Zamieszczone przez Arek
Pojemnosc baku O1 TDI
Zwiń
X
-
Pojemnosc baku O1 TDI
Witam,
Mam juz za soba pare tankowan i cos mi nie pasuje, O1 Kombi 2002r TDI 110KM bak ma podobno 55L, tankowalem juz na paru stacjach zawsze kiedy rezerwa sie juz palila - komputer pokazywal ze zostalo paliwa na 30-70km a najwiecej udalo mi sie zatankowac 45,3l, dzisiaj pokazywalo 70km i weszlo 43L. Czyli na dobra sprawe w baku powinno byc jeszcze 12L paliwa - srednie spalanie ok 5L czyli na 200km. Moze ktos wie o co z tym chodzi?
Pozdr,
Pulse:: O1 AXR Kombi
-
-
Pulse, u mnie tez mniej wiecej tyle wchodzi. Nigdy nie udalo mi sie chyba wlac wiecej jak 49l, mimo ze byl mocno wysuszony. :?
U kumpla w HB, bez problemu wchodzi 52-53l.
Widocznie TTTM."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekonbylo na forum -moze poszukaj
Tutaj jest wszystko ladnie opisane: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=odpowietrznik
Teraz juz bede mogl lac do pelna bo tak to mi sie 1000km na jednym baku troche nierealne wydawalo, ale teraz to bedzie juz inna sprawa :-)
Dzieki:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Mi wchodzi spokojnie 53l, trzeba tylko odpowietrzyć tym dzyndzlem i jest ok. Wtedy da się przejechać nawet 1100km. Aha i jak komputer wskazuje 0km do przejechania, to jeszcze można 30km przejechać w ostateczności, chociaż nie jest dobrze wyjeździć ropę do końca i zapowietrzyć pompę.TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
-
lec
-
henio, tak jak koledzy piszą - komputer podpowiada ale żeby było jasne - komputer przed liftem a po lifcie się różni to znaczy ja mam takie informacje bo Octa1 2000r GLX miała komputer ale nie pokazywał ile przejedzie sie na pozostałym paliwie a taki w O1 2006r już pokazuje - tyle widziałem sam.
Pozdrówko
Komentarz
-
-
Nie podkrecajcie chlopaka zeby lal pod sam korek bo to jest niezdrowe musi przeciez zostac troche wolnej przestrzeni na rozprezenie szczegolnie latem o dlatego pistolet odbija, z reszta temat byl walkowany wielokrotnie..... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Sa takie funkcje w komputerze: godzina, temp., chwilowe spalanie, srednie spalanie i nastepne pozycja to jest szacunkowy zasieg na paliwie w baku (czyli to o co pytasz) potem jest srednia predkosc i czas jazdy.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
Komentarz
-
-
dzisiaj bylem na jednej stacji i troche sie zagapilem i gosc mi nalal pod korek (komp pokazywal ze zostalo na jakies 80km) a weszlo 53l. Jak spytalem nalewacza to powiedzial ze w VW lapie krawedzia za koncowki pistoletu za odpowietrznik i nalewa.
Wyczytalem ze lanie pod korek moze spowodowac problemy - "Podczas odczytu błedów komputera pojawił się również błąd nr 16825 (chyba) w każdym razie dot. odpowietrzania zbiornika, serwisowiec oświecił mnie że pojawia się to przy nalewaniu za dużej ilości paliwa i powoduje zalanie komory odpowietrzającej, filtra z węglem aktywowanym i układu recyrkulacji oparów..." - fabiaclub.pl
Co o tym myslicie od jednego razu chyba sie nic nie stanie?
Nie mam zamiaru lac pod korek, czasami przed dluzszymi trasami by sie przydalo, czy sporadyczne lanie pod korek moze niesc ze soba problemy?:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Zgadza sie ja czesto tankuje pod korek i puki co odpkuac nic sie nie dzieje. Mimo wszystko staram sie zebym zaraz potem jechal w dalsza trase zeby nie zatankowac i odstawic auto np. do garazu.... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
Komentarz
-
Komentarz