Eksperta od silnika benzynowego szukam

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JOKER
    Classic
    • 2006
    • 20

Stanowczo NIE. Dlaczego? Może dziwne wydadzą się argumenty ale trudno. Wielu kierowców nie zważa na światła, ma je głęboko gdzieś i nie mowa tu o włączaniu ale ogulnie. Wiele osób nie zwraca uwagi na ustawienie świateł przez co bardzo często oślepiają. Czesto też stosują żarówki nie zgodne z przepisami przez co rowniesz oślepiają. Nie wiem jak u was ale we Wrocławiu często jeśli widzi się samochód z włączonymi światłami to 90% z nich ma zapalone wszystkie światła jakie tylko można (samochód z włączonymi śwaitłami drogowymi i przeciwmgielnymi (przednie i tylnie) spotkać nie trudno) bo wkońcu im więcej świateł tym bardziej widoczni (tak im się przynajmniej zdaje). Wprowadzenie jazdy na światłach to taki sam pomysł jak wprowadzenie nakazu jazdy 50km/h po mieście - miało zmiejszyć liczbe wypadków a zadziałało wręcz odwrotnie tak samo będzie ze światłami. Oczywiście przepis ten można wprowadzić w momęcie gdy wszyscy (a przynajmniej większość) kierowców będzie dbała o światła (ustawienie, czystość itp.) ale wtedy pewnie ten przepis i tak nic nie dałby bo wszyscy (a przynajmniej większość) by jeździli by zgodnie z prawem A to jest poprostu niemożliwe (np. ulica Legnicka we Wrocławiu jeśli ktoś będzie tam jechał tyle ile nakazuje znak (70km/h) to bedzie stanowił zagrożenie dla innych nie żadko jadących ponad 120 a 90 to jest poprostu norma na tej drodze (żeby troche usprawiedliwić kierowców to podam jeszcze fakt że na tej drodze jest pare skrzyżowań ze swatlami i gdy bedzie się jechać przepisowo bedzie się na każdym skrzyżowaniu stało przy 90-100 przejedzie się cała ulice bez zatrzymywania)
    Co do roweru to dołoże swoje 3 grosze, ja jeżdze bez swiateł (odblaskowych tez brak) tyle, że nie poruszam sie po ulicach tylko droga rowerowa a jak takiej nie ma to chodnik (za co zreszta byłem kilka razy zatrzymany lecz gdy policjant słyszał czy da się jechać na roweże po ulicy? odpowiadali prosze jechać ale prosze uważać na ludzi)
  • nico21
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 2640
    • Volkswagen

Poszukuje dobrego eksperta od silnika 2.0 benz. Chodzi mi o mechanika i eletryka zeby postawił prawidłowa diagnoze co boli serducho w mojej niuni
    Zależy mi równiez zeby ten ekspert był z okolic katowic - chorzów, gliwice,tychy itp zebym nie musiał trzaskac km.

P.S. Aha a znacie moze tez dobry warsztat gdzie robia hamulce ??
    DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

http://www.chiptuning.auto.pl/ Zobacz, Kolega Krzych z naszego forum
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Tymon
        RS
        • 2004
        • 2970

nico21, Auto Plus 502616796 Adam, podaj się na Łukasza bądz Tymka.

Pzdr.
        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• borut
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 299

Witaj

Ja jeżdżę do zakładu ( mechanika ) ROCAR w Tychach. Hamulce mi już robili, co do silników musisz poprubowac. Podobno ze Skody najlepsi w okolocy - ale ocenić musisz sam. Tel 32/219-10-23

Pozdrawiam