wymiana szyby przedniej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

Ja wymieniałem, ale miałem lej po kamieniu. W Polsce jeździłem, ale wymieniłem przed wakacyjnym wyjazdem za granicę.

Najpierw myślałem (bałem się) wymiany. Teraz mam fajna szybkę ( z paskiem) ale znowu myślę, czy po jakimś czasie nie wyjdzie rdza (słyszałem dużo historii o pokiereszowaniu ramy przy wymianie szyby w różnych autach).

Naprawdę trudno doradzić...

Jak masz sprawdzony warsztat - ryzykuj jak Ci obecna szybka przeszkadza. Jak nie masz zaufania do warsztatu - trzymaj obecną i jeździj dalej.
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• plumbastic
      Classic
      • 2010
      • 1

Ja w wyniku spotkania z Bogu winnym bażantem musiałem zmienić przednią szybę.
      Odbierałem pobieżnie - skupiłem się nad faktem czy nie jest porysowana...

MOJA RADA: Sprawdzajcie czy podczas montażu nie pekła listwa(y) bięgnące wzdłuż
      szyby, potem po dachu (ew. pod relingiem). Koszt takiej listwy do mojej OCT1 wyniósł ponad 200 złp.

Może to tylko stało się u mnie, ale wiem o jeszcze jednym takim przypadku.
      Tak więc zerknijcie na listwę. Mi zamontowali pękniętą i część wzdłóż szyby
      z czasem podmuchem wiatru pofrunęła. :roll:
      plum

Komentarz

• Tomasz_WS
        Ambiente
        • 2008
        • 170

Zamieszczone przez neoarti2
        koledzy polerowanie szyby czołowej jest bardzo dużym błędem osobiście widziałem kilka szyb po takich właśnie zabiegach i masakra
        oczywiście spolerować można jakiś drobiazg , delikatną rysę ale całą szybę na pewno nie chodzi o to że aby uzyskać zamierzony efekt trzeba użyć dość agresywnych środków (na bazie krzemu) wraz z rysami zdzierasz wierzchnią warstwę szyby, polerując mechanicznie robisz to nierównomiernie co za tym idzie szyba traci swój pierwotny promień wygięcia oraz właściwości optyczne mogą pojawić sie różne cuda np: będziesz widział 3 światła zamiast 2 poza tym widziany obraz może być niekształtny, niewyraźny mogą występować oślepiające odblaski itp..
        więc jak szyba jest porysowana to wymieniać i nie rozczulać sie za bardzo
        co do samej wymiany to uwierzcie mi dobrze przeprowadzony montaż nie różni się niczym od montażu fabrycznego a szyby nie są bardziej miękkie niż kiedyś pracuję w szybach od 14lat od 6 lat w Autoglass Jaan jako firma udzielamy pisemnej bezterminowej gwarancji na montaż każdej szyby wiec jeśli z autem wszystko jest Ok to i po montażu będzie Ok no chyba ze wstawisz auto do przysłowiowego Pana Czesia a on wymieni szybę za przysłowiowe wino
        wszystko pieknie ale szyby marki nordglass są kiepskiej jakości - mają fale i rozciagają obraz. Zauwazyłem już to w kilku autach z wymieniona szybą. Ja wymieniałem w aso na oryginalna i nie mam się do czego przyczepić.
        Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Tomasz_WS
          Ja wymieniałem w aso na oryginalna i nie mam się do czego przyczepić.
          a kto robi oryginały?
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Tomasz_WS
            Ambiente
            • 2008
            • 170

Zamieszczone przez szkoda
            Zamieszczone przez Tomasz_WS
            Ja wymieniałem w aso na oryginalna i nie mam się do czego przyczepić.
            a kto robi oryginały?
            splintex
            Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• Robert_P
              Ambiente
              • 2010
              • 209

Też mam ryski na szybie i też w głowie kołatała myśl wymiany choć szzkoda mi ruszać orginału :lol:
              Gdyby była możliwość wymiany na podgrzewaną tak jak w Fordach to bym się raczej nie zastanawiał , jest to fantastyczne rozwiązanie jak ktoś parkuje pod chmurką :!:
              Smerf Miętus

Komentarz

Pracuję...