Naprawa Gotówkowa Vs Bezgotówkowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrxx22
    Classic
    • 2006
    • 5

Miło by było się spotkać, ale 24.05 nie pasuje ze względu na pracę. Może ktoraś sobota?
    Z Wałcza to tylko 2 godziny z kawałeczkiem. Pozdrawiam
    olo
  • pwgajda
    Drive
    • 2005
    • 90

Witam, minął miesiąc od uderzenia w octavka w krawężnik-> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=48842#48842 i mam już wykupione ubezpieczenie (w InterPolska)na nowy rok...od 2 dni zaczałem jeździć trochę samochodem, ale uszkodzenie trzeba jak najszybciej zrobić. Rozmawiałem z kilkoma osobami i namawiali mnie do naprawy gotówkowej, czyli wzięcia pieniędzy od ubezpieczyciela i naprawienia samochodu we własnym zakresie czyli zwrotnica używka, reszta (łożysko, sworzeń, itd.) nowa, łącznie z wymianą obydwu amorków na Kayaba...Jak liczyłem wyniosłoby to max 700zł, czyli byłbym jakis 1000 do przodu...
    Druga opcja,też kilka osób mnie namawiało to naprawa bezgotówkowa w ASO,mówią,że samochód w miarę nowy,że najlepiej stosować oryginalne części itd,itp...hmm nie zamierzam robić więcej przeglądów w ASO tak więc naklejka GDM chociaż na ostatni rok by się przydała, na korzyść przemawia też, że nie musiałbym sie o nic martwić, oddam samochód i jest naprawiony + gwarancja na naprawę rok... Nie wiem co robić a już jutro chcę iść zgłosić szkodę. Nie miałem jeszcze do czynienia z szkodami AC lub OC, tak więc
    Jeśli któryś z Was Kolegów jest doświadczony w tych sprawach, to proszę o radę.

Jeśli mój post jest napisany trochę chaotycznie, to z gory przepraszam, 5 piw nie wpływa zbyt dobrze na stylistykę

A propo, czemu jeszcze nie było żadnego spotu w rejonie zachodniopomorskiego...
    Ide po jeszcze jedno piwo
    Pozdrowiam PwGajda

Komentarz

• Arti23
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 892
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

nie bylo bo nie ma chetnych, generalnie ten region jest mało aktywny, ja wybieram sie na Sląsk na spota
      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• KLOCek
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 411

ASO bez namysłu. Do "wyciągania" kasy z ubezpieczalni kup sobie inne auto. Octavii szkoda a pozatym na innch modelach można znacznie więcej wyjść do przodu.

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

Musisz najpierw dobrze wiedzieć, ile będzie kosztowała naprawa. Często okazuje się, że trzeba wymienić coś jeszcze i z 1000PLN będziesz do przodu tylko 200PLN lub mniej. Poza tym masz wtedy części oryginalne, chociaz amory Kayaby są chyba lepsze od oryginału, ale to możesz zrobić również bezgotówkowo.
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• pwgajda
            Drive
            • 2005
            • 90

Witam ponownie, zdecydowałem się jednak na naprawę bezgotówkową, szkoda mi Octavii, miałbym później wyrzuty sumienia... Dzięki wszystkim za radę.
            Pozdrawiam

Komentarz

• Paweł T
              Elegance
              • 2006
              • 784

No to napisz ile Cię to faktycznie wyniosło, bo jak bezgotówkowo to często dziwnie wysokie sumy wychodzą.
              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• HP
                Drive
                • 2005
                • 52

Bezgotówkowo. Szkoda auta.
                A propos spotu to trzeba coś w końcu zoorganizować :wink:
                było 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zamieszczone przez HP
                  AWX---->było 163/385 by.... Confused, a teraz 172/338 by MT i jest.... lepiej Smile
                  SuperB, Pasek czy co to za autko jeszcze, tak z ciekawosci pytam :wink:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• HP
                    Drive
                    • 2005
                    • 52

Zamieszczone przez Maicroft
                    Zamieszczone przez HP
                    AWX---->było 163/385 by.... Confused, a teraz 172/338 by MT i jest.... lepiej Smile
                    SuperB, Pasek czy co to za autko jeszcze, tak z ciekawosci pytam :wink:
                    SuperB...
                    było 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)

Komentarz

Pracuję...