ASO gwarancja, czy to ja jestem nienormalny znowu?!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • baca10
    RS
    • 2009
    • 6225

Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez baca10
    szkoda, no to troche km jakby nie patrzec musi troche przejechac
    no i dlatego jako stary zgred wolałby jednak załatwić to na miejscu, tym bardziej, że ma to praktycznie pod fabryką, no ale sam już stwierdził, że na przeglądy będzie jeździł pod Toruń, paranoja, zamiast na miejscu :lol:
    Miedzy nami mowiac ja wole pojechsc troche dalej i miec pewnosc, ze zrobia dobrze, ale jak ktos powiedzial jak chcesz miedz dobrze zrobione to zrob to sam :szeroki_usmiech pomijajacv, ze jestm kobieta, to olej w aucie umiem zmienic sama, pomijajac fakt, ze przy innych autach wiele napraw robilam sama lub z mezem

Komentarz

• fuego_2007
      Ambiente
      • 2009
      • 230
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

no i dlatego jako stary zgred wolałby jednak załatwić to na miejscu, tym bardziej, że ma to praktycznie pod fabryką, no ale sam już stwierdził, że na przeglądy będzie jeździł pod Toruń, paranoja, zamiast na miejscu
      A no co poradzisz czasem jest tak że najtrudniejsza czecz wyjdzie idealnie a najprostszą można spieprzyć.

Komentarz

• baca10
        RS
        • 2009
        • 6225

Zamieszczone przez fuego_2007
        no i dlatego jako stary zgred wolałby jednak załatwić to na miejscu, tym bardziej, że ma to praktycznie pod fabryką, no ale sam już stwierdził, że na przeglądy będzie jeździł pod Toruń, paranoja, zamiast na miejscu
        A no co poradzisz czasem jest tak że najtrudniejsza czecz wyjdzie idealnie a najprostszą można spieprzyć.

To sie nazywa zycie

Komentarz

• fuego_2007
          Ambiente
          • 2009
          • 230
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

baca10, Coś wiem o tym

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

fuego_2007, mi jak lakierowali uszkodzone nadkole thlne, to musieli poprawiac, az sie boje przegladu

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

baca10, nie martw się- mi aso 2 razy już poprawiało
              i nie to, że jestem upierdliwy ale już 3 raz nie dam bo się wqqqqqqqqqqqqqqq :evil:
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• baca10
                RS
                • 2009
                • 6225

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                baca10, nie martw się- mi aso 2 razy już poprawiało
                i nie to, że jestem upierdliwy ale już 3 raz nie dam bo się wqqqqqqqqqqqqqqq :evil:
                Niech tylko wyjde ze szpitala, to z mezem obejzymy lakier, tak jak trzeba, choc pogoda nie dopisuje

Komentarz

• navigator
                  Rider
                  • 2009
                  • 583
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez baca10
                  az sie boje przegladu
                  spox, lussss, jak masz lęki to może spróbuj w ASO Seat tudzież VW wszak to wszystko "gehert zur ajne familie" :szeroki_usmiech ....bo Audi, to Ci raczej nie proponuję, chociaż - z innej mańki - kto bogatemu zabroni.... :szeroki_usmiech

u mnie werksztat skody - autorayzowany przez samego "fałweja", a jakże - przelał zdeczko oleju, no ale filtr założyli poprawnie, osłona pod silnikiem się trzyma do dziś więc robota full_profi :szeroki_usmiech ...... ale jednakowoż się na DGW przestwię
                  >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• mkera
                    Classic
                    • 2010
                    • 16

Szyba wymieniona, uchwyt na kwity parkingowe zamocowany, lakier przy narożniku szyby zarysowany i po mojej interwencji nie udana próba z pastą polerską. Odpuściłem, bo po sposobie załatwiania sprawy wiem, że każde kolejne pozostawienie auta w ASO- to duże ryzyko. Za duże jak na moją wytrzymałość. :evil:
                    mkera

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez mkera
                      Odpuściłem, bo po sposobie załatwiania sprawy wiem, że każde kolejne pozostawienie auta w ASO- to duże ryzyko. Za duże jak na moją wytrzymałość.
                      w końcu każdy odpuści
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• rezon
                        RS
                        • 2006
                        • 1894
                        • Volvo
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez krzys301
                        MOIM ZDANIE TO JEST TAKA JUZ POLITYKA DEALEROW W POLSCE, KUPILES- SPADAJ
                        Skoda nie jest jeszcze taka zła. JAk anpsiałem kiedyś do SAP to reakcję miałem niemal natychmiast i to pozytywną. Tutaj opisuję swoje boje z Mitsubishi, po tym jak odkryłem "gratisową" warstwę lakieru i wiązkę haka "nieco" odmienną" od zafakturowanej i zapłaconej.

[ Dodano: Sro 04 Sie, 10 08:30 ]
                        szkoda, nie rób tego, trzymam kciuki.

