MONTAŻ SILNIKA 1.6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szaszlyk777
    Classic
    • 2011
    • 9

MONTAŻ SILNIKA 1.6

Zamieszczone przez irbaboon
    climatronik to automat... (ma swoje zalety ale i kupe wad)
    ty zadajesz temperature a on sam ustala gdzie i ile powietrza jakiej temperatury puscic:]
    jezeli chcesz srodkiem dmuchac to musisz samodzielnie powalczyc..
    Gdzie i ile to tak nie jest, coś wiesz ale nie do końca.

Akurat też mam ten błąd w skodzie od niedawna. Doszedłem do wniosku że silniczek nie otwiera klapy od ciepłego nawiewu w środkowym. Lecz kiedy jest zimne powietrze to leci bez problemu. Zapodam też później błąd w Vag-u jaki mi wyświetla.

Wiecie może jak się dostać do środkowego silniczka od nawiewu? Instrukcje, zdjęcia, poradnik w pdf-ie, cokolwiek bo oddanie do ASO raczej nie wchodzi w gre bo czytałem na forum, że za takie coś chcą 400 zł ^ ^

Sory za odkopanie starego tematu ale nie chciałem tworzyć nowego o tym samy wątku
  • cris
    Classic
    • 2010
    • 2

MONTAŻ SILNIKA 1.6

Witam wszystkich użytkowników. Mam takie pytanie padł mi silnik w mojej octavia LX i był tam silnik 1.6 55 KW AEE i w związku z tym mam pytanie czy jest możliwość zamontowania tam silnika tego mocniejszego czyli 1,6 75 KW tego który był montowany w wersji GLX, ponieważ miałem już silnik 1,6 AEE od VW POlO i okazało się że nie pasuje na mocowaniach. proszę o pomoc

Komentarz

• Matis68
      Ambiente
      • 2006
      • 195

Na pewno się da wsadzić AKL - ale wraz z nim kolektor dolotowy, wylotowy z innym katalizatorem, do tego inna obudowa filtra powietrza z układem zasysającym, oprócz tego inny komputer a na deser inna skrzynia biegów. Tak ze sobie skalkuluj koszty kolego..
      http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

Pracuję...