Mieszek zmiany biegów+gałka Octavia 1 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CptPiggy
    Classic
    • 2017
    • 5

Mieszek zmiany biegów+gałka Octavia 1 FL

Witam. MA octavie z 2004 roku elegance .Chcialby sie dowiedziec czy bedzie pasowala galka i mieszek bez modyfikacji z octavii II 2004+ lub skody superb.Szukam na allegro i innych stronach i do octavii 1 po FL 6 biegowej nie moge znalezc same 5 biegowki.
    Jesli ktos by znalazl strone lub aukcje prosze o wklejenie w powyzszym temacie.Dziekuje bardzo i czekam na odpowiedzi
    Pozdrawiam
  • koleś
    RS
    • 2009
    • 2842
    • Fabia combi (6Y5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Taką zakładałem w O1:
    Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• CptPiggy
      Classic
      • 2017
      • 5

okej dziekuje bardzo.czyli to jednak nie ma znaczenia bedzie pasowala nawet z octavii 3,2 i superba te same wymiary mieszka i mocowania?

Komentarz

• koleś
        RS
        • 2009
        • 2842
        • Fabia combi (6Y5)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez CptPiggy Zobacz wpis
        te same wymiary mieszka i mocowania?
        No nie. Zobacz aukcje gałek. O2 i O3 mają różne mieszki bo są różne tunele środkowe. Ramki mająróżne kształty. Ja wymieniałem samą gałkę do mieszka z O1.
        Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz

• CptPiggy
          Classic
          • 2017
          • 5

ok a powiedz mi czy od O2 i O3 jjest problem z montazem tzn duzo musiales sie narobic przy montazu jakies narzedzia specjalne,kleje czy cos zeby dopasowac z O3 do O1?

Komentarz

• koleś
            RS
            • 2009
            • 2842
            • Fabia combi (6Y5)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez CptPiggy Zobacz wpis
            ok a powiedz mi czy od O2 i O3 jjest problem z montazem tzn duzo musiales sie narobic przy montazu jakies narzedzia specjalne,kleje czy cos zeby dopasowac z O3 do O1?
            Bardzo prosto. Mieszek na gałce z O3 trzyma pierścień z trzema zabezpieczeniami. Używałem trzech cienkich śrubokrętów żeby podważyć wszystkie na raz i zdjąć pierścień.
            Zabezpieczenie na gałce z O1 jest dużo mniej skomplikowane. Jak zdejmiesz gałkę z pręta to zakumasz o co chodzi.

Nie mam fotek ale naprawdę jest to proste.

Komentarz

• Daniel_TDI
              Classic
              • 2017
              • 4
              • Octavia I combi (1U5)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

a czy w Octavii I z wnętrzem przedliftowym podejdzie taki zestaw http://allegro.pl/galka-zmiany-biego...2.html#thumb/1 (gałka, mieszek ramka) na zasadzie wyjmij stare, załóż nowe bez kombinacji?

Komentarz

• koleś
                RS
                • 2009
                • 2842
                • Fabia combi (6Y5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Daniel_TDI Zobacz wpis
                a czy w Octavii I z wnętrzem przedliftowym podejdzie taki zestaw
                Nie wejdzie bo ramka z octavii II ma inny kształt niż ramka w O1. To co na aukcji nie będzie P&P

Komentarz

• b-bar01
                  Elegance
                  • 2007
                  • 985
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Kolejny temat o gałce i mieszku..... a wystarczyło poszukać , pierwszy z brzegu :

Przeróbki poszerzające funkcjonalność auta. Np. dodanie Xenonów, zmiana foteli, dodatkowe funkcje, wymiana modułu centralnej elektryki. Radio/nawigacja z nowszego modelu itd.

są nawet fotki
                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...