył je jak jeździł ze Szczytna do Olsztyna do pracki codziennie... Ale może mnie pamięć zawodzić... Łomatko

Będę w Nidzicy większość czasu, ale na miejsce spota proponuję Olsztyn, może MCDonalda przy dworcu PKP?? Uśmiejecie się z mojej Octavki (no kierownica z innej strony ))))

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

PPK może mały zlocik w Olsztynie? A servis napewno nie na Partyzantów. np 31 Marzec 2006 rok na parkingu MC Donalds obok straży pożarnej

Komentarz

• PPK
                          Ambiente
                          • 2004
                          • 188

Nie wiem czy bede mogl 31 marca bo nie wiem czy bede mial samochod nie jestem jedynym uzytkownikiem. To dobra propozycja ale jeszcze do ugadania. To kto by uczestniczyl daneczek76, Pablo28 ??

A tak na marginesie to 21 minut mozliwe bo tyle zrobilem ale cholerka 8 litrow srednie spalanie.

Komentarz

• BioBogon
                            Elegance
                            • 2005
                            • 921

Re: Dobry servis gdzie w Olsztynie?

Zamieszczone przez daneczek76
                            We Wrocławiu w moim pieknym rodzinnym mieście jakby ktoś zwas chciał moge podac dobrego mechanika jak tam mieszkałem to korzystałem.pozdrawiam
                            Możesz podać tego wrocławskiego mechanika? Skończyła mi się gwarancja i trzeba poszukać sprawdzonego machera na wszelki wypadek :wink:
                            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Pablo28
                              Drive
                              • 2005
                              • 63

PPK,
                              Ja piszę się na spota na bank, ale jedyne dla mnie ograniczenie to data. Bedę w PL między 7 a 21 kwietnia więc inne dni niestety odpadają....
                              Może jakaś delegacja z innych części kraju (no na Górali raczej nie liczę )) miałaby czas i ochotę poprawić nam frekwencję??

Komentarz

• PPK
                                Ambiente
                                • 2004
                                • 188

Pablo26 trzeba sie dogadac z daneczek76 i zrobimy pierwszego w historii spota warmińsko-mazurskiego :lol:

Komentarz

• Pablo28
                                  Drive
                                  • 2005
                                  • 63

Łomatko.... będę jednym z Ojców Założycieli-Dyrektorów Pierwszego Warmińsko-Mazurskiego Spotu Octavia Club Polska .
                                  A serio, to odezwę się do Was na priva i podam swój numer fonu (oczekuję na wzajemność i wasze nry) i jak się zjawię w Polandzie, zdzwonimy się i szybciutko zgramy. Zabiorę aparacik i powiesimy potem jakieś zdjątka ze spotu gdzieś na forum
                                  Jeszcze tylko te nieszczęśliwe naklejki... Pokombinuję i spróbuję wyciąć może gdzieś z rysunków wiszących na forum.

Komentarz

• PPK
                                    Ambiente
                                    • 2004
                                    • 188

No okej wiec czekam na priv. Ja juz mam nalepe OCP 8)

Komentarz

• daneczek76
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3642
                                      • Toyota

Wrocław AUTO EXPRES Andrzej 713415658 Miedzyrzecka 3a zaraz za niskimi łąkami
                                      A naklejki maja mi przysłać ,a termin jakis mysle wspólnie ustalimy bo to trzeba zrobic Ja chłopak z Wrocławia(teraz juz mieszkaniec Olsztyna) musze to zorganizować wstyd żeby w Olsztynie nie było choc jednego Spotu

Komentarz

• BioBogon
                                        Elegance
                                        • 2005
                                        • 921

Zamieszczone przez daneczek76
                                        Wrocław AUTO EXPRES Andrzej 713415658 Miedzyrzecka 3a zaraz za niskimi łąkami
                                        Dzięki za namiary. Ten mechanior to chyba jest jakiś znjomy KLOCKa...
                                        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• daneczek76
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 3642
                                          • Toyota

no niewiem ale jest OK i Spoko z mojim szfagrem w Motorpolu VW Pracowali

Komentarz

Pracuję...