Witam, Niestety silnik w mojej octavii 1.6 z 1998.r jest w bardzo kiepskim stanie, Mam pytanie, czy jest możliwość wymiany takiego silnika na o takim samym oznaczeniu ze Skody Felicji bądź innego VAG'a? Z góry dzięki za odpowiedź.
Wymiana silnika 1.6 AEE
Zwiń
X
-
Wydaje się, że nie powinno być żadnego problemu. Z tym że też mam ten sam silnik więc zapytam - jaki masz przebieg? Pewnie olej żłopie, czy może coś innego? W mojej opinii jednak już lepiej 102-konny silnik wstawić, ale zrobisz jak uważasz.Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance
Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4
-
-
Szczególnie, że te 1.6 nie jest chyba drogie w naprawie.Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance
Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DomolPLL Zobacz wpisWitam, Niestety silnik w mojej octavii 1.6 z 1998.r jest w bardzo kiepskim stanie, Mam pytanie, czy jest możliwość wymiany takiego silnika na o takim samym oznaczeniu ze Skody Felicji bądź innego VAG'a? Z góry dzięki za odpowiedź.Ostatnio edytowany przez developer; 43929.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez developer Zobacz wpisNie podejdzie inne mocowanie jest na bloku silnika , reszta czesci pasuje na zamianke OPROCZ BLOKU ( oraz skrzyni biegów ) CHYBA ZE BEDZIESZ WIERCIŁ
Poglądowo zdjęcia silników z VW i z Felki znalezione na Allegro.
Ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenie w tym temacie?Ostatnio edytowany przez Don Corleone; 4269.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
Komentarz