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez rezon
                          szkoda, nie rób tego, trzymam kciuki
                          ja już dawno odpuściłem to Ojciec taki naiwny jeszcze
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen

no to ja po wymianie szyby w ASO mam wyłamany uchwyt na kwity parkingowe(ale dałem sobie spokój bo i tak nie korzystam) i dowiedziałem się, że SAP nie uznał gwarancji na drążek kierowniczy wymieniany 8 miesiecy temu bo auto jest po kolizji
                            gdyby nie fakt, że po rabatach zapłaciłem 300pln to zastanawiałbym się nad wytoczeniem sprawy

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rkb
                              RS
                              • 2008
                              • 2152
                              • Rapid Spaceback (NH1)
                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Macie przygody, nie zazdrosze... ja mialem zgrzyty w innych warsztatach, przesiadlem sie na aso i jak narazie odpukac jest ok. moze w toruniu jest inaczej
                              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen

rkb, byłem u Złomańczuka przejazdem i odniosłem pozytywne wrażenie
                                może jak dociągną do was A1 to tam będę śmigał :diabelski_usmiech

Komentarz

• rkb
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2152
                                  • Rapid Spaceback (NH1)
                                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

obszywal ktos na gwarancji kiere? grozi cos za to ?
                                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• baca10
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6225

Zamieszczone przez rkb
                                    obszywal ktos na gwarancji kiere? grozi cos za to ?
                                    Ja sie pytalam i jak robisz to w ASO to nie, jak poza to tak, niestety, odstraszyla mnie cena

Choc jak pokazywali mi obszyta kierownice to jakosc i wykonanie pierwsza klasa

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

podobno się mocno spięli i PODOBNO jest ok
                                      w weekend może będzie okazja oblukać
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• asz
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 44

Zamieszczone przez rkb
                                        Macie przygody, nie zazdrosze... ja mialem zgrzyty w innych warsztatach, przesiadlem sie na aso i jak narazie odpukac jest ok. moze w toruniu jest inaczej
                                        To mnie właśnie zastanawia, że na jak na forum OCP psioczy się na warsztaty, to są to warsztaty ASO, a przecież niemożliwe, żeby nikomu nic nie spieprzyli w "zwykłym" warsztacie.

Myślę sobie, że może to kwestia skali. Hasło "ASO" to przecież ogromny worek z warsztatami.
                                        To i grono niezadowolonych musi być duże, to wynika z samej statystyki :-).

Podobnie np Orlen jest chyba największą siecią stacji paliw, i jak na jednej stacji ostatnio ktoś zatankował wodę zamiast ON, to prasa pisała o tym przez tydzień. A to chyba raz na milion szansa, że akurat rozszczelnił się zbiornik na stacji. I takie rzeczy muszą się też zdarzać na małych, nieznanych stacyjkach, ale wtedy nie ma takiej afery medialnej.

Ale wracając do ASO, byłem tam dwa razy. Wprawdzie załatwiłem, co chciałem, ale ogólnie się rozczarowałem. Teraz będę jeździl do warsztatu specjalizującego się w naprawach pogwarancyjnych VW group.

Jeżeli to prawda, że ASO są gorsze od innych warsztatow specjalizujących się w skodach, to z czego to wynika? Bo to jest dziwne. Klątwa jakaś? Może to dlatego, że ASO ma male doświadczenie z naprawami starych samochodów, bo trafiają do nich auta raczej nowe, a na starych, sypiących się samochodach można się dużo w serwisie nauczyć? Macie jakieś inne wyjaśnienie?

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez asz
                                          przecież niemożliwe, żeby nikomu nic nie spieprzyli w "zwykłym" warsztacie
                                          no pewnie, że nie, ale do zwykłych warsztatów, to już nie mam gdzie pojechać przynajmniej w promieniu 8km :lol:
                                          kiedyś idealistycznie myślałem, że właśnie w ASO będzie inaczej, pomyliłem się, potem napatoczył się Grześ i tak już zostało, nie bardzo jest na co psioczyć

poza tym odsetek psioczących na ASO jest BARDZO mały w stosunku do ilości klientów, po prostu psioczących widać bardziej, ale można ich policzyć na palcach obu rąk jeżeli chodzi o konkrety, no bo ja i ktoś jeszcze :?: :lol:
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Morgoth
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1116

poza tym odsetek psioczących na ASO jest BARDZO mały w stosunku do ilości klientów
                                            Myślisz że floty kilkuset aut narzekają? Nie, najwyżej dostaną w ramach przeprosin gratisowe oponki, upust na kolejne zakupy, albo wyjazd integracyjny dla kierownictwa IMO to głownie floty dają zarobić w serwisach.
                                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                            G.B.Show

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez Morgoth
                                              Myślisz że floty kilkuset aut narzekają?
                                              no przecież mówię, że mało jest narzekających na jakość i fakapy, sporo narzeka na ceny, ale to żaden konkret.
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

oza tym odsetek psioczących na ASO jest BARDZO mały w stosunku do ilości klientów
                                                Z tym że część z tych "niepsioczących" nawet nie wie, że psioczyć powinna, bo żyją w nieświadomości co im ASO zrobiło z autem

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez westwi78
                                                  oza tym odsetek psioczących na ASO jest BARDZO mały w stosunku do ilości klientów
                                                  Z tym że część z tych "niepsioczących" nawet nie wie, że psioczyć powinna, bo żyją w nieświadomości co im ASO zrobiło z autem
                                                  czasem lepiej żyć w słodkiej nieświadomości :szeroki_usmiech
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• asz
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 44

Psioczenie to nam Polakom w ogóle chyba lepiej wychodzi niż chwalenie. Przecież jak komuś coś dobrze zrobią w ASO, to się tym raczej nie będzie chwalił na forum :-). A jak sknocą, to się pochwali. I wtedy ktoś dołączy opinię o innym ASO, jeszcze ktoś o innym ASO w zupelnie innym mieście... i wątek się rozwija.

A jak komuś coś spieprzą w warsztacie "Szwagier i wspólnicy" w Zimnicy Dolnej, to wątek na forum się nie rozwinie, bo nikt o tym warsztacie nie słyszał. Więc ktoś może pomyśleć, że lepiej jeździć do warsztatów "Szwagra" niż do ASO.

A ten wasz warszawski Grześ to inna historia, fenomen jakiś... Czy on nie planuje rozwoju w kierunku ogólnopolskiej sieci warsztatów? Bo chętnie bym skorzystał :-).

Komentarz

Pracuję...